AcasăPoliticaRaluca Turcan, atac la adresa românilor! „Degeaba noi venim cu decizii...” -...

Raluca Turcan, atac la adresa românilor! „Degeaba noi venim cu decizii…” – VIDEO

Unde e, de fapt, problema în privința măsurilor antiCovid. Oficial de la vârful Guvernului: ”Degeaba noi venim cu decizii...”- VIDEO (foto: Facebook)

În contextul în care s-a tot vorbit, în ultimele zile, date fiind cifrele îngrijorătoare cu privire la situația cazurilor de infectări cu noul coronavirus la nivel național, despre varianta ca autoritățile să ajungă să ia și noi măsuri restrictive, mai dure, liberala aflată în postura de vicepremier în cadrul Cabinetului condus de către Ludovic Orban a cerut oamenilor să respecte regulile dispuse deja.

sursa foto: Facebook/Raluca Turcan

Pe ideea că autoritățile iau în zadar măsuri împotriva răspândirii noului coronavirus, dacă ele nu sunt și respectate. ”Important este ca sistemul sanitar să fie întărit cu achiziții, cu resursă umană, să fie în permanență urmărit acest echilibru între paturi și condiții pentru bolnavii COVID și pentru cei care nu sunt cu COVID, că în România mai sunt oameni bolnavi care trebuie tratați în spitalele românești.

De asemenea, un aspect extrem de important și pentru care eu fac apel public din tot sufletul și din toată inima: oamenii să respecte regulile! Degeaba noi venim cu decizii și spunem ”închidem terasele” dacă în loc să se ducă la terase, se mută în alte spații aglomerate și nu poartă (respectă-n.n) măsuri de protecție”, a declarat Raluca Turcan, miercuri seară, la postul B1 TV.

După terase, în parcuri

Vicepremierul s-a referit și la situația parcurilor, spunând că s-a constatat că unii tineri continuă să stea în astfel de spații deschise, după ce pleacă de la terase. ”Citeam un comentariu și auzeam diferite voci în spațiul public că de ce închidem parcurile după ora 10 noaptea. Puțini știu că tinerii și populația adultă, după ce ies seara de la terase sau din spații din acestea de recreere, merg în parcuri și continuă distracția (…) și acum, în noiembrie, pe frig. (…) Încercăm să restrângem această activitate socială chiar și în parcuri, astfel încât să-i determinăm să nu ajungem la carantinare. Până la urmă, obiectivul nostru acum (…) să nu ajungem la carantinarea localităților, că nimeni nu-și dorește să ai o viață socială limitată”, a mai susținut vicepremierul Turcan.

Cifre record anunțate miercuri

Declarațiile liberalei aflate în echipa de la Palatul Victoria au fost făcute în seara zilei în care s-au raportat noi cifre record în România. Grupul de Comunicare Strategică anunțase, miercuri, că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.651 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), la nivel național. De asemenea, cifrele oficiale arată că până la data de 4 noiembrie în România au fost confirmate 267.088 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 186.260 de pacienți au fost declarați vindecați.

De asemenea, GCS a anunțat că în intervalul 03.11.2020 (10:00) – 04.11.2020 (10:00) au fost raportate 146 decese ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Și că în unitățile sanitare de profil, din totalul persoanelor internate cu COVID-19, 1.001 sunt la Terapie Intensivă – ATI.

348 afisari

3 COMENTARII

  1. Ce a facut acest Guvern sa evite acest dezastru medical, raspuns NIMIC, in vara au relaxat masurile, gemea litoralul de oameni, si pentru a prevenii, ceea ce se intmpla acum, ca era vizibil ca se va ajunge aici, nu s-a facut NIMIC.
    Un Guvern de NIMIC

  2. Gunoiul asta de femeie, care si a tocit genuchii pe sub toate birourile, da vina pe populație pentru incapacitatea ei si a colegilor din guvern. Tipic românesc, dupa ce sa plâns de greaua moștenire, acum romanii sunt de vina. Dar poporul asta de oi, nu va înțelege ca prostituatele trebuie penalizate la vot si precum oile fara creier vor merge pe fenta minciunilor

  3. „Haos total, amatorism, inconștiență. Bâjbâieli penibile ale PNL în gestionarea pandemiei.

    Cum să-ți bați joc de zeci de mii de oameni? Simplu, prin măsuri luate prost și prin crearea unui haos care să genereze panică.

    Pe scurt, situația arată cam așa: Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis peste Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș să carantineze 13 localități din Timiș, printr-o măsură de un absurd fără precedent, ca mod de lucru. În plus, fără stabilirea documentelor necesare pentru circulație și a sancțiunilor pe care le riscă populația în caz de încălcare a restricțiilor.

    Este halucinant să declari carantinarea unei zone cu o oră și cincisprezece minute înainte de momentul efectiv al instituirii, printr-un mesaj transmis presei pe whatssapp.

    Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a transmis la București hotărârea de a institui carantină în 13 localități din Timiș, începând cu 5/6 noiembrie ora 24.00. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a răspuns cu o altă hotărâre prin care a decis instituirea carantinei din 5 noiembrie de la ora 5.00 dimineața. Cert este că la 3.45 a primit și presa informarea de la Prefectură.

    Penibilul absolut s-a produs la ora 5.00 când prefectul județului, doamna Liliana Oneț a ”descins” la Moșnița “să taie panglica” la inaugurarea carantinei. Era mult mai utila dacă se preocupa să clarifice problema documentelor și a sancțiunilor, necunoscute încă.

    În cazul localităților periurbane, există câteva dileme pe care autoritățile ar fi trebuit să le clarifice cu celeritate, pentru a fi de ajutor cetățenilor. Majoritatea întrebărilor se leagă de: instituirea carantinei în localități în care 90% dintre cetățeni ies ca să meargă la lucru în Timișoara, dacă sunt puse autoritățile pe dat amenzi ca să strângă bani la bugetul făcut praf de ministrul Câțu sau cum ne vor scăpa guvernanții și reprezentanții lor de pandemie când nu știu să stabileasca niște reguli simple nici în sănătate, nici în învățământ.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger