AcasăPoliticaUniunea Europeană, noul Turn Babel!

Uniunea Europeană, noul Turn Babel!

Instituțiile europene au devenit un adăpost al birocraților și oportuniștilor

Parlamentul European, Comisia Europeană și Consiliul European au devenit instituții amorfe, pline cu birocrați suciți la cap și, mai ales, lași. O adunătură de  oportuniști plătiți împărătește –  cu greu mai găsești o voce care să reprezinte interesele unui continent.

Forțe puternice modifică din nou peisajul geopolitic european, însă  birocrații sunt prea tembeli pentru a observa. Și mai puțini sunt cei care înțeleg de ce se întâmplă aceste schimbări periculoase.

America o spune de-a dreptul: luptăm cu China. Și nu luptăm pentru că avem boală pe chinezi, ci pentru a ne proteja industriile de vârf.„Adormitul” Joe Biden a reușit să convingă o întreagă națiune super capitalistă: ne decuplăm de China! Cu orice risc.

Bruxelles-ul e laș și are vocea moale: suntem dependenți de “Made in China”, așa cum am fost de gazul Rusiei. Am întins chinezilor covorul roșu, i-am lăsat să ne cumpăre  companiile importante  care odată erau mândria inovației europene. Au fost date pe nimic, împreună cu expertiza de performanță. Ne-am vândut ca  niște curve ieftine.

Pare că Uniunea Europeană are un singur scop: să-și tragă gloanțe în picior. O amețește cu ecologia, dar cumpără baterii pentru mașinile electrice din China.Nu a tras lecții după o criză energetică paralizantă, închide sectorul nuclear și îngroapă industria cărbunelui. Desființează centralele electrice pe combustibili fosili, în speranța „resurselor” eoliene și solare.

Eforturile de a construi o „nouă” Europă se prăbușesc în prăpastia adâncă între Vest și Est. Instituțiile UE sunt cu adevărat un nou Turn Babel unde toată lumea se înțelege și nimic nu se potrivește.

Niciodată, în orice circumstanță geopolitică, Uniunea Europeană nu a fost atât de vulnerabilă și atât de dornică de a-și înstrăina toate valorile atât de greu construite de-a lungul timpului și cu un efort demn de lăudat. Tot ce înseamnă tehnologie s-a inventat în Europa. Acum, aduce a magazie golită.

O incredibilă rușine care nu îi deranjează pe aleșii de la Bruxelles. Ei surpă tot, doar ca să stea legați cu funia de fotolii. Merită să fie trași la  răspundere pentru subminarea economică.

Tradiția și puterea Europei au ajuns subiecte de batjocură. Noii conducători ai Bătrânului Continent sunt de fapt niște impostori. Fondatorii UE se pot întoarce în mormânt.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.803 afisari

11 COMENTARII

  1. si in cloaca asta imputzita
    se anuntza dl. apucat Piperea candidat:
    -colaborationist!

    dupa eviscerare dispare cloaca
    mai ramane tartitza, unii o mananca…Bomba e solutia!

  2. „Multumesc frumos pentru tot,dragă Mark….”spunea un papagal care cânta ce ur sula mea…!…

  3. Ue daca a stat capra la onegheurile lui soross si swab si a avut conducatori tradatori a adus o la acest prezent de dezastru si disolutie!! Jos toti tradatorii si la puscarie cum au facut deja experminent aici toti la catuse cu tv live!!

  4. Nu cumva UE este condusa din umbra de catre Esuatul nostru ? Ca dupa rezultate si marili realzari,poti jura ca au fost obtinute sub inaltul lui patronaj. Daca il pun ametitii astia pe Esuat si la conducerea NATO,praful s-a ales de toate. Chiar daca cu ” vigilenta ” vegheaza Cucuveaua noastra la ” respectarea ” legalitatii si tine de sase la marile jafuri,cum ar fi de exemplu jaful meleardului de Euro ” negociat ” de Ur Sula pt.alte vaccinuri,fara numar,fara numar.

  5. O cloaca de frustrați si lgbtq, conduși de niste minți criminale cocoțați in vârf si amețiți de putere. Ce nu mai au nici un contact cu normalitatea si impun fara nici un bun simt, depravarea, incultura, distrugerea si tot ceea ce este anormalitate

  6. & O „comparație” care nu este în avantajul Uniunii Europene, ? Probabil că autorul articolului este un personaj care are, ”resurse de ‘liberă exprimare” și de evaluare, ”a contextului” ,?

  7. & Probabil că , și ”apartenența” Regelui Charles la Viscri, nu ar trebui neglijată , în contextul în care acei ”scriitorașii” băștinași, care nu întodeauna sunt și dintre cei puțin cu recunoaștere internațională, exprimă opinii, ?

  8. De primul ce s a ales ca sa stie si astia ce ii asteapta!!!Ue e condusa de incompetenti sau tradatori.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger