AcasăPoliticaUniunea Europeană, noul Turn Babel!

Uniunea Europeană, noul Turn Babel!

Instituțiile europene au devenit un adăpost al birocraților și oportuniștilor

Parlamentul European, Comisia Europeană și Consiliul European au devenit instituții amorfe, pline cu birocrați suciți la cap și, mai ales, lași. O adunătură de  oportuniști plătiți împărătește –  cu greu mai găsești o voce care să reprezinte interesele unui continent.

Forțe puternice modifică din nou peisajul geopolitic european, însă  birocrații sunt prea tembeli pentru a observa. Și mai puțini sunt cei care înțeleg de ce se întâmplă aceste schimbări periculoase.

America o spune de-a dreptul: luptăm cu China. Și nu luptăm pentru că avem boală pe chinezi, ci pentru a ne proteja industriile de vârf.„Adormitul” Joe Biden a reușit să convingă o întreagă națiune super capitalistă: ne decuplăm de China! Cu orice risc.

Bruxelles-ul e laș și are vocea moale: suntem dependenți de “Made in China”, așa cum am fost de gazul Rusiei. Am întins chinezilor covorul roșu, i-am lăsat să ne cumpăre  companiile importante  care odată erau mândria inovației europene. Au fost date pe nimic, împreună cu expertiza de performanță. Ne-am vândut ca  niște curve ieftine.

Pare că Uniunea Europeană are un singur scop: să-și tragă gloanțe în picior. O amețește cu ecologia, dar cumpără baterii pentru mașinile electrice din China.Nu a tras lecții după o criză energetică paralizantă, închide sectorul nuclear și îngroapă industria cărbunelui. Desființează centralele electrice pe combustibili fosili, în speranța „resurselor” eoliene și solare.

Eforturile de a construi o „nouă” Europă se prăbușesc în prăpastia adâncă între Vest și Est. Instituțiile UE sunt cu adevărat un nou Turn Babel unde toată lumea se înțelege și nimic nu se potrivește.

Niciodată, în orice circumstanță geopolitică, Uniunea Europeană nu a fost atât de vulnerabilă și atât de dornică de a-și înstrăina toate valorile atât de greu construite de-a lungul timpului și cu un efort demn de lăudat. Tot ce înseamnă tehnologie s-a inventat în Europa. Acum, aduce a magazie golită.

O incredibilă rușine care nu îi deranjează pe aleșii de la Bruxelles. Ei surpă tot, doar ca să stea legați cu funia de fotolii. Merită să fie trași la  răspundere pentru subminarea economică.

Tradiția și puterea Europei au ajuns subiecte de batjocură. Noii conducători ai Bătrânului Continent sunt de fapt niște impostori. Fondatorii UE se pot întoarce în mormânt.

author avatar
Radu Jacotă Redactor