Cauta

Un lider AUR critică declarațiile președintelui: „Probabil că stă foarte prost cu matematica”

sursa foto: captură video Facebook/AUR

Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, a criticat, într-o conferință de presă, declarațiile șefului statului, Nicușor Dan, privind propunerea de creștere a cheltuielilor pentru apărare. „Probabil că stă foarte prost cu matematica, pentru că 5% din PIB înseamnă 16-17 miliarde de euro” – a replicat oficialul partidului în fruntea căruia se află George Simion.

România nu are capacitatea de a ridica cheltuielile pentru înzestrarea armatei până la 5% din PIB, vor fi „probabil împrumuturi care se vor adăuga la datoria imensă pe care o are statul român” – a declarat, miercuri, prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea.

„L-am văzut pe președintele desemnat vorbind despre faptul că se vor aloca până aproape de 5% din PIB pentru înzestrarea armatei. Probabil că stă foarte prost cu matematica, pentru că 5% din PIB înseamnă 16-17 miliarde de euro. Industria de apărare a României, cu greu, cred că poate depăși un miliard de euro.

Ceea ce înseamnă că acești bani nu se vor duce pentru înzestrarea din producția internă, vor fi probabil împrumuturi care se vor adăuga la datoria imensă pe care o are statul român și vom cumpăra resturi de tehnologie militară din Franța, din Germania, în loc să dezvoltăm o industrie proprie”, a precizat Lulea, citat de Agerpres.

Lulea: „Nu le putem ridica nici până la 3% din PIB”

Prim-vicepreședintele AUR susține că România nu are, la acest moment, forța economică de a crește cheltuielile pentru înzestrarea armatei până la 5% din PIB. În opinia sa, în acest context, țara noastră are nevoie de un plan de securitate integrat.

„Astăzi nu există capacitatea economiei României de a ridica cheltuielile pentru înzestrare până la 5% din PIB. Nu le putem ridica nici până la 3% din PIB. Tocmai de aceea avem nevoie de un plan de securitate integrat, care să nu se refere strict la ostașii români, ci și la industria proprie de apărare, pentru că în caz de conflict, 20, 30, 40 de avioane nu ne vor ajuta defel.

Și vedem situația din Ucraina, unde se roagă de partenerii internaționali să le trimită muniție pentru ca soldații să țină linia frontului”, a transmis Lulea, la o conferință de presă, organizată de AUR la Palatul Parlamentului.

Nicușor Dan a fost recent la summitul de la Vilnius

Nicușor Dan s-a întors, recent, de la Vilnius, unde a participat la Summitul B9 și Țările Nordice.

„Când apele înghit România și oamenii își pierd casele și agoniseala de-o viață, președintele nou ales plutește în discursuri despre democrație. Nicușor Dan pare prins într-o cu totul altă realitate, una paralelă cu nevoile și urgențele noastre. Singurul primar general care nu a lăsat o cât de mică moștenire pentru București trăiește acum în lumea recepțiilor diplomatice, a summiturilor bine luminate de blitz-urile camerelor tv și a frazelor meșteșugit lustruite despre democrație și libertate. Realitatea sa nu are noroi, nu are drumuri rupte și nici sinistrați.

La summitul B9 de la Vilnius, Nicușor Dan a fost, din nou, impecabil la capitolul „livrat lozinci goale”: „Poporul ucrainean continuă să dea dovadă de mare curaj apărând valorile noastre comune. O pace justă şi durabilă poate fi obţinută doar dând dovadă de forţă. România va continua să fie alături de Ucraina (…) Sunt mulțumit că toți participanții au fost de acord că trebuie să continuăm să susținem Ucraina”. În patru fraze, a folosit de trei ori cuvântul „Ucraina” și o singură dată și-a amintit de România.

Poate cineva, între două discursuri în onoarea „păcii durabile prin forță” (ce naibii mai e și asta!?), să-i trimită domnului președinte și imagini cu ce a lăsat în urmă în România? Cu casele luate de ape? Cu Salina Praid, aflată în pericol de prăbușire? Cu drumurile județene transformate în torente? Sau poate chiar cu oamenii care, în lipsa unor intervenții rapide, s-au descurcat singuri, punând mâna pe lopeți și improvizând cârlige, pentru că statul român, același care face promisiuni generoase Kievului, lipsea cu desăvârșire?”

Citiți mai multe AICI: Cu fața spre Ucraina, cu spatele la români

Citiți și: Palatul Cotroceni, cucerit: CCR decide, Nicușor aprobă, Anastasiu profită!

Ultimele stiri

  • DICTATURA NEOMARXISTO-GLOBALISTĂ/ADEVĂRATUL COMUNISM
  • Încă vicepremier? Dragoș Anastasiu a recunoscut că a plătit ani de zile „taxă de protecție” la ANAF
  • Seceta lovește crunt! Două râuri din Arad au secat complet. Primar: „Este totul uscat/ Fermierii foloseau apa la creșterea animalelor, iar acum…”
  • VIDEO. Cumplit! Șapte copii au murit, după ce o școală s-a prăbușit, în India. Bilanțul răniților
  • A semnat! Nicuşor Dan, undă verde pentru primul pachet de măsuri fiscale. Ce spune despre pachetul 2/„Nu sunt chestiuni care să fie dramatice”
  • „Casa Iubirii” sau rușinea televizată care ne face de râs în fiecare seară
  • Bianca-Maria Oană, elevă la Colegiul „Sfântul Sava” și cel mai tânăr paramedic SMURD din România: „Să fii medic înseamnă să lupți pentru viață în fiecare zi” – povestea tinerei selectate în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Vremea se schimbă simțitor, după valul de caniculă: Urmează o săptămână cu ploi și temperaturi mai scăzute/Prognoza ANM pentru luna august
  • Val de reacții internaționale după ce Macron a anunțat că Franța va recunoaște statul palestinian. Ce spun SUA și Israel
  • Doi români care se întorceau din Grecia, reținuți în Bulgaria pentru tentativă de mituire a unor polițiști de frontieră
  • Exit mobile version