AcasăPoliticaUnul dintre cele mai așteptate drumuri din România se deschide azi! Aici...

Unul dintre cele mai așteptate drumuri din România se deschide azi! Aici se formau coloane pe kilometri întregi

Unul dintre cele mai așteptate drumuri din România se deschide azi! Aici se formau coloane pe kilometri întregi (sursa foto: facebook/Sorin Grindeanu)

Premierul Nicolae Ciucă a ales să dea o veste bună șoferilor, anunțând că joi se va deschide prima porțiune de drum expres din România.

„Astăzi cred că este o veste bună pentru cei care circulă pe itinerariul București – Pitești – Craiova – Severin – Timișoara.

Ştim că la mijlocul acestei distanțe, în localitatea Balș de fiecare dată traficul se aglomera și câțiva kilometri se petreceau între 40 – 50 de minute și mai mult de un ceas”, a anunțat în primă fază Ciucă, la începutul ședinței de Guvern de joi, 21 aprilie.

Se deschide centura de ocolire a municipiului Balş

Premierul a continuat prin a spune că joi se deschide centura de ocolire a municipiului Balş. „Avem garanțiile, domnule ministru, și de la constructor – este un demers care a început cu aproximativ trei ani în urmă și iată că reușim să deschidem astăzi prima porțiune de drum expres din România, care va asigura cu certitudine evitarea acestei așteptări și pierderea timpului în trafic în localitatea Balş.

Sperăm ca românii să se poată bucura de timpul câștigat în trafic”, a mai ținut să precizeze Ciucă, joi, la începutul reuniunii Cabinetului pe care îl conduce.

Ce anunțase ministrul Grindeanu încă de luna trecută

De altfel, încă din 28 martie, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunțase, pe Facebook, faptul că „Lotul 1 din Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești va fi deschis înainte de Paște! Acest lot va rezolva inclusiv problema aglomerației din orașul Balș”.

Cu câteva zile înainte, și anume pe 24 martie, social-democratul aflat la șefia Ministerului Transporturilor transmisese, pe aceeași rețea de socializare, că „primul lot al Drumului Expres Craiova-Pitești (18,5 km) va fi dat în scurt timp în circulație”, și că „lotul 1 al DEx 12 va avea rol de variantă ocolitoare a Balșului”.

„După deschiderea circulației rutiere, accesul pe acest lot se va face astfel:
➡️ pe relația Craiova-Pitești, accesul se face din DN 65, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balș.
➡️ pe relația Pitești-Craiova, accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN 65, spre localitatea Piatra Olt”, se menționa în aceeași postare apărută pe pagina de Facebook a lui Sorin Grindeanu.


1.226 afisari

4 COMENTARII

  1. Pe cand autostrada Transilvania Bucuresti granita de vest care ar fi cea mai importanta lucrare din punct de vedere economic tovarasi.

  2. Vestitul cuplu Stan si Bran inaugureaza,a taiat panglica ? Masa si dansul,fanfara,prompterul,garda de onoare,covorul rosu si drapelele au fluturtat in vant ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger