AcasăPoliticaUn PSD mic, mic. Tot mai mic

Un PSD mic, mic. Tot mai mic

Înștiințarea trimisă de Klaus Iohannis a poposit pe masa PSD. Cred că de vreo două zile. Sunt aproape 60 de pagini cu povești despre epidemie, despre salvarea economiei, despre măsurile luate, despre cum se simte Covid cu sănătatea pe plan internațional și alte chestiuni plictisitoare. Singurul lucru important mi se pare faptul că Iohannis s-a dat de gol că știa de multă vreme ce ne așteaptă.

Acum, imperatorul Klaus-Werner și majordomul Lucovid așteaptă să vadă dacă PSD mai este supărat pe ei pentru înjurăturile încasate de-a lungul timpului sau le votează favorabil propunerile trimise spre aprobare.

Cine cu cine e solidar?

Nu mă pricep la politică și la mecanismele ei care-ți murdăresc mâinile. Nici la ceea ce unii, din motive ce scapă logicii, numesc subtilitate orice mârlănie făcută departe de ochii lumii. Ai electoratului, mai bine zis. După ce Curtea Constituțională i-a deconectat pe liberali de la tubul de oxigen al golăniei politice, aceștia au intrat în fibrilație și fac eforturi să-și mai ridice capul de pe pernă. Au trimis la Parlament proiectul de lege care să le permită continuarea măsurilor privind prevenția răspândirii epidemiei. Au nevoie de votul PSD ca de aer și de apă. Cât e prevenție și cât măsuri e discutabil. Nu mă pricep, spuneam la început, cum trebuie încălecată politica și nici pe ce cai se aleargă. Dacă ar fi după răzvrătitul din mine, le-aș pune liberalilor terfeloagele în brațe și i-aș trimite la plimbare.

Aș proceda cu ei exact ca Iohannis când le respingea social-democraților propunerile de premier. Sau de ministru. Fără explicații. Ba chiar și cu același rânjet pe bune. Și le-aș respinge proiect după proiect până ar învăța ce este guvernarea. Îi va lua lumea la șuturi? Și, nu asta vor? Dar nu, PSD, mărinimos din exces de prostie, s-a apucat de discuții cu Arafat și cu alții. Presimt că le vor admite liberalilor legea cea nouă. De ce? Nu mai sunt în opoziție? Să nu aud de porcăriile alea cu solidaritatea, cu iubirea aproapelui, cu grija față de om și alte farafastâcuri. Nu de alta, dar la pungășia națională PNL n-a fost solidar cu mine. Nici nu mă interesa măcar. Acum, PSD spune că moțiunea de cenzură se va iniția  totuși, dar a fost o decizie încă de la început de a nu perturba măsurile necesare în perioada pandemiei. Adică să-i lăsați să fure nestingheriți, să nu-i deranjați? Ce mici ați ajuns!

author avatar
Valentin Boeru
3.430 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger