AcasăPoliticaUn senator PSD s-a dezlănțuit la adresa lui Virgil Popescu: „Este piatra...

Un senator PSD s-a dezlănțuit la adresa lui Virgil Popescu: „Este piatra de moară a acestui guvern”. Va vota PSD moțiunea împotriva ministrului Energiei?

Senator social-democrat, despre Virgil Popescu: „Este piatra de moară a acestui guvern”. Va vota PSD moțiunea împotriva ministrului Energiei? (sursa foto: antena3.ro)

În ziua în care deputații urmează să dezbată moțiunea simplă inițiată de useriști împotriva ministrului Energiei, liberalul Virgil Popescu, un senator PSD l-a catalogat pe oficialul din Executiv vizat de demersul parlamentarilor USR drept „piatra de moară a acestui guvern”. Chiar și așa, senatorul social-democrat Daniel Zamfir spune că partidul din care face parte nu va vota moțiunea simplă care-l vizează pe Popescu, explicând și motivul.

„PSD nu va vota moţiunea simplă împotriva domnului ministru Virgil Popescu şi nu pentru că domnul Popescu ar fi potrivit acolo, am spus-o de atâtea ori, domnul Popescu este piatra de moară a acestui guvern. Domnul Popescu ar trebui să plece, dar acest lucru trebuie să se facă într-o discuţie în coaliţie”, a declarat Daniel Zamfir, marți, la Digi24, potrivit news.ro.

Senatorul social-democrat a ținut să menționeze că PSD „nu vrea să creeze în niciun caz o criză guvernamentală”.

Discuții în partid

Până la momentul de față, conducerea PSD nu s-a pronunțat public asupra felului în care se vor poziționa deputații social-democrat la votul ce se va da în cazul acestei moțiuni simple.

Noi credem că această coaliţie trebuie să continue, evident este singura soluţie de stabilitate în România, ca atare PSD nu va vota. Nu s-a luat o decizie în partid, eu vorbesc acum în nume personal, este ceea ce cred eu. În mod sigur, vom discuta în partid, dar eu vă spun ce cred eu că se poate întâmpla”, a mai spus Zamfir, conform aceleiași surse.

Zamfir: „Nu e momentul unei crize guvernamentale”

Parlamentarul PSD a adus în discuție și momentul ales de USR pentru a depune această moțiune împotriva ministrului Energiei. „Nu suntem în situaţia de a crea criză guvernamentală pentru că USR, în momentul acesta, profitând de situaţia de nemulţumire a populaţiei şi nu numai faţă de ceea ce face ministrul Popescu, profită de acest moment politic şi evident depune moţiune”, a mai spus senatorul PSD.

„În niciun caz nu e momentul unei crize guvernamentale, în niciun caz PSD nu va fi cel care va alimenta această criză guvernamentală”, a completat Daniel Zamfir.

Vă amintim că de la ora 16 este programată să înceapă, la Camera Deputaților, dezbaterea moţiunii simple inițiate de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. Demersul e intitulat „România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu”. Moțiunea urmează să intre la vot miercuri, 7 septembrie.

USR-ul îl vrea plecat pe Popescu din fruntea Ministerului Energiei

„Virgil Popescu a ignorat măsurile propuse de USR: scăderea TVA la energie și eliminarea mai multor taxe din factură, vouchere pentru consumatorii vulnerabili și credite fiscale pentru mediul de afaceri. Sunt măsuri aplicate în alte state europene.

În schimb, a venit cu schema plafonării și compensării, măsură adoptată și pentru care și-au dat seama că nu au bani. Aveau șansa să o repare, dar au perseverat în prostie cu un nou OUG care pune noi taxe. Rezultatul: mii de firme riscă să dea faliment.
Sărăcie, neliniște și suferință. Asta e tot ce livrează PSD și PNL.

PSD și PNL ar trebui să voteze moțiunea simplă inițiată de USR împotriva lui Virgil Popescu, ministrul Energiei. El trebuie să plece”, au transmis cei de la USR, pe Facebook, luni seară, în 5 septembrie.

257 afisari

4 COMENTARII

  1. Acum sa vedem daca PSD o face pe bune, sau mimeaza ?
    Daca Marcel raspunde la ordinul ochilor albastrii, cateaua e moarta-n cotet

  2. zamfir asta este prostu psd ului , un gangait cu minte mai inceata ca melcul , pina spune ceva adormi .intotdeauna se trezeste cu o luna mai tarziu si vorbeste de lucruri pe care altii le-au uitat . a inceput si el cu prosteala cu virgil popescu si uita ca a votat impotriva demiterii lui . ma dezgusta sa vad ce idioti ne conduc .

    • E MAI ÎNCETUȚ LA MINTE, CE-I DREPT. DAR ÎI PIZIDIST, DECI NICI NU AVEM PRETENȚII, NU?
      Îl vezi mai deștept pe ciolanu?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger