AcasăPoliticaUSR are chef doar de scandal. Nu de muncă

USR are chef doar de scandal. Nu de muncă

Se adeverește ce scriam imediat după alegerile parlamentare. Anume, că nu vor trece două luni și vor începe scandalurile în coaliția condusă de PNL. Primele semne au apărut la împărțirea funcțiilor de top din guvern. Orban nu voia să cedeze nimic și cu greu s-a ajuns la formula convenabilă cât de cât, dar asta a născut nemulțumiri în rândurile liberalilor. Apoi a apărut scandalul împărțirii ministerelor. Coaliția i-a spus negociere, dar, în realitate, era o luptă obraznică nu pentru ciolan, ci pentru descărnarea lui. Rezultatele s-au văzut destul de repede. Luat în parte, niciun partid nu este mulțumit cu ce a primit, deși este rezultatul înțelegerilor făcute.

Vlad Voiculescu e convins că va rămâne în guvern

Construcția bugetului a dat naștere altor nemulțumiri. USR deja a lansat semnalul rebeliunii. Dacă nu se rectifică sumele pentru ministerele pe care le are în stăpânire, nu va acorda niciun vot favorabil. Este exact ceea ce nu era greu de intuit. Coaliția va ajunge să se gripeze din cauza neînțelegerilor sau pretențiilor partenerilor de guvernare.

Destabilizarea coaliției

Mai nou, USR PLUS are un alt motiv de ceartă. Ultimele informații arată că moțiunea simplă, îndreptată împotriva lui Vlad Voiculescu, are toate șansele să fie votată inclusiv de către liberali. Și, evident, nu sunt singurii nemulțumiți de prestația acestuia. Ministrul cu trecut bizar, care nu este capabil să-și dovedească studiile, riscă remanierea dacă moțiunea va trece și premierul va dispune îndepărtarea lui. Atacurile împotriva lui Vlad Voiculescu se întețesc pe zi ce trece, acesta fiind acuzat că nu este în stare să rezolve problemele din Sănătate.

Ludovic Orban încă nu știe ce poziție să adopte

Singura preocupare, spun liberalii, este să-și planteze alți și alți oameni în minister și să înlesnească prietenilor lui drumul spre zonele producătoare de bani mulți. Pare că Voiculescu nu știe să facă nimic și nici idei nu are, iar asta a început să se vadă. Pe de altă parte însă, susțin mai mulți lideri din teritoriu, în spatele unor scandaluri care îi au ca protagoniști pe cei din PNL s-ar afla USR PLUS, al cărui interes este să ducă până la capăt războiul cu liberalii. Unul de natură să destabilizeze coaliția.

Specialiști în mahala

Deși nu este altceva decât o adunătură fără cap și fără coadă, lipsită de program politic, fără viziuni, USR are pretenții de supremație. Dacă asta ar fi venit din partea unui partid cu vechime și experiență, poate că lucrurile ar fi fost mai ușor de înțeles.

Florin Cîțu e departe de a controla lucrurile

Dar USR, să ne aducem aminte, a dat României „Guvernul Zero”, despre care specialiștii spun că, într-un an de guvernare, a tras țara în jos cu zece ani. Ce așteptări se pot avea de la asemenea politicieni? În mandatul de guvernare al PSD s-a văzut de ce sunt în stare. Scandaluri și mahala în Parlament, instigare la revoltă, întreținerea agitației prin demonstrații și proteste la care participau direct sau sub acoperirea unor ONG-uri. Cât au construit politic în perioada respectivă? Zero.

Avertisment: Voiculescu sau ne retragem!

Ce a făcut USR în afară de scandaluri? Nimic. Niciodată nu a venit cu soluții, dar, în permanență, a avut grijă să critice în speranța că-și va impune punctele de vedere. Momentul ce se prefigurează, cu moțiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu, nu este chiar așa de ușor de gestionat. USR a amenințat că dacă aceasta trece, se va retrage de la guvernare. Este ușor de zis, dar, pe de altă parte este destul de greu de realizat. Useriștii s-au obișnuit cu avantajele oferite de putere și nu acceptă cu una cu două să renunțe le ele. Și atunci, care este logica acestui joc lipsit de maturitate politică? A-l menține pe Vlad Voiculescu doar în ideea că va construi spitalele promise este o neghiobie. În primul rând că nu garantează nimeni că actuala formulă guvernamentală va apuca vara. Iar asta înseamnă că ministrul Voiculescu va dispărea și, alături de el, și USR. Apoi, din banii care se învârt în jurul pretinsului proiect, USR nu prea are șanse să vadă vreun leu. Lucrurile sunt gândite în așa fel încât aceștia să se adune în altă parte. Luată ca atare, moțiunea nu este decât un motiv pentru a mai face un scandal. Este singurul lucru se pricepe și pe care, dacă va fi nevoie, îl va manipula și-l va scoate în stradă. La mai mult de atât nu se pricepe.

author avatar
Valentin Boeru
1.171 afisari

12 COMENTARII

  1. Am o schija in dibla de la un proiectil pe care l-am zgandarit cand sapam dupa comorile lui Suvorov , am ramas oracaind pe nazisti .

  2. Voiculescule,ai si tu putina demnitate si da ti demisia de onoare,au murit oameni nevinovați prietene,oameni care au învățat si au facut facultatea pe bune luandu si licența tot pe bune,nu ca tine pui de securist..

  3. Păi ce să facă USR-ul? Scandal. Mahalagismul e singurul domeniu in care s-au afirmat.
    Toți apăruții ăștia din neant și-au revendicat cele mai importante ministere, să fie siguri că vor „trânti” țara definitiv.
    Un guvern care lucrează împotriva poporului e un guvern de criminali. Cum despre demisii nu poate fi vorba, onoarea nefiind punctul lor forte, trebuie alungați cu bâte și pietre.
    Până nu va fi iremediabil târziu.

    • Iar am aparut , sunt mai rea ca Sosoaca , o mahalagioaica care se da filozof , Raionu m-a recrutat direct din ospiciu …

  4. Mai trebuia pusi in guvern Dide,gangavitul si batausul cu pumnal care loveste batranii si tara merge ceas!!!Ce mai asteptati,faceti-le loc la astia si tara va zbarnai.

  5. Oameni de 2 bani, fac treaba de 2 bani
    Cand ipocrizia este politica de partid, oamenii fara coloana vertebrala sunt promovati in functii cheie

    • Ai dreptate , Dan Voiculescu , prin trustul Intact , a creeat un sistem de pacalit prostii si gura – casca analfabeti functional , d-aia de-i viseaza pe Ciuvica si pocaitul Gadea in somn si au cu ei vise umede !

  6. Cand ipocrizia nu are oprire
    Si cand nu ti dai seama ce esti tu de drept
    Cand prostesti pe altii fara de clipire
    Si cand nu ai scoala nu te da destept

    Ai fost bisnitar de medicamente
    Le luai degeaba si le vindeai scump
    Si ai ajuns acuma prin aranjamente
    Un ministru gloaba ,un ministru tamp

    Te gandeai ca daca ajungi la slanina
    Vei putea de acolo sa faci manareala
    Te gandeai ca poate pronia divina
    Va inchide ochii ca n ai pic de scoala

    Cu asa gandire si cu ai tai caini
    Reusit ai iata fara mult efort
    Sa distrugi implantul sigur de plamani
    Transformand speranta intr un cadru mort

    Nu mai ai rusine nu mai ai nici frica
    Minti si ataci pe altii fara sa clipesti
    Stiti ca nebuneala nu te mai ridica
    Lasa te de acuze ,vrajeli si povesti

    Ati mai fost la carma ati mai condus tara
    Si n tr un an de zile ati distrus o voi
    Cu incompetenta ,ura si gargara
    Vai de capul vostru de pretinsi ciocoi

    Va sunt dragi parintii securisti cu state
    Ce cu multa ravna i au lins pe balsoi
    Dar la cotitura cu cutitu n spate
    I au tradat pe acestia lingand pe cei noi

    Iar acum cu Angy ,Sndy ,Bot,si Dide
    Si cu alte gloabe fii de securoi
    Vreti sa ne conduceti cateva reprize
    Sa va umpleti sacii cu multi euroi

    Luati va gandul de mariri desarte
    Tara asta vrea oameni competenti
    Nu tine vrajeala daca nu ai carte
    Cu istericale prosti incompetenti

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger