AcasăPoliticaUSR, bolnavul resuscitat

USR, bolnavul resuscitat

USR s-ar face frate și cu necuratul pentru un procent în plus

Gata, s-au activat „băieții” și de câteva zile ne bombardează cu tot felul de sondaje aiuristice în care, pe nevăzute, au cocoțat USR pe locul 2 între opțiunile de vot ale românilor. De fapt, este vorba despre Alianța Dreapta Unită, o combinație pusă la cale cu un singur scop – să ajute USR să treacă pragul parlamentar la toamnă. La cât prăpăd au făcut în scurta lor domnie, ai lu’ Drulă retrogradau sigur!

Alianța Dreapta Unită uniți să mai prostească poporul

Așa, însă, echipa de salvatori din serviciile mereu atente s-a pus în mișcare și a reușit să dea puls USR-ului. Cum se resuscitează un partid muribund? Îl bagi într-o alianță, comanzi niște sondaje favorabile și anunți că e pe 2 în preferințele românilor. Ce dacă totul e o minciună gogonată, ce dacă USR, fără ancora ADU, n-ar fi prins 5% în toamnă, situația e sub control acum, zic ei.

Mizeria asta a început să pută de la o poștă. De vreo săptămână, nu există sondaj în care Alianța Dreapta Unită să nu fie anunțată ca a doua opțiune politică în viziunea electoratului. Adică, până acum, dacă românii erau scârbiți de alde PMP&USR&Sică Mandolină, deodată le-a trecut greața, ba simt, așa, un fel de dragoste nețărmuită pentru valorile progresist-anticreștine ale USR.

Și se mai miră de ce-i fluieră oamenii pe stradă, când se reped ca ulii asupra lor și zbiară ca apucații, de unii se și sperie și-i întreabă „ce-ai luat, maică, vezi că nu-ți face bine?!”.

Așa se resuscitează un partid muribund. Cetățeanul îl scoate din Parlament, „serviciile” îl bagă pe ușa din dos. PNL i-a dat un șut lui Orban, dar acum liberalii s-au pomenit cu lăutarul Sică în coasta lor, după cum zic sondajele. Românii au spus „Nu” PMP-ului nășit de Băsescu, dar iată-l defilând la braț cu USR.

Pănă unde va merge USR cu Clotilde

Însă, oricâtă spoială ar primi, useriștii nu se pot schimba. Le vezi corturile de campanie prin oraș. Mesajele lor sunt atac la persoană. Pe trotuarul celălalt, concurența își vede de treabă, promite (minte, o știm!), explică, arată ce vrea să facă. La USR, e tot cu „huo!”, „hoții” și „ciuma roșie”. Băi, trezirea, în 2024 românul trebuie convins cu proiecte, i-a ajuns războiul din Ucraina, nu mai caută un nou front.

Ceea ce se întâmplă acum este o șmecherie ieftină, care nu va convinge pe nimeni. În lumea străzii, escrocii sunt mirosiți de cum deschid gura. Ca este principala aramă a escrocului? Abilitatea de a-ți câștiga încrederea, pentru ca mai apoi să te înșele când îți este lumea mai dragă.

Românii n-au uitat comportamentul celor de la USR după ce au fost băgați la guvernare pe ușa din dos. Iohannis a vrut „Guvernul meu” și l-a avut, iar decontul a fost plătit de noi toți, oamenii de rând obligați să suportăm teroarea sanitară instaurată de acest partid preocupat doar de ocrotirea multinaționalelor din afară. Culmea, cine conducea țara atunci? Fix personajele care acum stau în fruntea ADU!

Modelul patentat e același, l-am observat și la Clotilde, în S1. A promis un sector care să se învârtă după Soare și l-a transformat în groapa de gunoi a Capitalei; n-are Parisul atâția șobolani și atâta mizerie câtă găsești în perimetrul manageriat de Clotilde. Poate e vina noastră și n-am înțeles bine mesajul cu Bucureștiul va fi, iar, micul Paris, poate că se referea la fauna citadină.

Lăsând deoparte gluma, vedem că USR îl acuză pe medicul Cătălin Cîrstoiu și depune sesizări la DNA și ANI împotriva candidatului PSD-PNL la Primăria Capitalei. Ipocrizia și-a făcut casă în acest partid, care își protejează penalii și face scut în jurul lui Clotilde Armand, de exemplu, dar, iată, îndrăznește să arate cu degetul spre alții. Este un dublu standard specific USR, același joc făcut încă de pe vremea când la „butoane” era Dan Barna, mare șef și peste fondurile europene, cum avea să se afle.

Românii, din fericire, știu toate astea, cum la fel de bine nu l-au uitat nici pe Vlad Voiculescu, spaima spitalelor din țară, cel care ordona noaptea (ca hoții, așa era, parcă?) scoaterea pe tărgi a bolnavilor și eliberarea urgentă a saloanelor.

După fuga cu sacii de voturi cărați în spinare, acum ni se vâră pe gât o altă „normalitate” – salvarea de la dispariție politică, prin orice mijloace, a unor personaje de tristă amintire. Nu-i exclus ca, la abilitățile de combinatori de care au dat dovadă, useriștii să mai facă rost de încă un mandat la Palatul Victoria. Klaus Iohannis este pariul lor, umblă vorba că i s-a spus, deja, care va fi planul de bătaie pentru la iarnă, post-alegeri.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.551 afisari

8 COMENTARII

  1. Ii intreaba cineva de ce niste partide de buzunar(sunt ca trei babe care se tin de mana sa traverseze strada) au atatea fonduri pentru propaganda mincinoasa, mai tare ca PSD si PNL la un loc, pentru sondaje, afise, corturi, promovare on line si media ?
    Daca aflati de unde sunt banii se vor rezolva singuri.
    Nu au un program doar dau cu laturi in contracandidati si fac plangeri penale.

  2. Să sperăm că cei îndrăgostiți de USR s_au lămurit și le_a trecut amorul .
    Este valabil și pentru PMP , ca să nu mai vorbim de caraghiosul Sică Mandolină.

  3. este tinut in viata sa para ceilalti mai buni , in realitate diferenta dintre usr si cellalti se masoara in microni .

  4. Caraghioșii ăștia, Drulău, Tolomac și Sică bețivul, se cred iar salvatorii României, ei care au luptat permanent la UE pentru ca România să fie sancționată pe teme minore sau să se plângă permanent că în România nu merg lucrurile cum vor ei, adică 2 g cocaină.

  5. E cartea castigatoare pentru USR si ADU. Iar asta pentru ca s-a investit foarte mult in noua religie a Romaniei, antipesedismul. Milioane de romani au imbratisat-o si isi vor permanent validate miturile si dogmele legate de antipesedism. Pentru oamenii astia nu conteaza daca traiesc bine sau rau si din ce cauze. Pentru altii, s-a intamplat ceva echivalent – a devenit ca un drog. N-au altceva in cap si intra in sevraj daca nu li se face zilnic doza de antipesedism. Iar Orban e setat doar pe asa ceva, altceva nu stie. De aceea, cartea USR este castigatoare. Revendicandu-se ca anti-PSD inca din 1990, preiau tot alectoratul liberal si penetecedist de-atunci, cu transformarile ulterioare in pedelist si userist. PNL e ca si desfiintat! Ce vor fi in stare sa faca neispravitii astia dupa ce vor lua puterea, vom muri si vom vedea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger