AcasăPoliticaUn deputat PSD a ieșit din rând și a votat moțiunea USR-ului....

Un deputat PSD a ieșit din rând și a votat moțiunea USR-ului. Coarnă, acuze la adresa ministrului Energiei – VIDEO

Un deputat PSD a ieșit din rând și a votat moțiunea USR-ului. Coarnă, acuze la adresa ministrului Energiei - VIDEOUn deputat PSD a ieșit din rând și a votat moțiunea USR-ului. Coarnă, acuze la adresa ministrului Energiei - VIDEO (sursa foto: Facebook/Dumitru Coarnă)

Moțiunea simplă pe care au depus-o deputați ai USR-ului împotriva liberalului aflat la șefia Ministerului Energiei, Virgil Popescu, nu a trecut, miercuri, de votul Camerei.

Însă a avut un vot pentru chiar din partea unui deputat PSD, formațiune ce face parte, alături de PNL, din actuala coaliție de guvernare. E vorba despre Dumitru Coarnă. Însuși parlamentarul social-democrat a anunțat, de la tribuna Parlamentului, cum a votat și mai ales de ce a ales să susțină, practic, demersul USR-ului.

„La moţiune am votat pentru. Nu pot să accept ca un ministru de factura lui Virgil Popescu, care a scăzut în mod deliberat producţia la gaze, energie, hidrocarburi, care a dus România în criză, să primească votul nostru, votul meu de încredere, pentru că acest ministru a demonstrat clar că este principalul autor al crizei energetice pe care o traversăm”, a susținut Coarnă, după aflarea rezultatului votului.

Reacția USR după ce moțiunea a picat

Vă amintim că moțiunea simplă depusă de USR la adresa ministrului Virgil Popescu a fost respinsă, fiind înregistrate 98 voturi ‘pentru’ şi 190 ‘împotrivă’ .

La scurtă vreme după aflarea rezultatului votului, cei de la USR au reacționat. „L-au apărat pe cel care a eșuat în gestionarea crizei facturilor la energie. Moțiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Energiei, incompetentul Virgil Popescu, a fost respinsă de coaliția PSD-PNL-UDMR.

Milioane de români au avut de suferit din cauza facturilor uriașe la energie. Milioane de români au primit facturi emise greșit, în timp ce legea promovată de ministrul Energiei a reușit să aducă compensații de… 3 lei. Trebuia demis”, susține, între altele, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a formațiunii care a inițiat demersul parlamentar.