AcasăPoliticaUSR-istul Cristian Ghinea, limbaj suburban. Pe cine a amenințat cu moartea

USR-istul Cristian Ghinea, limbaj suburban. Pe cine a amenințat cu moartea

(sursa foto: Facebook/Cristian Ghinea)

Derapaj verbal incredibil al unui fost șef de minister, Cristian Ghinea, de la USR, la adresa unui actual membru al Guvernului – Alexandru Rafila, aflat la conducerea Ministerului Sănătății (MS).

Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene, a scos la înaintare un limbaj greu de imaginat pentru un ex-demnitar din guvern. Vorbe grele și critici s-au îndreptat asupra PSD-ului, dar și a ministrului Rafila. „PSD au mințit ca porcii despre consultanță și PNRR”, susține Ghinea, într-o postare făcută miercuri seară târziu, pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, fostul ministru USR îl acuză pe actualul ministru al Sănătății că ar fi ajuns milionar în euro. Totul, după ce ar fi muncit doar la stat. „Rafila e tipul ăla care e milionar în euro după ce a muncit doar la stat. Cum a făcut asta? Prin învârteli de contracte de consultanță de la minister – se ocupă ANI de asta”, susține Cristian Ghinea.

Ghinea, mesaj către Rafila: „Pentru onoarea mea o să mor cu tine de gât!”

De departe cea mai dură parte a mesajului fostului ministru Ghinea, la nivel de limbaj folosit, e la finalul postării, când se poate vorbi chiar despre un derapaj verbal grosolan.

„Rafila, pentru căcaturile spuse despre mine, pentru onoarea mea o să mor cu tine de gât!”, i-a transmis Ghinea actualului șef de la MS.

Redăm integral postarea de pe pagina de Facebook a fostului ministru Cristian Ghinea:

„Când ești ipocrit și îți explodează ciunga în freză.

PSD au mințit ca porcii despre consultanță și PNRR. M-au acuzat și terfelit gratuit – trebuie să fii prost sau foarte pesedist la neuron să îți imaginezi că eu aș putea lucra pe bani pentru șefii actuali ai PNRR. Dimpotrivă, sunt coșmarul lor, pentru că nu pot fura și le taxez prostiile public.

Au învârtit despre mine prostii, sume astronomice, aberant. Zero adevăr. Acum li se sparge balonul de ciungă în păr.

Pentru că… ce să vezi… chiar e nevoie de oameni pricepuți și ăia costă.

Colegul meu Emanuel Ungureanu l-a prins pe Rafila ca dă pe șestache mai mult de 20 de milioane de euro consultanță către fostul său loc de muncă.

Rafila e tipul ăla care e milionar în euro după ce a muncit doar la stat. Cum a făcut asta? Prin învârteli de constracte de consultanță de la minister – se ocupă ANI de asta.
Deci să întorci niște bani din PNRR la serviciul lăsat ca să vii ministru – cum sună asta?
Ce răspunde Rafila cu tupeu?

Ah, păi nu am dat acolo toți banii de consultanță.
Sec așa. Și văd titluri de presă: ah, nu a dat pe toți.
🙂

Da, restul sunt la Agenția care va face spitale – dacă le mai face, cu Rafila nu e clar și munca doare.

Ce argument e ăsta?

Am furat, dar nu chiar pe toți?
Bai, dar dacă tot m-ați porcăit atât, de ce nu faceți economie la buget și nu renunțați de tot la consultanță? Eu am zis că Ministerul nu știe să facă spitale și să luați experți. Ok, voi ziceți că are PSD experți. Faceți cu PSD-iști.

Rafila, pentru căcaturile spuse despre mine, pentru onoarea mea o sa mor cu tine de gât!
Tu chiar furi banii de acolo. Lupa e pe tine. Iexpertule!”

Răspunsul lui Rafila: Și-au făcut din calomnie unicul proiect politic

Joi dimineață, în 18 august, Alexandru Rafila a ales să iasă public cu unele precizări despre activitatea sa la Organizația Mondială a Sănătății. Lăsând să se înțeleagă că nu se adresează celor care-l calomniază, de pe scena politică, ci oamenilor „de bună credință”.

„Sunt mândru că am reușit să reprezint România în conducerea OMS: între 2014-2017 în Comitetul Permanent la Biroului Regional OMS Europa și între 2018-2021 în Comitetul Executiv al OMS.

Ambele poziții de reprezentare a țării mele au fost obținute prin votul statelor membre (53 în Regiunea Europeană și 194 la nivel global) pe baza CV-ului profesional și la recomandarea miniștrilor români ai sănătății din acele perioade. Ambele poziții nu au fost niciodată retribuite și au presupus multă muncă în studierea politicilor de sănătate publică și de realizare a recomandărilor pentru ca statele membre ale OMS să poată aproba modul de dezvoltare a sistemelor de sănătate în deceniul următor.

Scopul major este de asigurare a accesului universal la servicii de sănătate și de îndeplinire a obiectivului Națiunilor Unite de dezvoltare durabilă în domeniul sănătăţii! Nu am fost angajatul OMS, dar consider ca mi-am servit cu cinste, demnitate și profesionalism țara!
P.S. Precizările nu sunt pentru cei care, deși cunosc situația reală, și-au făcut din calomnie unicul proiect politic, ci pentru oamenii de bună credință care, poate, nu au aflat detalii ale activității mele profesionale la OMS”, a scris Rafila pe Facebook.

Acuzațiile USR

În cursul zilei de miercuri, 17 august, USR-ul l-a acuzat pe Rafila că a semnat un contract pentru consultanță, de 21 de milioane de euro, cu Organizația Mondială a Sănătății, organizație din al cărei Consiliu Executiv a făcut parte până în anul 2021.

„Luni la rând, reprezentanții PSD au reclamat, cu maximă vehemență, costurile de consultanță din PNRR, deși era evident că statul român nu are experți în construirea de spitale mari și în digitalizarea Sănătății. Ajuns la putere, ipocrit ca întotdeauna, PSD nu a folosit experții pe care îi tot invoca prin studiourile tv. În schimb, ministrul Alexandru Rafila a semnat un contract pentru consultanță, de 21 de milioane de euro, cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS), organizație din al cărei Consiliu Executiv a făcut parte până în anul 2021”, au acuzat useriștii, într-un comunicat.

author avatar
Andrei Coman
896 afisari

12 COMENTARII

  1. Daca te pretinzi „telectual” nu spui „ciunga” la guma de mestecat(chewing gum)…..ghinea esti cam manelist cu ciunga mankatzash tzaptzarapul cumetre

  2. Fituica de 2 lei tipica, ignorați tot ce a zis fiindcă „lImBaJ sUbUrBaN” (chit ca limbajul suburban din comentarii sau cel exprimat de Boanchis nu va pute, ai drq) și ignorați tot ce a zis.

    Propaganda ieftina de 2 lei, ca mai mult nu va duce capul, jet de aici

  3. vrajeala securista sa para rafila bun si victimizat , atacat , in realitate doua lepre sorosiste , adica securiste .

  4. Ghinea- marele ministru al fondurilor europene, cu zero accesari fonduri europene.
    Ar fi trebuit sa se ascunda de rusine.
    USR- ” marele creator” al PNNR, cu zero fonduri pentru agricultura romaneasca.

  5. Ghinea – un golan, incompetent, ce a supt la UE și cu dorințe de partid de stânga, cu ceva ani în urmă. Nu din convingere, doar din oportunism. Dinu Păturică.

  6. Postane ,in Maramures exista un italian batran care traeste in Romania de 20 de ani si care vorbeste doar italiana ,nevrand sa se complice cu lb.ROmana Toti care veneau la x factor sau la alte concursuri tv veniti din italia nu voiau sa vorbeasca romaneste.Vad ca voi in prostia voastra nu aveti nicio mandrie sau vreo tresarire cand ne imbarligati cu sucitele cuvinte ale macaronarilor-broscari ,care mananca branza stricata si cu viermiUn macaronar avea in frigider un cas albastru ,gretos La schimb de mame ,mama romanca a ramas uluita de ce a vazut la individul ala slinos Un alt gepetto avea o camera unde punea cas pe mese si apoi il insamanta cu musita Acolo era un roi de muste de wc si o naclaiala de cas pe care-l lingea fara rusine Lingai prosti fara mandrie ,dar cand e vorba de semeni de-ai vostri sunteti ca niste caini nebuni Siktir maxtorule prost!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger