AcasăPoliticaUSR, în impas! Cioloș anunță varianta guvernului minoritar

USR, în impas! Cioloș anunță varianta guvernului minoritar

Dacian CiolosUSR, în impas! Cioloș anunță varianta guvernului minoritar

Premierul desemnat Dacian Cioloș a declarat că va merge până la capăt, inclusiv cu varianta unui guvern minoritar, dacă nu reușește să refacă alianța cu PNL și UDMR. Liderul USR PLUS spune că mai există o variantă și anume să depună mandatul primit de la președintele Klaus Iohannis.

Dacian Cioloș declară că, dacă va merge pe varianta guvernului minoritar, se va prezenta în Parlament cu un program de reforme și măsuri.

„Prioritatea noastră este să căutăm să reconstruim această majoritate politică, dar, după ce vom avea aceste discuții cu PNL și cu UDMR, în funcție de rezultatul acestor discuții, vom lua decizia în ce fel ne ducem mai departe mandatul primit de la președintele Klaus Iohannis”, a declarat liderul USR.

„Există cele două variante, depunerea mandatului sau un guvern minoritar. Dacă discuțiile cu PNL și cu UDMR nu se concretizează într-un proiect de guvernare, există aceste două opțiuni. vom alege una dintre ele în conducerea partidului” – Dacian Cioloș.

„Dacă vom merge cu un guvern minoritar, vom merge cu un program politic, cu un program de reforme, de măsuri pe care vrem să le asumăm și apoi, evident, dacă va exista susținere în Parlament pentru acel program și pentru acel guvern, mergem mai departe. Dacă nu, nu, dar vom prezenta lucrul acesta, un program și o echipă”, a completat Dacian Cioloș.

Dan Barna nu exclude varianta unui guvern minoritar

Vicepreşedinte al USR, Dan Barna a declarat, marţi, că formațiunea va propune un cabinet propriu în cazul în care, la întâlnirea de miercuri a preşedinţilor partidelor care au fost în coaliţie, nu se conturează negocieri pentru o colaborare cu PNL şi UDMR.

„Depinde ce se va întâmpla în dialogul preşedinţilor de mâine după amiază, dacă se deschid negocierile, pe bune ca să spun, probabil la începutul săptămânii viitoare, s-ar putea luni, marţi, să avem o concluzie. Dacă mâine se spune doar nu discutăm, nu vrem să avem niciun fel de dialog, lucrurile s-ar putea să se rezolve chiar mai repede”, a afirmat deputatul la TVR.

Premierul desemnat a anunţat că miercuri, 13 octombrie, va avea o întâlnire cu preşedinţii partidelor care au format coaliţia de guvernare, fără echipele de negociere.

author avatar
Andreea Vlad
565 afisari

3 COMENTARII

  1. Ba ai spus cs faci majoritatea deaia te ai bagat nu sa vii tu minoritar sa vii auzi sa iei masuri!!!! Du te la origini cum a zis busoi!!!

  2. Guverul Ciolos trebuie sa se voteze, este o situatie prea grava in nsocietatea romaesca ca sa mai stam si fara guvern, va rog sa votati guverul Ciolos.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger