AcasăPoliticaUn lider PSD iese la atac: ”Împrumuturile liberalilor, doar în acest an,...

Un lider PSD iese la atac: ”Împrumuturile liberalilor, doar în acest an, au ajuns la uriașa sumă de 80 de miliarde de lei”

Un lider PSD iese la atac: ”Împrumuturile liberalilor, doar în acest an, au ajuns la uriașa sumă de 80 de miliarde de lei” (sursa foto: Facebook/PSD)

La doar o zi după ce premierul Cîțu se declarase nemulțumit de anumite aspecte constatate la capitolul execuție bugetară, săgetându-i pe unii dintre miniștrii din Guvernul pe care îl conduce, în contextul apropiatei rectificări bugetare, de la vârful PSD-ului s-a pornit un șir de critici la adresa liberalilor, dar nu numai.

Secretarul general PSD, Paul Stănescu, a transmis vineri, un mesaj cu referire la împrumuturi, dar și la scumpiri. ”PNL și USR nu i-au îndatorat doar pe copiii noștri, ci și pe copiii, copiilor noștri. Împrumuturile liberalilor, doar în acest an, au ajuns la uriașa sumă de 80 de miliarde de lei. Numai în luna iulie au fost luați pe spatele românilor 22,4 miliarde de lei, cea mai mare sumă împrumutată de România în acest an”, susține Stănescu, într-un comunicat de presă.

Social-democratul aflat în postura de secretar general al principalei formațiuni de opoziție susține că în tot acest context românii o duc deloc mai bine, dimpotrivă.

”Ce s-a întâmplat concret cu acești bani? A crescut nivelul de trai al românilor? Nu, dar prețurile au explodat fantastic de mult. Deci unde vede această coaliție paralelă cu realitatea veștile bune, când românii trăiesc astăzi mult mai prost? Marea guvernare liberală nu a adus decât o revoluție a scumpirilor și a împrumuturilor. Bunăstare în sertare, austeritate în buzunare”, susține Paul Stănescu.

Nemulțumiri la adresa lui Iohannis: Nu l-am auzit să scoată o vorbă despre dezmățul împrumuturilor nesimțite

Social-democratul care a ocupat funcția de ministru al dezvoltării în Guvernul Dăncilă nu trece cu vederea nici recentele declarații pe care le-a făcut președintele Iohannis cu privire la competiția internă din PNL – partidul pentru șefia căruia luptă, la Congresul din toamnă, premierul Florin Cîțu, dar și actualul lider al formațiunii, Ludovic Orban.

”L-am văzut ieri pe președintele Klaus Iohannis pe bicicletă, senin și foarte interesat de lupta politică din PNL, pe care a catalogat-o ca fiind în parametrii stabiliți. O preocupare normală pentru un președinte, nu-i așa? Dar nu l-am auzit să scoată o vorbă despre dezmățul împrumuturilor nesimțite pe care marii specialiști liberali le fac pe spatele și munca viitoare a românilor. Banii luați pe datorie unde se regăsesc oare? Doar premierul ne-a informat că ministerele au o execuție de minus 20 de miliarde, iar la unele dintre ele este chiar zero. Ca și interesul față de români.

Nu au cheltuit nici banii din buget, nu au vrut nici să mărească veniturile românilor. Pensiile, salariile, alocațiile au rămas în trecut, prețurile și datoria publică au crescut pentru viitor. Asta da ticăloșie liberală”, susține Stănescu, în același comunicat.

Ce spusese Cîțu după ședința de Guvern de joi, 5 august

La finele ședinței de joi, 5 august, a Guvernului pe care îl conduce, Florin Cîțu s-a arătat nemulțumit de unele aspecte constatate referitor la execuția bugetară. ”Ieri (miercuri-n.n) am prezentat public că, la acest moment, după șase luni de zile, sunt 20 de miliarde de lei aproape credite bugetare care nu au fost cheltuite. Multe dintre ele sunt la investiţii, în rest sunt la fonduri europene. De aceea am spus că nu sunt mulțumit de execuția bugetară și acest lucru se vedea la aproape toate ministerele.

În același timp, nu pot să iau în serios propuneri care vin de la ministere, de suplimentare sau de realocare a resurselor suplimentare de 40 de miliarde de lei, când sunt 20 de miliarde de lei necheltuiți”, a declarat Cîțu, de la Palatul Victoria.

Premierul a mai continuat pe acest subiect, spunând următoarele: ”Cine nu a cheltuit banii până acum, trebuie să vină cu explicații foarte bune, pentru că nu putem să punem bani, să alocăm resurse în buget și să le ținem acolo degeaba. Sunt ministere – şi voi prezenta acest lucru în raportul semestrial – unde avem proiecte cu execuție zero, la ministere unde am auzit, tot așa, pe surse, miniștri care spun că au avut execuţie foarte bună. Nu poţi să spui că e execuţie foarte bună, când ai bani alocaţi și ai proiecte cu execuție zero după șase luni de zile.”

187 afisari

2 COMENTARII

  1. Datoria nu-i a mea, nici a voastra, ci a stramosilor, stramosilor vostrii, din neam in neam
    Io Cutu Voievod voi face Romania mandra de datoria astronomica pe care o voi lasa urmasilor mei, sa ma pomenesca

  2. Te vom pomeni ,sigur pe tine si ai tai
    Guvern bezmetic guvern de prostani
    Animale de prada,gugustiuci si potai
    Jigodii nebune,hoti prosti si golani

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger