AcasăPoliticaUn viitor verde!

Un viitor verde!

Partidul Verde România, condus de Florin Călinescu, mizează pe Crina Veronica Mechno, doctor in economie și specialist în marketing și comunicare, pentru Primăria Sectorului 1, candidat despre care spune că își asumă desființarea și reorganizarea administrativă a sectoarelor – viziune împărtășită, evident, de partid.

Pentru că, în opinia verzilor, România are nevoie urgentă de o reformă administrativă, acesta fiind și motivul pentru care aducem în scenă tineri profesioniști, cu forțe și viziuni proaspete.

Despre desființarea sectoarelor Capitalei, verzii merg pe ambele variante posibile: prin Parlament sau din interior. Și care ar fi noua structură administrativă? Partidul Verde susține un proiect unic, și anume ”proiectul metropolitan”, care se referă la o administrație suplă, fără birocrație, o administrație care să nu risipească banul public, care să nu servească clientela politică și să nu fie la cheremul partidelor mamut și care să aducă împreună Bucureștiul și județul Ilfovul. O administrație formată din 48 de entități pentru o singură comunitate: București-Ilfov. Pentru că, în acest moment ne aflăm în prezența unei absurdități legislative și practice. În București plătim anual un miliard de lei cu întreținerea aparatului administrativ. În Ilfov, însă, se cheltuie de nouă ori mai puțin decât în sectoarele Capitalei.

Eurostat arată că zona București-Ilfov este la fel de dezvoltată ca metropolele din Germania de Vest. Este considerată cea mai bogată zonă din Europa de Est și, cu toate acestea, Capitala României și unitățile administrativ teritoriale din jurul acesteia sunt necorespunzător administrate din cauza unei legi vechi, din 1968, care nu mai poate produce efecte astăzi. Părinții umblă zile întregi și kilometri într-un trafic infernal pentru a obține vize de flotant, ca să le poată oferi accesul la o educație normală copiilor la o școală la care, altfel, nu au acces. Absurdul situațiilor de acest fel costă timp și bani. Un copil născut în Ilfov merită să meargă la o școală modernă și dotată corespunzător la fel ca unul născut în București. La fel cum un bătrân dintr-o zonă din afara Bucureștiului are nevoie de servicii medicale de calitate și aparatură performantă la fel cum are unul care locuiește în mijlocul Capitalei. Calitatea utilităților publice (apă, canalizare, curent) lasă de dorit în multe administrații din Ilfov. Nu sunt spitale, școli, drumuri, dar sunt gropi de gunoi, dezvoltare urbanistică haotică, drept pentru care ne propune să aducem oportunități egale pentru toți membri aceleiași comunități.

Crina Veronica Mechno s-a alăturat Partidului Verde pentru că împărtățește aceleași valori cu acesta. După ce a absolvit studiile a două facultăți de succes din Ungaria și Italia – Administrarea Afacerilor în cadrul Universității Americane CEU Business School din Budapesta și Management si Economie internațională în cadrul Universității “Luigi Bocconi” din Milano, tânăra de profesie economist a mai urmat un master în marketing și comunicare și a încheiat un studiu doctoral despre dezvoltarea inteligentă a zonelor metropolitane din România.

Programul de guvernare locală se referă la:
1. Îmbunătățirea calității aerului prin colaborarea cu Primăria Municipiului București, pentru montarea eficientă a stațiilor de măsurare a calității aerului, în locuri strategice din Sectorul 1.
2. Montarea de stații de încărcare pentru mașinile electrice în zonele cheie ale Sectorului 1, precum și stații de încărcare pentru trotinete electrice, în parcuri.
3. Amenajarea de piste independente pentru biciclete și trotinete electrice, care să străbată tot sectorul.
4. Amenajarea, întreținerea și extinderea spațiilor verzi, modernizarea parcurilor și a locurilor de joacă.
5. Construirea și modernizarea bazelor sportive și terenurilor de sport (ex: deschiderea Parcului Cireșarilor (Copilului)).
6. Crearea unei infrastructuri pentru colectarea selectivă a deșeurilor menajere și interzicerea colectării în ghenă.
7. Investiția în parcări cu tehnologii moderne, care vor contribui la confortul sporit al locuitorilor, și la decongestionarea traficului. (ex: parcări cu dale înierbate).
8. Pentru siguranța cetățenilor, se va dota poliția locală și se vor lua măsuri pentru a caza oamenii străzii, în fiecare noapte, în adăposturi, atât pe timpul iernii, cât și în restul anului.
9. Se vor continua și finaliza lucrările de modernizare a infrastructurii stradale, astfel încât, la 2 ani de la preluarea mandatului, să nu existe străzi fără apă și fără canalizare.
10. Pentru domeniul transportului în comun, se va sprijini STB în vederea trecerii la autobuze electrice, prin montarea pe trasee a unor stații pentru schimbarea din mers, cu staționare minimă a bateriilor cu care acestea sunt dotate, sistem care va face parte din proiectului orașului inteligent.
11. Sprijinirea activității spitalelor din sector prin continuarea dezvoltării serviciilor către populație, a clinicii Caraiman și începerea construcției Spitalului de urgență ”Sf. Vasile cel Mare”.
12. Identificarea și închirierea de spații, din bugetul primăriei, pentru extinderea creșele și grădinițelor, precum și modernizarea celor existente.
13. Digitalizarea completă a activității Primăriei, astfel încât, la un an de la preluarea mandatului, să nu mai avem contact direct între cetățean și funcționar. Răspunsurile la solicitări vor fi transmise în cel mult 72 de ore de la primirea acestora, indiferent de problemă, inclusiv pentru certificatele de urbanism și pentru autorizațiile de construcții.
14. Finalizarea reabilitării termice a blocurilor și începerea unui amplu program de reabilitare termică a caselor (utilizând finanțarea din fonduri europene, pentru montarea panourilor solare, și nu numai).

author avatar
National
1.311 afisari

1 COMENTARIU

  1. Au omis sa treaca in program PLOAIA ,ca fara ea nu exista spatii verzi.Poate doar din material plastic.Poluarea nu se combate,dle Calin Florinescu ,prin instalatii de masurare a noxelor ci prin oprirea surselor de poluare.Adica masinile de neam prost cu care tatele proaste din Bucuresti isi fataie curul prin oras si se dau pe Facebook sa vada lumea ce smecheri sunt ,in timp ce transportul in public circula cu mijloacele de transport mai mult goale.Dar nici un candidat nu are curaj sa se certe cu cocalarimea pe roti.Ne cacam pe noi cu covidul ca nimeni nu vede miile de morti de cancer pulmonar ,BPO sau astm.La mai mare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger