AcasăPoliticaUn fost ministru al Sănătății iese la atac la adresa lui Voiculescu:...

Un fost ministru al Sănătății iese la atac la adresa lui Voiculescu: ”Este un mare mincinos!”

Un fost ministru al Sănătății iese la atac la adresa lui Voiculescu: ”Este un mare mincinos!” (sursa foto: Facebook/Florian Bodog)

Social-democratul Florian Bodog a luat la puricat o declarație recentă venită din direcția actualului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, pe tema unor studii de fezabilitate pentru spitale regionale.

Fostul oficial guvernamental îl acuză de minciună pe actualul ocupant al fotoliului ministerial. “Ministrul Voiculescu este un MARE Mincinos!

Ieri (joi-n.n), după dezbaterile din Comisiile de Sănătate ale Parlamentului privind bugetul pentru 2021, ministrul Vlad Voiculescu a declarat că el nu poate face spitale regionale după studii de fezabilitate realizate de niște firme de apartament”, susține Bodog, într-un mesaj transmis vineri, prin intermediul Facebook.

(sursa foto: Facebook/Florian Bodog)

Fostul ministru PSD a ales să facă publice o serie de detalii cu privire la studii de fezabilitate pentru trei spitale regionale, arătând cu degetul în direcția lui Vlad Voiculescu.

”Ce a „uitat” să spună este că în 2016 (în primul său mandat ministerial), Voiculescu a refuzat să facă studiile de fezabilitate pentru 3 spitale regionale prin Compania Națională de Investiții (CNI) și a preferat să apeleze la expertiza Băncii Mondiale, solicitând finanțare pentru aceste planuri prin Planul Junker.

În Mai-Iunie 2017, ca ministru al Sănătății am continuat demersurile inițiate de Voiculescu, astfel că Banca Europeană de Investiții (BEI) a derulat procedura de achiziție pentru cele 3 studii de fezabilitate. „Firmele de apartament” la care face referire astăzi Voiculescu și care au adjudecat realizarea SF-urilor au fost societățile Planet din Canada și Sante din Franța. Repet: ambele firme câștigătoare au fost selectate de BEI și nu de Ministerul Sănătății!
Studiile realizate de cele două companii străine au fost predate ministerului, astfel că astăzi Voiculescu ar trebui să se apuce de treabă. Doar că el nu prea vrea să muncească. Nici să semneze nu prea mai vrea. Și atunci inventează tot felul de motive mincinoase”, susține Bodog.

MS: OUG 12/2021 pentru transparentizarea licitațiilor din spitale, publicată în Monitorul Oficial

Pe de altă parte, Ministerul Sănătății a transmis, vineri, faptul că Ordonanța de Urgență a Guvernului (OUG) 12 / 25 februarie 2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, care aduce modificări cu privire la rolul și responsabilitatea consiliilor de administraţie ale spitalelor publice în vederea transparentizării licitațiilor din spitale – aprobată în ședința de Guvern de miercuri, la propunerea Ministerului Sănătății, a fost publicată în Monitorul Oficial joi, 25 februarie.

”Astfel, OUG 12/2021 stabilește noi atribuții pentru consiliile de administrație ale spitalelor publice, printre care avizarea achizițiilor directe care depășesc valoarea de 50.000 de lei și dreptul de a propune realizarea unui audit extern asupra tuturor activităților desfășurate în spital”, precizează reprezentanții MS, într-un comunicat.

”Rapoartele DNA despre corupția din sănătate arată că mita pretinsă de managerii de spitale pentru contractele încheiate cu unitatea spitalicească pe care o conduc poate reprezenta un procent fix din valoarea acestor contracte, cuprins între 5 și 20%. Prin ordonanța de urgență pe care am propus-o și pe care Guvernul a adoptat-o în ultima ședință, aducem transparență în încheierea contractelor pentru a pune capăt unor astfel de practici ilegale care au căpușat bugetul Sănătății în ultimii 30 de ani”, a declarat ministrul Vlad Voiculescu, citat în respectivul comunicat.

348 afisari

2 COMENTARII

  1. Toata coalitia e mitomana.
    Mitomania e o boala psihica prin care nu se mai distinge adevarul de minciuna.
    Ati vazut cazul Petrov, mereu pravaleste minciuna peste adevar din naturaletea mintii. El crede in acest mod ca adevarul sa stea mereu la fund prin vanturarea apei fiind constient ca adevarul se ridica deasupra ca unt din lemnul.Atunci minti mereu asta duce spre psihoza.
    E o boala.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger