AcasăPoliticaUndă verde, în comisii, pentru propunerea de revocare a Avocatului Poporului -...

Undă verde, în comisii, pentru propunerea de revocare a Avocatului Poporului – VIDEO

Undă verde, în comisii, pentru cererea de revocare a Avocatului Poporului - VIDEO (sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

Continuă să fie zgâlțâit scaunul pe care îl ocupă la acest moment Renate Weber, în fruntea instituției Avocatului Poporului, pe care liberalii – dar nu numai – o vor schimbată din funcție.

Comisiile juridice ale celor două Camere ale Parlamentului au dat undă verde solicitării vizând revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber. Odată întocmit, raportul va ajunge în plenul reunit.

Este vorba despre solicitarea venită din direcția grupurilor parlamentare PNL, USR PLUS și UDMR.

”Nu există voturi împotrivă sau abțineri. Cu majoritate de voturi, comisiile reunite au adoptat propunerea pentru revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber, care va fi înaintat spre dezbatere şi vot final plenului reunit”, s-a anunțat oficial în cadrul sălii de la Parlament, înainte de încheierea ședinței comisiilor reunite, din 16 iunie.

Întrebat, miercuri, înaintea acestei întruniri a comisiilor juridice, ce i se reproșează, concret, lui Weber, Ludovic Orban, liderul PNL aflat în fruntea Camerei deputaților a răspuns scurt: ”Încălcarea Constituţiei şi a legilor ţării”.

Orban: Atitudinea Avocatului Poporului în timpul pandemiei a generat extrem de multe probleme

În cursul zilei precedente, Orban transmisese un mesaj, de această dată prin intermediul unei rețele de socializare, cu referire la rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului din perioada 2018-2020. ”Astăzi (marți, 15 iunie-n.n), Parlamentul României a respins, prin vot, rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului pe anul 2018, pe anul 2019 și pe anul 2020.

Comisiile juridice au evidențiat încălcări ale Constituției, săvârșite de Avocatul Poporului în ultimii trei ani. În urma acestui vot din plenul reunit al celor două Camere vom solicita revocarea Avocatului Poporului”, se precizează în postarea de pe pagina de Facebook a lui Ludovic Orban.

Liderul PNL a susținut – o dată în plus – că e nevoie de o schimbare în fotoliul de Avocat al Poporului. ”Atitudinea Avocatului Poporului în timpul pandemiei a generat extrem de multe probleme în apărarea sănătății și a vieții oamenilor.

Românii au nevoie de un Avocat al Poporului care să le reprezinte cu adevărat drepturile!”, a conchis Orban.

127 afisari

3 COMENTARII

  1. @ Un articol care zice că Parlamentul dezbate din 3 în 3 ani rapoartele de activitate de la instituția Avocatului Poporului, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger