AcasăPoliticaUrsula von der Leyen, marioneta din fruntea Comisiei Europene

Ursula von der Leyen, marioneta din fruntea Comisiei Europene

În ultimele săptămâni, Europa a fost zguduită de proteste la scară largă, iar mulți politicieni și organizații de presă din Occident văd răbufnirea socială drept o reflectare a nemulțumirii oamenilor față de politicile Comisiei Europene și, în special, poziția președintelui Ursula von der Leyen. Cetățenii UE, fie că vorbim de francezi, nemți, olandezi, polonezi, austrieci sau italieni, reclamă creșterea costului vieții, haosul de pe piața energetică, criza alimentară și politicile anti-Rusia ale C.E. care riscă să falimenteze toată economia europeană.

Mereu dornică să-și arate sprijinul neclintit față de axa Washington-Londra, Ursula von der Leyen a făcut gafă după gafă în ultimele săptămâni, începând cu urarea de primire călduroasă făcută deja ex-premierului britanic Liz Truss (nimeni altul decât președintele C.E. nu a considerat că Truss merită felicitată pentru ceva!) și terminând cu promisiunile exagerate de a ajuta regimul de la Kiev „atâta timp cât este necesar” și de a oferi Ucrainei credite de miliarde și miliarde de euro.

Deja pe rețelele de socializare tinerii de pe Bătrânul continent s-au unit împotriva celei care se consideră azi patroana Europei. Declarațiile făcute de Ursula în ultima vreme contrariază și mulți înțeleg că ea, de fapt, apără proiectele SUA în timp ce ignoră cu desăvârșire interesele și dorințele cetățenilor UE.

Francezii s-au săturat de von der Leyen

Primul a reacționat politicianul francez Florian Filippo, care a răbufnit pe Twitter după ce von der Leyen a cerut și mai multe miliarde de euro pentru Ucraina: „Ursula este complet nebună! Să fie închisă!”.

Într-un interviu acordat Le journal du Dimanche, fostul președinte Nicolas Sarkozy a acuzat Comisia Europeană că nu are autoritatea de a lua decizii privind achizițiile de arme pentru Ucraina. După cum a explicat el, C.E. este un organism administrativ și nu este clar pe ce bază Ursula von der Leyen consideră că are autoritatea de a vorbi despre chestiuni legate de politica externă sau achizițiile de arme. Reamintim că la doar câteva zile după invazia Rusiei șefa Comisiei Europene a anunțat că UE va finanța „achiziționarea și livrarea de arme și alte echipamente militare” către Ucraina, în valoare de sute de milioane de euro.

În opinia lui Sarkozy, în loc să audă despre negocieri pentru pace începute cu rușii, europenii sunt bombardați la foc automat cu știri despre necesitatea de a oferi regimului Zelenski miliarde din bugetul și-așa secătuit al UE pentru a cumpăra arme de la americani. „Politica UE în legătură cu Ucraina a fost de escaladare, iritare și acțiuni necugetate”, a comentat Nicolas Sarkozy, care susține că von der Leyen s-a transformat în ofițer de presă al NATO și Pentagonului.

Ursula, implicată și în mega-afacerea „Vaccinuri în Covid-19”

Ursula von der Leyen s-a aflat și în centrul unor mari scandaluri de corupție, iar numele ei apare în ancheta declanșată de Kovesi privind achizițiile UE de vaccinuri anti-Covid. Președintele Comisiei Europene a cumpărat 4,6 miliarde (!) doze de vaccin de la Pfizer la un cost de 71 de miliarde euro. Adică, 10 doze de vaccin pentru fiecare cetățean al UE!

Potrivit Politico, Ursula a recunoscut că s-a întreținut cu CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, în timp ce se negocia contractul de vânzare-cumpărare de vaccinuri. Două organisme de supraveghere ale UE au acuzat-o deja în legătură cu această afacere, Comisia Europeană fiind arătată cu degetul pentru refuzul de a furniza documentele necesare ca ancheta să continue.

Dar scandalul vaccinurilor nu este primul în care Ursula von der Leyen s-a trezit implicată. În urmă cu trei ani, chiar înainte să ajungă șefa C.E, pe când în Occident se vorbea despre transparență și alegeri democratice, Ursula primea „moștenire” de la Donald Tusk președinția Comisiei Europene și nimeni nu a comentat nimic.

Cine este Ursula von der Leyen

Mulți se întreabă ce a făcut acest politician încât să merite onoarea de a primi postul pe care îl ocupă acum. Este fiica lui Ernst Albrecht, ex-lider în Uniunea Creștin Democrată (CDU) din Germania, iar între 1988 și 1992 a fost medic asistent în Departamentul ginecologic al Școlii medicale din Hanovra. În 2016, Hanovra Medical School i-a verificat teza de doctorat, existând suspiciuni de plagiat, iar concluzia a fost că „neajunsurile din lucrare sale evidente”.

Potrivit mai multor surse din cele trei partide principale ale Germaniei (Partidul Verde, Partidul de stânga și social-democrații), multe dintre cele 3.800 de contracte încheiate în timpul cât Ursula von der Leyen a fost ministrul Apărării  (referitoare la restructurarea forțelor armate germane și, de asemenea, la modernizarea sistemelor IT) par să fi fost atribuite „persoanelor potrivite”, inclusiv rude și prieteni apropiați. Ba s-a vorbit și despre luare de mită! În 2017, ziarul Bild, citând un raport al Oficiului Federal de Audit, a acuzat-o pe Ursula von der Leyen de incompetență, atunci când s-a aflat că, sub conducerea ei, niciun submarin german nu era operațional și mai puțin de jumătate din fregatele și tancurile Armatei și doar o treime din elicopterele militare erau în stare de funcționare. Cu un astfel de „succes” în spate, Ursula von der Leyen a început să fie văzută drept balastul care poate spulbera șansele electorale ale CDU, astfel că partidul i-a făcut vânt spre Bruxelles.

SUA, care nu au niciun interes ca UE să fie condusă de politicieni puternici, independenți, centrați pe apărarea intereselor europene, au văzut în noua șefă a C.E. o marionetă perfectă ce poate fi ușor manipulată. Azi, Ursula promovează interesele Washingtonului, nu pe cele ale cetățenilor UE, ajutând companiile farmaceutice americane să obțină profituri uriașe de pe urma pandemiei Covid-19 sau oferind complexului militar-industrial din State miliarde de euro drept plată pentru armele furnizate Ucrainei.

În circumstanțele actuale, va fi interesant să vedem cum se încheie cariera Ursulei von der Leyen – va fi doborâtă de ancheta Laurei Codruța Kovesi, care investighează scandalurile de corupție în care este implicată în mod clar, sau va cădea ca urmare a tot mai numeroaselor cereri de demisie venite din partea cetățenilor UE?!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.904 afisari

10 COMENTARII

  1. Ursula Führer von der Leyen, o mediocritate cand a fost ministrul armatei in Germania (ea fiind de formatie ginecolog!), si o pacoste pentru toata Europa. La carma celei mai nedemocratice institutii, Comisia Europeana, da lectii de democratie europeana! Pe cand dez-unirea de aceasta pacoste birocratica?

    • @Adriana 2022-11-01 16:18 16:18:33 S-A TERMINAT BALCIUL.A PUS ARMATA GERMANA PE BUTUCI.E GATA CU UE,COMISIA,PARLAMENTUL EUROPEAN…VA RAMANE CEL MULT O UNIUNE VAMALA DE LIBER SCHIMB…EVENTUAL LIBERA CIRCULATZIE PENTRU PERSOANE SI FORTZA DE MUNCA…CAUTATZI LIGA HANSEATICA SI UNIUNEA CARBUNELUI
      Cele 5 păcate de moarte ale Ursulei von der Leyen – pionul Deep State al SUA! 27.09.2022
      VIDEO | Prof. Dan Dungaciu, afirmații incendiare: Proiectul federalizării Europei a eșuat, UE devine IRELEVANTĂ strategic. Europa va funcționa în regim de state naționale. Românii nu își doresc ca România să mai fie reprezentată în genunchi 01.11.2022

  2. „În opinia lui Sarkozy, în loc să audă despre negocieri pentru pace începute cu rușii, europenii sunt bombardați la foc automat cu știri despre necesitatea de a oferi regimului Zelenski miliarde din bugetul și-așa secătuit al UE pentru a cumpăra arme de la americani.”
    Pai tomnai d-aia a fost unsa Ursuleasa mare shef de trib, ca sa-si faca interesul satanele de peste ocean.

    • Nicholas , plange-ti de mila , esti marioneta alora din culise ce sponzorizeaza National . Iar bati campii ?

  3. Este cineva naiv sa creada ca intamplator, liderii UE, SUA, Angliei, s.a., sunt niste iresponsabili ?! Parca sunt facutii de o mama, ,,alesi” sa faca jocurile stapanilor din umbra.

  4. Nu s eva intampla nimic. Kovesi o scoate basma curata, ii da nup. Are spate prea tare Wonder Liar!

  5. Pana la urma cine conduce lumea ? Sclavi sunt toti cei care se cred sefi. Sclavi mai mari sau mai mici. Cloaca ue colcaie de sclavi si noi ne uitam cu jind si cu gura cascata la prostiile sclavilor.

  6. Articolul scoate in evidenta unul din cazurile gen „UN SUT IN CUR UN PAS INAINTE „, politica in general nu-i facuta de cei mai buni profesionisti in domeniile :tehnice,medicale ,stiintifice ,in politica fug de regula frustratii ,mediocritatile si sunt nelipsiti cei care vor sa parvina si excrocii. Aceasta Ursula se incadreaza in asa zisa clasa politica .
    Faptul ca Germania era LOCOMOTIVA UE a promovat pe acest post omul lor care sa le faca jocurile.
    Incompetenta Ursulei s-a facut vizibila in relatiile cu America si in amestecul in conflictul din Ucraina , Sarkozy a prezentat concret gafele Ursulei ,vezi nota de plata transmisa de americani la Comisia europeana pentru plata armamentului si munitiei trimisa Ucrainei de SUA !!!!!!!,si nu-i mica ,sunt zeci de miliarde de euro !.
    Scandalul in contractarea miliardelor de vaccinuri nu poate ramane fara raspuns penal !. INSTITUIREA EMBARGOULUI LA COMANDA AMERICANA A BAGAT EUROPA IN CEA MAI MARE CRIZA DE DUPA RAZBOI !,EURO S-A DEPRECIAT ,INFLATIA ESTE ENORMA ,NIVELUL DE TRAI S-A PRABUSIT ,iar toate astea sub URSULA !.
    UE se dovedeste azi un butoi cu pulbere care incepe sa FASAIE PRIN TOATE INCHEIETURILE !.
    DICTATURA COMISIEI EUROPENE TREBUIE SA INCETEZE !, RELATIILE UE DE SUBORDONARE FATA DE AMERICA TREBUIE SA INCETEZE !.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger