AcasăPoliticaUnde minte Rareș Bogdan? Unde minte Orban?

Unde minte Rareș Bogdan? Unde minte Orban?

Scandalul din PNL nu dă semne că se va termina așa curând. S-a trecut de faza pe declarații. Acum suntem la faza de acuzații. Urmează faza de bătut obrazul, apoi cea de scuipături și de „pe-a mă-tii”.

Degeaba pozează Rareș Bogdan în europeanul rasat. I se vede înjurătura în gât, pe care cu greu și-o abține. Degeaba pozează în politicianul stăpân pe cuvinte, în spate se simte mahalaua din vremea în care se credea ziarist. Subliniez, se credea. De fapt, era „ardeleanul trădător și diversionist, insidios și bine acoperit, care a venit la București și face emisiuni cu invitați dintre cei mai respectabili, dându-se mare patriot, emisiuni cu care și-a câștigat ceva simpatizanți.” Sunt vorbele lui Ion Coja, pe care Rareș Bogdan nu le-a contrazis niciodată. Patriotul de mucava face ordine în PNL și vine să ia caimacul scandalului, lăsând impresia că este singurul care are soluția de împăcare a părților. Nu are nicio soluție, doar se bagă în seamă.

Îl acuză pe Ludovic Orban că s-a retras, singur, la negocierile pentru formarea coaliției și acolo, de fapt, s-ar fi vândut partidul. A cedat trei ministere foarte importante numai pentru a obține funcția de președinte al Camerei Deputaților. De fapt, dar asta a uitat pițifelnicul de Mănăștur, Orban nu s-a retras pe blat, a anunțat că merge să discute cu Barna, Cioloș și Hunor. Toată lumea știa. Am scris încă de atunci că am votat ca proștii, ca să-i lăsăm pe impostori să-și negocieze interesele vreme de trei săptămâni. Noi votasem pentru Parlament, ei discutau ca ministere să ia în stăpânire. Inclusiv asta a uitat Rareș Bogdan, dar când ieșea la declarații mințea ca un popă de țară prins la păcatul trupesc în parohie.

Orban spune că a negociat de unul singur pentru că a fost abandonat de echipa din spatele lui. Altă poamă de politician. Abandonat pe dracu’! În realitate, s-a dus cu bună știință la ceilalți parteneri cu care a căzut de acord la troc. N-a negociat nimic, a vrut doar funcția de președinte la Cameră, pentru că, fără ea, era un zero politic. Nu că acum ar fi altceva. Amândoi au mințit cu mârșăvie, nimic nu-i separă unul de celălalt. Și unul și celălalt știau ce și cum s-a întâmplat, numai că acum fac pe mucenicii.

author avatar
Valentin Boeru
859 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger