AcasăPoliticaUSR câștigă doar prin fraudă

USR câștigă doar prin fraudă

„Rezultatul alegerilor locale din anul 2020 din Sectorul 1 al Capitalei, unde a câștigat Clotilde Armand, nu poate fi schimbat”, declara la 11 februarie 2021 vicepremierul Dan Barna, copreședinte USR PLUS.

Clotilde Armand nu va renunța la scaunul de primar

Declarația venea ca urmare a faptului că un procuror de la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție dispusese renumărarea voturilor exprimate pentru funcția de primar al Sectorului 1. „Asta categoric nu. Un mandat rezultat din votul cetăţenilor, odată validat de Biroul Electoral, este definitiv închis. Rezultatul alegerilor nu mai poate fi schimbat, tocmai pentru că legea e foarte clară. Contestaţiile se depun la anumite termene. Sunt analizate, birourile de circumscripţie sau birourile municipale decid. Odată mandatul validat, lucrurile sunt încheiate”, a subliniat Barna.

Îndârjirea cu care refuza realitatea trăda faptul că știa și el ce se află în spate, respectiv o fraudă de proporții. Cine îi urmărește intervențiile de atunci își dă repede seama că din declarații lipsește tocmai cuvântul-cheie „fraudă”. Era evitat cu obstinație tocmai pentru a nu facilita accesul spre acest subiect.

Prinși în fapt

Toată țara a văzut cum, după închiderea secțiilor de votare, era agitație mare la sediul Biroului Electoral al Sectorului 1. Camerele de supraveghere au surprins mai mulți tineri care pătrunseseră în încăperea în care era depozitați sacii cu voturi și răscoleau în ei. Luau voturi dintr-o parte, le puneau în alta, mutau saci sau ieșeau cu ei. Potlogăria era făcută sub ochii lumii, fără jenă. Partidul lui Dan Barna, prin trompetele de serviciu, pretindea că e o înscenare, că sunt oamenii PSD, mai ales că USR PLUS primise asigurarea că nu funcționează nicio cameră de supraveghere. În loc să răspundă la întrebări simple, privind prezența intrușilor în acel loc, Clotilde Armand, care se declarase deja primar, cerea explicații cu privire la modul în care imaginile ajunseseră la televiziuni.

1.700 de voturi avantaj

Timp de 11 luni a urmat cel mai mizerabil circ. S-a dispus renumărarea voturilor, cu mare scandal din partea USR. Pe de altă parte, Clotilde Armand nu rata nicio ocazie să toarne gaz pe foc, amintind că este primar și nu o poate da jos nimeni.

Încă din seara alegerilor Tudorache declara că îi lipsesc 1000 de voturi

Demersurile întreprinse de Dan Tudorache, fostul primar, care fusese detronat de la conducere, nu au rămas fără rezultate. S-a vorbit inițial de 1.000 de voturi pe care le-ar avea în fața franțuzoaicei, fapt respins categoric de aceasta. S-au cerut prelungiri pentru a termina renumărarea, nu erau suficienți polițiști, pretexte care oricând se pot invoca. În final, conform mai multor surse, Tudorache deține nu 1.000, ci 1.700 de voturi în plus. Nu este însă totul, pentru că sunt lipsă 20 de saci din secțiile de votare, adică peste 11.000 de voturi, ceea ce presupune că numărul de voturi favorabile lui Tudorache este cu mult mai mare.

Rechizitoriu în particular

S-a început strângerea de semnături pentru demiterea Clotildei Armand. Dacă până acum cetățenii erau revoltați de debandada administrativă, de lipsa programelor, de gunoaiele lăsate pe străzi cu săptămânile și de șobolanii care se plimbau nestingheriți, ei bine, de data aceasta au un motiv în plus să o demită pe Clotilde Armand. Nu există încă o hotărâre judecătorească prin care să se fi stabilit frauda, dar convingerea lor este deja formată. Actualul primar s-a instalat prin furtul voturilor, și asta nu le-o poate scoate nimeni din cap. Voturile în plus câștigate de Daniel Tudorache nu au cum să fie combătute de Armand. Mai mult, imaginile care îi surprind pe useriști răscolind prin sacii din secția de votare, plus lipsa a 11.000 de voturi nu mai au nevoie de comentarii. Pot constitui, oricând, un rechizitoriu cu privire la corectitudinea USR. Dacă nu fură, nu câștigă.

author avatar
Valentin Boeru
3.516 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger