AcasăPoliticaUn deputat PSD o taxează dur pe Dăncilă: ”Ultimul lucru de care...

Un deputat PSD o taxează dur pe Dăncilă: ”Ultimul lucru de care au românii nevoie sunt „bârfele” și show-ul monden ale Vioricăi!”

Un deputat PSD o taxează dur pe Dăncilă: ”Ultimul lucru de care au românii nevoie sunt "bârfele" și show-ul monden ale Vioricăi!”

Recentele declarații venite din partea Vioricări Dăncilă, fosta șefă a Guvernului și a PSD-ului, pe fondul anunțatei lansări a unei cărți-interviu, continuă să genereze reacții în rândul social-democraților.

De această dată, deputatul PSD de Olt Marius Iancu alege să dea o replică publică celor afirmate de Dăncilă la adresa lui Paul Stănescu, actualul secretar general al formațiunii politice în fruntea căreia se află Marcel Ciolacu.

”Declarațiile fostului premier al României și președinte PSD, Viorica Dăncila sunt o ofensă adusă mie și colegilor mei de la PSD Olt. Amintirile sale din acea perioadă diferă mult de ale noastre, ale celor care am luptat pentru ca ea să ajungă în turul II al alegerilor prezidențiale. Iar la acea vreme, președinte al PSD Olt era chiar Paul Stanescu, actualul secretar general al PSD, omul pe care Viorica Dăncila îl acuză de trădare”, susține Iancu, într-un mesaj transmis vineri seară, prin intermediul paginii sale oficiale de Facebook.

Iancu: Viorica Dăncila a pierdut alegerile prezidențiale, dar nu din cauza lui Paul Stănescu

Deputatul social-democrat de Olt trece apoi în revistă eforturile duse în campanie electorală pentru prezidențiale, în care Dăncilă a fost candidatul PSD, și susține că dacă aceasta a pierdut alegerile nu ar fi fost din cauza lui Stănescu.

”Se pot numi trădare rezultatele PSD Olt la cele două tururi ale alegerilor prezidentiale, de apromaxtiv 43%, respectiv 53%, organizația noastră situându-se în primele trei locuri, în clasamentul național?

Se poate numi trădare munca tuturor colegilor și militanților noștri, a primarilor și consilierilor locali care au luat la pas localitățile Oltului și au mers din ușă în ușă și din poartă în poartă pentru a-i convinge pe cetățeni că Viorica Dăncila merită votul lor, că ceea ce văd la televizor și pe rețelele de socializare sunt simple manipulări și atacuri?

Adevărul este că Viorica Dăncila a pierdut alegerile prezidențiale, dar nu din cauza lui Paul Stănescu și a PSD Olt.

Cred că dacă ar fi făcut o analiză serioasă și obiectivă, în tot acest timp, ar fi găsit adevăratul vinovat și ar fi putut să își scrie memoriile frumos, ca un fost lider demn care a condus, la un moment dat, România”, susține Marius Iancu.

Cancan politic

Parlamentarul social-democrat își încheie mesajul-reacție cu o concluzie dură la adresa Vioricăi Dăncilă. ”Frustrările și răzbunarile personale pe care le prezintă ca adevăruri se înscriu în categoria „can-can” politic.

Dar din păcate, având în vedere situația dificilă prin care trece România condusă de un Guvern PNL-USR, ultimul lucru de care au românii nevoie sunt „bârfele” și show-ul monden ale Vioricăi!”, conchide Marius Iancu.

Lansarea cărții

La începutul acestei săptămâni, Viorica Dăncilă anunța apropiata lansare a unei cărți-interviu, realizate în colaborare cu jurnalista Marga Nițu. ”Am vorbit despre multe dintre provocările perioadei în care am fost prim-ministru, inclusiv despre relația cu Liviu Dragnea, dar și despre campaniile electorale din 2019 și colaborarea cu cei care astăzi conduc PSD.

Am fost și rămân social-democrată și un om de echipă, iar acesta e motivul principal pentru care am amânat lansarea acestui volum pentru perioada post-electorală. Sunt lucruri care trebuie spuse, fiindcă PSD nu se poate reclădi decât pe adevăr și pe analiza obiectivă a problemelor trecutului”, a scris Dăncilă pe Facebook. Între timp, fosta șefă a PSD a ieșit și la TV, cu mai multe declarații la adresa lui Ciolacu și Stănescu.