AcasăPoliticaUn primar PNL câștigă localele și dacă doar se votează singur! Situație...

Un primar PNL câștigă localele și dacă doar se votează singur! Situație de necrezut într-o comună

Un primar PNL câștigă localele și dacă doar se votează singur! Situație de necrezut într-o comună

Comuna Bătrana, cea mai mică din țară, pare a fi raiul pentru primarul PNL Radu Herciu – la alegerile locale de anul acesta are mari șanse de câștig, dacă nu chiar totale, întrucât este singurul candidat înscris.

Comuna Bătrâna, care are în componență patru sate Bătrâna, Fața Roșie, Piatea și Răchițau, are foarte puțini locuitori, doar 120. În același timp, la alegerile locale de anul acesta, doar primarul în funcție, Radu Herciu, și-a depus candidatura pentru un alt mandat. Astfel că, și dacă se votează doar el singur, tot va câștiga cursa electorală, potrivit hunedoaralibera.ro.

Situație neobișnuită într-o comună din România: Un singur candidat înscris pentru funcția de primar

Aceeași situație s-a întâmplat și în 2016, când, bineînțeles, fiind singurul candidat, a câștigat funcția de primar.

Totuși, comuna nu este atât de apolitică pe cât am fi crezut – adevărata bătălie se dă la Consiliul Local. Cinci formațiuni politice au depus liste pentru cei cele 9 locuri, insă singurul partid care vine cu echipa completă este PNL. Pro România, UDMR și USR au înscris pe liste câte 7 nume, în timp ce PSD are doar trei candidați.

Prin urmare, ar însemna că din cei 97 de locuitori cu drept de vot din comuna 38% sunt candidați la locale, a semnalat Ciprian Mandici, membru USR.

Subiectul organizării alegerilor locale în această toamnă este unul controversat, unii susținând că nu se vor putea respecta măsurile de prevenție astfel încât să fie organizate, alții, dimpotrivă, consideră că se poateface acest lucru.

„După părerea mea, alegerile locale se pot organiza. Dacă respectăm aceste norme simple -purtarea măștii, distanța – putem să mergem să alegem autoritățile locale. Dacă se va organiza un referendum asta vom vedea, în funcție de evoluția din Parlament”, a susținut Klaus Iohannis.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
226 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger