AcasăPoliticaUn greu din PSD revine în scenă. A umilit din nou Diaspora

Un greu din PSD revine în scenă. A umilit din nou Diaspora

Niculae BădălăuNiculae Bădălău

Senatorul PSD, Niculae Bădălău, și-a pus iar Diaspora în cap. Politicianul a făcut o serie de afirmații despre românii din străinătate, în contextul pandemiei de coronavirus.

Bădălău e supărat că România s-a confruntat cu un exod de diasporeni care lucrau peste hotare la negru și au venit în țară să fie tratați pe banii românilor.

„Să nu fiu rău, eu vreau să spun că nu sunt mai rău decât cei care au vânturat plăcuța suedeză vis-a-vis de PSD. Și aia a părut la toată lumea drept o campanie originală și foarte bună. Haideți să fim serioși cu poveștile astea, unii din presă voiau să lipească o etichetă, că am fost la o petrecere la care un domn s-a gândit să cânte minunea aia, două fraze, e povestea lui, nu a mea”, a declarat Niculae Bădălău la Digi24.

Anul trecut îi numea „hoți și cerșetori”

Cunoscut pentru afirmațiile negative despre românii din Diaspora, social-democratul și-a cerut scuze pentru o declarație controversată pe care a făcut-o anul trecut.

„Ei au 700.000 de oameni, avem care au domiciliu, pașapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restul până la 3-5 milioane, că se vehiculează tot felul, sunt fetele alea de le duc ăștia, eu știu”, este afirmația pe care a făcut-o Bădălău, în toamna lui 2019.

„Eu am spus foarte clar, sunt 700.000 de oameni cu contracte de muncă. Și acest lucru s-a văzut acum, prin exodul mare, neavând contracte de muncă, nu aveau nici asigurări restul, despre asta am povestit.”, a mărturisit senatorul. „Regret aceste declarații, cu toate că sunt corecte, că nu-s decât 700.000 de români care au contracte de muncă și asigurări medicale în străinătate, restul muncesc la negru și au venit în țară, a trebuit să-i tratăm pe banii noștri” a completat Niculae Bădălău.

În august 2018, Niculae Bădălău apărea într-o filmare de la o petrecere alături de un lăutar care îi dedică o melodie cu versuri jignitoare la adresa românilor plecați la muncă în străinătate: „Să vină diaspora / Că noi ne p… pe ea”.

author avatar
Andreea Vlad
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger