AcasăPoliticaUrgență pe Planeta Biden. “Aruncă-l pe Joe”

Urgență pe Planeta Biden. “Aruncă-l pe Joe”

Poate că extratereștrii sunt dușmanii Americii, adică politicienii care par să trăiască într-o galaxie foarte îndepărtată

“Dacă extratereștrii ar ataca Pământul, credeți că am fi mai în siguranță sub conducerea lui Joe Biden sau a lui Donald Trump?”. Aceasta este o întrebare dintr-un nou sondaj de opinie realizat în rândul alegătorilor americani, iar 43% dintre respondenți au optat pentru Trump, 32% pentru Biden, în timp ce 25% au ales cu prudență “nu știu”.

Este amuzant să ți-l imaginezi pe președintele Donald coborând din elicopterul Marine One și dus la comanda împotriva extratereștrilor.

Lăsând la o parte SF-ul, acest sondaj ar putea fi mai revelator s-ar crede, mai ales având în vedere mania actuală pentru fenomenele aeriene neidentificate și faptul că sondajele arată în mod constant că aproape jumătate dintre americani cred că navele extraterestre au vizitat lumea noastră.

S-ar putea ca americanii să nu-l placă pe Trump, dar, notează The Spectator, un număr din ce în ce mai mare crede că națiunea lor este în pericol, iar atunci când se ajunge la un moment de apocalipsă existențială, oamenii din Țara Libertății ar prefera să-l aibă pe Trump decât pe Biden la Casa Albă.

La sfârșitul săptămânii trecute, un sondaj ABC/Washington Post arăta că Trump îl învinge pe Biden cu 51% la 42% într-o ipotetică confruntare în 2024. Un singur sondaj ar putea fi trecut cu vederea ca fiind aberant, dar cifrele lui Biden par cu atât mai proaste cu cât sapi mai mult în ele, mai ales dacă, așa cum pare mult prea probabil, se va confrunta cu Trump la scrutinul de anul viitor. Dintre cei 56% care îl dezaprobă pe Biden, o mare parte cred că viața era mai bună sub Trump.

Este bine cunoscut faptul că americanii sunt îngrijorați de vârsta lui Biden – aproximativ 70% cred că este prea bătrân pentru un al doilea mandat. Dar problemele administrației sale sunt mai profunde. Casa Albă își tot trâmbițează realizările economice, dar alegătorii nu o ascultă.

Șaizeci și patru la sută dintre cei intervievați de ABC/Washington Post dezaprobă modul în care președintele a gestionat economia, în timp ce doar 49 la sută au avut aceeași părere, privind retrospectiv, despre Trump.

Americanii sunt foarte îngrijorați de străini – cei ilegali, nu cei interplanetari – și în această privință, Biden eșuează lamentabil: 62% dezaprobă modul în care a gestionat problema frontierei dintre SUA și Mexic.

Și, poate cel mai îngrijorător pentru echipa Biden, 53% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani par să-l prefere pe ultimul președinte celui actual.

Dump Joe

Performanța slabă a lui Biden a declanșat și mai multe discuții la Washington despre o mișcare „dump Joe” care câștigă teren în cercurile democrate. Problema cu această idee este că, în ciuda tuturor momentelor sale jenante de senior, Biden nu dă semne că s-a săturat. Dacă nu se retrage, este greu de văzut că cineva îl va opri.

Mai mult de 60% dintre alegătorii democrați spun că doresc un candidat diferit în 2024. Dar nimeni nu știe cine ar trebui să fie acela. Doar 8 la sută dintre democrații care vor să renunțe la Biden o susțin pe Kamala Harris; 20 la sută preferă „doar altcineva”. Nu există o alternativă credibilă.

Totuși, această Casă Albă Biden este îngrijorată. Se vede pentru că oficialii săi continuă să insiste că nu sunt. “Nu luăm în serios suișurile și coborâșurile sondajelor individuale”, a declarat un consilier al lui Biden la începutul acestei luni. “Ceea ce va conta este anul viitor, când alegătorii noștri vor fi pe deplin implicați”.

Echipa Biden pariază că până anul viitor economia va fi înflorit. Pariu riscant: „Bidenomics” este, în cel mai bun caz, un experiment gigantic în materie de cheltuieli guvernamentale, ale cărui rezultate sunt încă de văzut.

Poate că americanii nu se află într-o depresie, dar sunt deprimați: acel „factor economic de bunăstare” se va dovedi probabil evaziv.

Poate că  extratereștrii sunt dușmanii Americii, adică politicienii care par să trăiască într-o galaxie foarte îndepărtată.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.550 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu e confortabil sa te conduca un octogenar, mai ales care face gafa dupa gafa. \O fi fost in regula cand era tanar dar acum e o relicva ci sincope care pot genera catastrofe planetare ca doar este cel mai puternic conducator. Inca. Nici Trump nu e vreun tinerel si nici nu are un sistem de gandire administrativa care sa fie previzibil si eficient. Este un impulsiv, coleric si se iubeste pe el si moaca lui mai mult decat ideea de conducator eficient. Ce pacat ca americanii au ajuns sa aleaga intre doua rele. Asa se prabusesc imperiile.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger