AcasăPoliticaUnde s-au împotmolit negocierile PSD-PNL-UDMR pentru formarea Guvernului. Pe ce se dă...

Unde s-au împotmolit negocierile PSD-PNL-UDMR pentru formarea Guvernului. Pe ce se dă „bătaia peştelui”

citu-ciolacu-hunorUnde s-au împotmolit negocierle PSD-PNL-UDMR pentru formarea Guvernului. Pe ce se dă "bătaia peştelui"

Florin Cîţu a dezvăluit, vineri, înainte de şedinţa BEx a PNL, că mandatul liberalilor în negocieri, în acest moment, este o guvernare în jurul PNL. „Dacă din negocieri venim cu o altă soluţie, mergem înapoi în partid”, a mai spus Cîţu.

Eu am spus din primul moment că aceasta cu rotaţia premierilor este o variantă. Vom vedea”, a adăugat şeful PNL.

De ce nu înaintează negocierile PSD-PNL-UDMR?

Oricum, cel puţin pentru moment, impresia este că negocierile PSD-PNL-UDMR pentru formarea Guvernului s-au împotmolit. Discuțiile sunt departe de a se fi încheiat, în principal din cauza neînțelegerilor apărute la împărțirea ministerelor între cele trei partide care vor forma viitorul arc guvernamental.

Kelemen Hunor a zis deja că negocierile s-au blocat la discuțiile despre cine va primi postul de prim-ministru.

PSD, prin vocea președintelui său, Marcel Ciolacu, a anunțat că nu se va crampona neapărat de această funcție, fiind dispus să accepte și desemnarea unei persoane independente politic în fruntea Executivului.

Deşi Cîţu a admis varianta unui premier prin rotaţia PNL-PSD, liberalii nu doresc să înceapă guvernarea cu un prim-ministru social-democrat, ci să fie ei primii.

Discuțiile se îndreaptă către posibilitatea optării pentru un premier specialist, tehnocrat sau independent, fiind vehiculat deocamdată numele lui Nicolae Ciucă în acest sens. Acesta ar fi acceptat și de către pesediști.

Cîţu nu prea ar fi de-acord cu Ciucă

Întrebat dacă PNL va rămâne partidul care va propune funcţia de premier şi Nicolae Ciucă ar fi o variantă, Cîţu a răspuns că „în acest moment mandatul este foarte clar, acela de a începe negocierile”.

Am început negocierile cu PSD, în jurul unei guvernări liberale. Dacă din aceste negocieri venim cu altă soluţie, vom merge în partid şi vom cere acea soluţie. Vedem ce se va agrea în partid. Trebuie să fie propunere”, a declarat premierul demis.

El a precizat că varianta Nicolae Ciucă „nu se află în acest moment pe masă”. „Dacă voi veni din nou cu acea variantă pe masă, vă voi spune atunci. Nu are sens să ne gândim acum”, a adăugat Cîţu.

author avatar
Andrei Ștefan
388 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu mai trebuie sa stea pe gânduri , premierul României trebuie să fie domnul Florin Cîțu , un politician care a dovedit tărie de caracter, responsabilitate, profesionalism și curaj.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger