AcasăPoliticaUn fost ministru pune tunurile pe Guvernul Orban și sună trezirea: ”Cea...

Un fost ministru pune tunurile pe Guvernul Orban și sună trezirea: ”Cea mai cretină hotărâre adoptată până acum”!

Un fost ministru pune tunurile pe actualul Guvern: ”Cea mai cretină hotărâre adoptată până acum”

Subiectul închiderii piețelor continuă să iște ecouri în sfera opoziției. Fostul ministru al Muncii taxează foarte dur decizia actualilor guvernanți. ”Vinzi brânza direct pe trotuar? Sau halca de porc?”, se întreabă Olguța Vasilescu.

Amintind ce soartă au avut, anul trecut, magazinele Casei de Comerț Unirea, unde își vindeau mărfurile doar producătorii români, Lia Olguța Vasilescu a reacționat tranșant, duminică, în ajunul aplicării măsurilor ce privesc piețele agroalimentare.

Social-democrata critică ideea, considerând că astfel aglomerația se va muta în supermarketuri, iar micii producători care își vindeau marfa în piețe vor ajunge la faliment. ”Anul acesta se închid piețele. De mâine (luni-n.n). Prin cea mai cretină hotărâre adoptată până acum de vreun guvern. Se închid piețele, dar rămân deschise supermarketurile care oferă fix aceleași condiții. Rezultatul? Mai mulți oameni se vor înghesui în spații mai puține și vor fi mai expuși virusului, iar producătorii români sau firmele mici care aveau tarabe prin piețe vor da faliment. Mărfurile se strică, oameni sunt concediați, societățile comerciale care dețin piețele, în majoritate ale primăriilor și deci ale statului, vor avea pierderi majore”, a transmis Vasilescu, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Vasilescu: Vinzi brânza direct pe trotuar? Sau halca de porc?

Fostul ministru dă de înteles că, dat fiind faptul că a început campania electorală pentru alegerile parlamentare, programate pentru luna decembrie, Executivul s-ar feri să schimbe hotărârea care a iscat îndelungi comentarii. ”Nu există om lucid, zdravăn la cap și nevirusat politic care să fi înțeles logica acestei hotărâri a CNSU și a guvernului. Toți așteaptă să se schimbe. Dar guvernul nu o schimbă, fiindcă e campanie și nu vrea să recunoască faptul că a făcut o prostie. Și preferă să o lase să producă efecte care distrug oameni și firme”, susține Vasilescu.

Social-democrata întreabă cum anume s-ar putea comercializa anumite produse care se vindeau în piețe, fără o amenajare corespunzătoare. ”Poliția, ISU și Jandarmeria nu știu cum să o aplice. Ok, scoți în afara piețelor, pe străzi, fără mese, comercianții de fructe și legume, dar ce te faci cu comerțul de lactate și carne care se făcea în piețe? Că mesele din piețe sunt din beton, au câte jumătate de tonă fiecare și nu se mută peste noapte… Vinzi brânza direct pe trotuar? Sau halca de porc? Păi și DSV ce zice? Dar OPC? Mai mult, sunt interzise și piețele volante, adică vânzarea pe te miri unde…”, menționează fostul purtător de cuvânt al PSD.

În încheierea mesajului său, Lia Olguța Vasilescu i se adresează direct premierului: ”Ludovic, trezește-ți miniștrii la realitate! Pun pariu că în ultimii zece ani nu au mai călcat prin vreo piață, altfel nu ar fi putut elabora norme atât de tâmpite!”

344 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger