AcasăPoliticaUSR, o mare țeapă electorală

USR, o mare țeapă electorală

Era imposibil ca marea alianță a USR-PLUS și PNL să reziste mai mult decât câteva zile. Deja scârțâie din încheieturi și probabil că e abia începutul. Dacă o țin în ritmul ăsta, au toate șansele ca în câteva zile să se scuipe și să-și tragă palme în văzul lumii.

Scandalul a plesnit la Iași, unde liberalii au dat la iveală că USR, în loc să vorbească aceeași limbă cu ei, deja au lansat atacuri la adresa lor. De ce ne-am mira? Când a avut Uniunea Salvați România vreo altă politică în locul celei cu NU? Cu NU în față.

Este politica pe care o practică de când au intrat în Parlament. Este strategia pe care au adoptat-o cam peste tot pe unde au avut și au oameni. Câte planuri și proiecte au căzut în primării din cauza acestui „nu” spus înainte de alte cuvinte? Hai să nu zic toate, dar majoritatea. Majoritatea în sensul că au fost repinse. Restul au rămas blocate, ceea ce nu le deosebește mult de cele care nu au reușit să treacă. Dacă cineva ar avea curiozitatea să vadă câte proiecte sunt în această situație numai la Primăria Sectorului 1 s-ar lua cu mâinile de cap și nu ar mai înțelege nimic din politica pe care USR o duce.

Clotilde Armand, acum din nou pretendentă la fotoliul de primar, a dat tonul de fiecare dată. Câte terenuri a pierdut, bunăoară, Școala nr.12 în urma acestei politici păguboase? S-a mai dezvoltat ceva? Nu. S-a câștigat ceva în urma acestei pretinse strategii de urbanism sau de ce-o fi vrut ea să fie? Nu. Ce câștigi când blochezi orice inițiativă? Nimic, îți arăți doar ambiția pe care ți-o faci cu toți primarii, ca să se știe că exiști. Și ce rezolvi cu asta? Nimic.

Din spusele lui Ludovic Orban, sondajele cele mai proaspete îl arată pe Nicușor Dan situat la 52 sau 54 de procente în preferințele electoratului. Trebuie să fii într-o dungă ca să crezi așa ceva. Până și retardații știu că sondajele, mai ales înainte de alegeri, indică nu realitatea, ci cam ce vrea cel care le-a comandat. Și Nicușor Dan, și Orban spun că la Capitală se va da lupta între comunism și anticomunism. Serios? Pe malul drept al Dâmboviței sau așa, clădirile între ele, alea postbelice cu cele din epoca Ceaușescu? Nu asta ar fi marea problemă căci, în final, fiecare clădire are buldozerul sau cutremurul ei. Problema este cum se vor înțelege useriștii cu primarii PNL care eu fost racolați din PSD? Alergia oamenilor lui Dan Barna la PSD este arhicunoscută. Mai mult ca sigur că se va aplica aceeași politică de până acum. Cea a lui NU. E singura pe care o cunosc. Țeapă electorală, căci nu are alt nume.

author avatar
Valentin Boeru
1.787 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger