AcasăPoliticaUn deputat PNL îl ia la rost pe ministrul Voiculescu: ”Ar trebui...

Un deputat PNL îl ia la rost pe ministrul Voiculescu: ”Ar trebui să vă intereseze mai mult sistemul sanitar românesc decât postările pe rețele!”

Un deputat PNL îl ia la rost pe ministrul Voiculescu: ”Ar trebui să vă intereseze mai mult sistemul sanitar românesc decât postările pe rețele!” (sursa foto. Facebook/Vlad Voiculescu)

Noi nemulțumiri îndreptate la adresa ministrului Sănătății, de această dată chiar din direcția unui parlamentar PNL, principala formațiune din cadrul Coaliției.

Continuă să apară reacții publice pe tema întârzierilor plăților destinate personalului medical din centrele de vaccinare. După ce recent însuși premierul săgetase Ministerul Sănătății pe acest subiect, iar profesorul Rafila, totodată deputat PSD, acuza o ”brambureală totală” la instituția condusă de Vlad Voiculescu, pe tema paturilor de ATI (VEZI AICI), de această dată ministrul a intrat în vizorul unui parlamentar PNL.

Gigel Știrbu, deputat PNL de Olt și, totodată, fost ministru al Culturii în guvernarea USL, se arată nemulțumit de nivelul de implicare al actualului ministru al Sănătății în chestiuni ce țin de funcționarea acestei instituții. ”A fost găsit Acarul Păun!

Domnule Vlad Voiculescu, nu cred că din cauza unui funcționar din Ministerul Sănătății, de două luni, nu au fost plătite obligațiile financiare pentru personalul medical din centrele de vaccinare care stă în prima linie de combatere a pandemiei. Sistemul de vaccinare a funcționat datorită acestor eroi care zi de zi au fost acolo și nu datorită faptului că Ministerul Sănătății este condus. Dacă opinia publică nu ar fi tras un semnal de alarmă asupra acestei grave greșeli, personalul medical din centrele de vaccinare risca să nu fie plătit multe luni de acum înainte!

Domnule ministru, acest lucru nu arată faptul că e o bulibășeală în instituția pe care o conduceți, ci că nu vă interesează bunul mers al ministerului, decât atunci când presa semnalează neregulile de acolo”, susține Știrbu, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Deputat: E grav că un înalt demnitar al României are un asemenea comportament

Mai mult, deputatul liberal aduce în discuție ceea ce consideră a fi excesiva preocupare a șefului de la MS când vine vorba de prezența pe rețelele de socializare. Știrbu aduce, practic, în discuție o situație care a iscat controverse, la finele lunii ianuarie, după tragedia de la Matei Balș – VEZI AICI.

”Acest aspect, pe lângă multe altele, cum ar fi, de exemplu, atitudinea d-voastră vizavi de cele întâmplate la spitalul Matei Balș, ne demonstrează faptul că nu vă interesează sistemul sanitar românesc, ci doar imaginea și postările de pe rețelele social-media!

Este grav că un înalt demnitar al României are un asemenea comportament în momentele dificile cu care se confruntă România. Cred că ar trebui să vă intereseze mai mult sistemul sanitar românesc decât postările pe rețele!

În speranța că aceste cuvinte vor fi un semnal de alarmă pentru d-voastră, vă urez succes și spor la treabă, sper!”, adaugă deputatul PNL.

Ce spusese Cîțu

Referitor la subiectul întârzierii plăților în cazul personalului medical din centrele de vaccinare, despre care făcuse precizări coordonatorul campaniei de vaccinare venind cu precizări pe acest subiect (VEZI AICI), șeful Guvernului a făcut trimitere la Ministerul Sănătății, responsabil cu acest aspect.

”Am cerut ieri (luni-n.n) domnului Gheorghiță o informare pe această temă, a trimis o notificare către Ministerul Sănătății, Ministerul Sănătății a spus că se va face plata în următoarele zile. Dar, e adevărat, a întârziat nepermis de mult”, a afirmat Florin Cîțu, în fața presei.

218 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger