AcasăPoliticaUSR, pe miriște în trei pași

USR, pe miriște în trei pași

Uniunea Salvați România nu salvează nimic. Rolul ei este să distrugă, să schimbe totul, să instaureze noi reguli. Până acum nu a reușit decât să construiască scandaluri, să șantajeze și să critice. Atacă orice soluție care ar putea duce, cât de cât, la normalitate, dar nu pune nimic în locul acesteia. USR se războiește cu toată lumea, cu guvernul din care face parte și chiar și cu ea să războiește.

Emanuel Ungureanu vrea vaccinare în Catedrala Neamului Dar la Piața Matache nu merge

Singura „realizare” de până acum a fost scandalul generat de demiterea lui Vlad Voiculescu. Dar nu pentru că acesta ar fi fost un geniu al restaurării sistemului de Sănătate, ci pentru că, fără el, USR se vedea deconectat de la conducta cu bani. Vorbim de management medical? Nu mi se pare. Poate de circuitul banilor. Iar asta s-a văzut cel mai bine în clipa în care Spitalul „Marius Nasta” a pierdut dreptul de a face transplanturi de plămâni. Rețeaua lui Vlad Voiculescu a recuperat terenul pierdut. Transplanturile se vor face la clinici din străinătate, iar decontarea o va face România. Cine pierde? Cine câștigă?

Credința, o prejudecată

Pasul unu. De ani de zile, pasiunea USR a fost atacarea Bisericii. Datinile și obiceiurile creștine, și nu numai acestea, au fost ridiculizate. Credința românilor trebuia pusă la zid. Pelerinajele au fost ținta predilectă, catalogându-i pe credincioși drept pupători de moaște. De când are USR dreptul de a combate obiceiurile creștine? De nicicând, dar face parte din ideologia ei nescrisă de a distruge, pas cu pas, credința în Dumnezeu și închinarea în fața icoanelor și a raclelor sfinților. După mintea useriștilor, dacă ai vreme de pierdut pentru a-i asculta, omul trebuie să fie liber de prejudecăți, așa că trebuie să renunțe la credință. Culmea este că, la fel ca mulți alții, și ei au fost botezați și cununați religios. Acum, brusc, se leapădă de gestul lor?

Bulai tot încearcă dar sorții îi sunt potrivnici

Ani de zile au luptat împotriva Catedralei Mântuirii Neamului. ONG-urile din care își trag seva urlau pe străzi „Vrem spitale, nu catedrale”. Nu a fost de ajuns. Luarea în râs a Bisericii a continuat și s-a ajuns la emiterea pretenției ca vaccinarea să se desfășoare în Catedrala Neamului, iar Patriarhul Daniel să se vaccineze public. Dacă nu ar exista Codul penal, l-aș așeza pe Emanuel Ungureanu, autorul userist al zicerii, între epitetele pe care le merită. Orice alt comentariu cred că e de prisos.

Preot la eschimoși

Pasul doi. După mârșăvia cu Fecioara Maria mamă surogat, Iulian Bulai nu s-a oprit. „Să rămână aici: cumnata mea (sora soției) este preot. Nu preoteasă, adică soția unui preot. Ci sacerdot. Preot paroh. Cu 6 ani studiu al teologiei, enoriași și permis de conducere. Episcopul ei este tot o doamnă. Cumnata mea oficiază liturghii, căsătorii, botezuri, înmormântări. O tipa modestă, empatică și care unește o mică comunitate în jurul ei. În altă țară. În aceeași religie. Hai că se poate”, a postat el pe Facebook, în speranța că femeile din România vor solicita să fie preoți. Ar fi scandalul care i-ar cădea mănușă. Din punctul meu de vedere, cumnata deputatului Iulian Bulai poate fi preot unde vrea ea. Inclusiv între eschimoși, unde să dea cu apă sfințită peste foci și să țină slujbe de alungare a urșilor polari de pe lângă corturi.

Despre ce guvern performant vorbește Barna

Dar postarea lui este o altă tentativă de a agita apele în Biserica Ortodoxă, unde admiterea femeilor în preoție este imposibilă. Refuz să cred că nu știa asta, dar important era ca la temelia Bisericii să se mai dea un baros care să o zgâlțâie.

Iote președintele!

Pasul trei. Dan Barna, președintele USR, și-a adus aminte că n-ar fi rău să fie președintele României. A mai încercat o dată, când a fost învins de Viorica Dăncilă la un scor care ar fi trebuit să reteze elanul. Acum, însă, crede că a descoperit formula de lansare. Dacă guvernul va fi performant, de ce nu și-ar depune candidatura? Aceasta poate fi depusă oricând, necondiționat, numai că guvernul nu are cum să fie performant. Este de ajuns să arunci un ochi peste starea economiei, peste gestionarea pandemiei și peste învățământ ca să-ți dai seama că Barna a luat-o pe miriște cu pretențiile lui. Nu vede asta sau e ordin de zi pe unitate?

author avatar
Valentin Boeru
1.703 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger