AcasăPoliticaUSR PLUS, cerere oficială. Solicită CCR-ului să dezbată mai repede sesizarea privind...

USR PLUS, cerere oficială. Solicită CCR-ului să dezbată mai repede sesizarea privind moțiunea de cenzură

USR PLUS, cerere oficială. Solicită CCR-ului să dezbată mai repede sesizarea privind moțiunea de cenzură (foto: usrplus.ro)

Cei de la USR PLUS au spus nu o dată, că îl vor plecat pe Florin Cîțu de la Palatul Victoria. 

Mai nou, un mesaj venit, luni, din direcția formațiunii conduse de către Dan Barna și Dacian Cioloș vizează o solicitare pe care USR PLUS o adresează Curții Constituționale.

Mai precis președintelui CCR, Valer Dorneanu, căruia reprezentanții formațiunii politice au transmis, prin intermediul unui comunicat, faptul că i-au adresat o solicitare oficială de preschimbare a termenului stabilit pentru dezbaterea sesizării Guvernului privind moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS.

Este vorba, așadar, despre sesizarea pe care a înaintat-o Executivul, ca urmare a depunerii moțiunii de cenzură a celor de la USR PLUS și AUR, inițiativă al cărei conținut a fost citit, în urmă cu mai bine de o săptămână, în Parlament, dar care nu a fost supusă dezbaterii, în așteptarea deciziei Curții. Sesizare pe care CCR-ul a stabilit că o va analiza pe 28 septembrie.

„Am solicitat Curții Constituționale să judece cu celeritate sesizarea de neconstituționalitate formulată de Guvernul României. Articolul 113 din Constituție stipulează foarte clar că moțiunea trebuie dezbătută și votată după 3 zile de la citirea ei. Consider că termenul de 28 septembrie este prea îndepărtat, iar instrumentul juridic al moțiunii de cenzură este, astfel, golit de conținut. Din acest motiv am cerut devansarea acestei date pentru una cât mai curând posibilă”, declară Anca Dragu, președintele Senatului, citată în comunicatul de presă.

USR PLUS: Blaturile din Parlament blochează un drept constituțional al senatorilor și deputaților

De asemenea, în același mesaj transmis public din direcția USR PLUS, în prima zi a acestei săptămâni, se aduce în atenție Congresul PNL-ului, din 25 septembrie, mai exact faptul că ”la 11 zile de la citirea moțiunii de cenzură, parlamentarii sunt în continuare împiedicați să se pronunțe prin vot asupra demersului USR PLUS de înlăturare a premierului Florin Cîțu.
Blaturile din Parlament blochează un drept constituțional al senatorilor și deputaților doar pentru ca actualul premier să fie menținut în funcție până după congresul PNL”.

Într-un comunicat transmis pe 17 septembrie, reprezentanșii CCR-ului anunțau data stabilită pentru analizarea sesizării venite de la Guvern. ”În data de 8 septembrie 2021, prim-ministrul României a transmis Curții Constituționale cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Parlamentul României, pe de o parte, și Guvernul României, pe de altă parte.

Sesizarea constituie obiectul Dosarului nr.2764E/2021. Termenul stabilit pentru comunicarea punctelor de vedere ale părților aflate în conflict a fost stabilit pentru data de 15 septembrie 2021, iar termenul de judecată a fost ulterior stabilit pentru data de 28 septembrie 2021”, transmitea sursa citată.

81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger