AcasăPoliticaUn nou SCANDAL provocat de titlurile de doctor: aviz pozitiv de la...

Un nou SCANDAL provocat de titlurile de doctor: aviz pozitiv de la Comisia de muncă

parlament votUn nou SCANDAL provocat de titlurile de doctor: aviz pozitiv de la Comisia de muncă

Un proiect legislativ al USR-ului a fost întâmpinat cu reacţii pozitive în Parlament. Iniţiativa se referă la eliminarea posibilităţii de a renunța voluntar la titlul de doctor.

Proiectul a primit luni aviz pozitiv de la Comisia de Muncă din Camera Deputaților – prima cameră sesizată, a declarat pentru G4Media senatoarea USR Simona Spătaru. Pentru a intra în plen, proiectul trebuie să primească și raportul de la Comisia pentru învățâmânt.

Guvernul susţine proiectul

Proiectul este susținut și de Guvern, care a trimis un punct de vedere în acest sens”, a declarat Simona Spătaru.

USR-iştii consideră că prin eliminarea opțiunii de renunțare voluntară la acest titlu se asigură prestigiul și încrederea în privința instituțiilor și persoanelor care coordonează și, respectiv, urmează o școală doctorală și obțin titlul de doctor.

Prevederea fusese introdusă în Legea educației naționale de către guvernul Ponta, prin Ordonanţa de urgenţă 94/2014, care prevede posibilitatea de renunțare voluntară la titlul de doctor.

author avatar
Andrei Ștefan
452 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sa platim toti dttorii facuti pe banda rulanta de institutii si nu sunt in stare sa dea la elevi aceleasi burse pt munca lor , le au luat aia cativa banuti sa ramana toti tablagii cu diplome si orof universitari cu salarii ca am vazut la tv de interlopi!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger