AcasăPoliticaUn reputat avocat aruncă bomba. Premierul Ludovic Orban poate răspunde penal în...

Un reputat avocat aruncă bomba. Premierul Ludovic Orban poate răspunde penal în cazul Andi Manciu!

Scandalul care a izbucnit în cazul secretarului de stat Andi Manciu, poate avea efecte dezastruoase chiar și la vârful Guvernului, în speță, premierul Ludovic Orban.

Avocatul Gheorghe Piperea a afirmat, că la mijloc ar putea fi infracţiuni de fals şi uz de fals, iar premierul ar putea răspunde şi el penal pentru favorizare sau omisiunea sesizării.

Potrivit avocatului, toate actele semnate de Manciu, în calitate de șef al Grupului de Comunicare Strategică ar putea fi anulate.

Acest lucru ar putea avea efecte inimaginabile, deoarece, toate informațiile venite din partea GCS și pe baza cărora a fost gestionată pandemia de coronavirua ar putea să fie lovite de nulitate.

„Un individ care se angajează pe funcția de consilier de stat, despre care știa că necesită o diplomă de licență, comite infracțiunile de fals și uz de fals declarând la angajare că deține diploma respectivă deși nu o are.

Demnitarii* care îl angajează și, ulterior, omit să îl denunțe organelor de cercetare penală, pot fi considerați favorizatori și, respectiv, autori ai faptei penale de nedenunțare a unor infracțiuni.

Toate actele juridice, inclusiv cele cu caracter normativ, pe care le-a emis și semnat făptuitorul, sunt nule. Inclusiv cele de cenzură, inclusiv sesizările către feisbuc sau către serviciile secrete făcute cu intenția de a-i monitoriza și pedepsi pe “negaționiști”. Apropo, trebuie să fii deosebit de prost ca să te bazezi pe producțiile literare ale unui falsificator pentru a cataloga o informație sau știre ca falsă”, a afirmat avocatul.

Pentru astfel de demnități deținute e nevoie de diplome universitare reale

Avocatul susține că pentru toate posturile de conducere ale instituțiilor  ocupanții acestor posture trebuie să aibă studiile superioare terminate.

„E valabil și pentru cazul unui individ care a îndeplinit ani de zile funcția de director adjunct al orniss (instituția care emite certificate de acces la secrete de stat) și de șef al spălării banilor și care și-a falsificat diploma de bac, precum și pentru favorizatorii și nedenunțătorii lui.

Dar, dacă pentru asttel de demnități deținute și exercitate de iexperții, ielitele, atârnătorii și bombardierii penelé nu e nevoie de diplome universitare reale, ci doar de școala vieții pă driapta, atunci nimic din cele de mai sus nu e valabil.

Adevărul e că, atunci când vezi manageri de spital foști condamnați penal pentru mită universitară sau manageri de spital fără drept de liberă practică în domeniul medical și statui pandemice care nu și-au luat niciodată rezidențiatul, iar pe nou-normali îi vezi aplaudând și exprimându-și violent încrederea în asemenea iexperți, pesemne că cerințele de competență s-au abrogat pe motive ideologice.

*precum sectetarul general al guvernului, cancelarul premierului sau premierul”, scrie Piperea pe Facebook.

author avatar
Eli Dan Davidescu