AcasăPoliticaUn ministru PNL din Guvernul Cîțu anunță că își depune demisia. Ce...

Un ministru PNL din Guvernul Cîțu anunță că își depune demisia. Ce îi reproșează premierului

Un ministru PNL din Guvernul Cîțu anunță că își depune demisia. Ce îi reproșează premierului

Un reprezentant al Executivului Cîțu și-a anunțat, pe o rețea de socializare, intenția de a părăsi Cabinetul. Se întâmplă la doar câteva zile după ce Florin Cîțu a câștigat șefia PNL-ului. De altfel, actualul premier și, totodată, lider al Partidului Național Liberal nu e ocolit de critici venite din partea lui Adrian Oros.

Liberalul aflat la șefia Ministerului Agriculturii, despre care s-a vehiculat, pe surse, că ar putea să fie remaniat, a ales să transmită, în cursul nopții de luni spre marți, ce pas are de gând să facă. ”Azi îmi voi depune demisia din funcția de Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale!”, a scris Oros, pe 28 septembrie, pe pagina sa de Facebook.

Săgeți la Cîțu

Liberalul aflat în fotoliul de ministru al Agriculturii îi reproșează premierului că domeniul pe care l-a păstorit, cât timp a fost în Guvern, nu ar fi fost prioritar pentru prim-ministrul Cîțu.

”Pentru Premierul Florin Câțu, agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități, ca atare:

1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuția bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă.

2. În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură. Asta deși în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conținea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigații, desecare/ drenaj și sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Rețeaua de depozitare, procesare si distribuție a produselor românești, alt proiect care nu a mai avut loc in PNRR.

3. Nu există suficientă determinare pentru eradicarea activității samsarilor, a vânătorilor de subvenții și a pieței negre, care afectează fermierii corecți. Astfel, orice subvenție, orice formă de sprijin devine ineficientă”, susține Oros, în mesajul transmis pe rețeaua de socializare.

Oros: Am vrut să arăt că și în România SePoate!

Liberalul își încheie postarea cu mulțumiri aduse persoanelor cu care a colaborat, din postura de ministru al Agriculturii. ”M-am bucurat să pot promova pe pagina mea și a ministerului, pe toți cei întâlniți în deplasările prin țară, fermieri români care performează, care sunt exemple de succes.

Am vrut să arăt că și în România #SePoate!”, a mai transmis Oros.

Liberalul s-a numărat printre susținătorii lui Ludovic Orban, în contextul Congresului PNL, în cadrul căruia acesta din urmă a pierdut cursa pentru un nou mandat în fruntea partidului, în fața actualului premier. Cîțu a câștigat lupta pentru scaunul de lider al PNL-ului la o diferență de aproape o mie de voturi în fața lui Orban. De altfel, după Congres, Ludovic Orban a ieșit la atac, la adresa ”echipei câștigătoare” – VEZI AICI.

308 afisari

3 COMENTARII

  1. Cum poti sa te numesti ministru al agriculturii, cand tie trebuie sa ti se traduca intai, semnificatia cuvantului AGRICULTURA.??

  2. Se dovedeste inca o data ca acest penal betivan secatura Catzu,este bata noduroasa cu care Cocotatul penal,Hotul de case si chirii cu acte false,ciomageste,terorizeaza Tara si poporul Roman pe care are sarcina sa le aduca la dezastru,la sapa de lemn. Credeti ca madam Ursula nu stie de aventurile penale ale lui Catzu prin America ? Sau de faptul ca navetistul,schiorul,golferul de lux pe banii romanilor este un penal dovedit in Justitie ? Care nici nu avea dreptul sa candideze in anul 2014 avand pe rol la ICCJ un dosar penal de inculpat,Dosar ce in mod ” strategic ” la directiva celor ce conduc de fapt ” Romania ,stat Mafiot „a fost ascuns la sertar de Livia Stanciu,partenera de nadejde a altei penale Kovesi,parte si ea a statului Mafiot ? Cocotata si ea la varful altui stat Mafiot,UE. Desi este cercetata penal in Romania si nu are calificarea obligatorie de procuror de Inalta Curte de Justitie. Daca nu ar fi stat Mafiot,UE nu ar trebui sa accepte,sa cocote si sa coabiteze cu penalii,mafiotii din Romania . Mai mare rusinea,sa va fie rusine.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger