AcasăPoliticaUPDATE: Doi deputați, pe urmele lui Ludovic Orban. S-au retras din grupul...

UPDATE: Doi deputați, pe urmele lui Ludovic Orban. S-au retras din grupul parlamentar al PNL. Unul dintre ei e fost ministru

(sursa foto: facebook/Alexandru Kocsis)

A trecut o zi de când Ludovic Orban anunța, de la microfonul sălii Parlamentului, că se retrage din grupul parlamentar al partidului pe care l-a condus până la finele lunii trecute, când Florin Cîțu a fost ales în fruntea formațiunii politice, la Congresul PNL, până ce un alt deputat să iasă la rampă cu un mesaj într-o notă similară.

UPDATE: Un alt deputat din PNL – fostul ministru al Dezvoltării, Ion Ștefan – a dat de veste că părăsește grupul parlamentar al Partidului Național Liberal.

Anunțul a venit în urmă cu scurt timp. „Nu mi-a fost nicicând mai greu să fac un anunț ca cel pe care îl fac acum. Astăzi, 27 octombrie, am ales să demisionez din Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal, urmând a activa în calitate de deputat neafiliat”, susține Ștefan, într-un mesaj postat pe Facebook.

Ion Ștefan: Nu plec din PNL

Nici Ion Ștefan nu părăsește, însă, PNL-ul, deși s-a retras din grupul parlamentar al formațiunii politice. „Membrilor PNL Vrancea, familiei politice alături de care am obținut cele mai frumoase rezultate în cariera politică îi spun clar: nu plec din PNL, rămân colegul dumneavoastră. Am însă o obligație morală față de cetățenii care m-au creditat cu votul lor, vrâncenii care au avut încredere în mine și în PNL și față de care mi-am luat o serie de angajamente în campaniile electorale.

Îmi doresc ca această despărțire să fie una temporară, însă nu pot accepta ceea ce s-a întâmplat cu PNL din vară și până acum. Acțiunile unui grup au afectat întreaga Românie, o țară lăsată pradă pandemiei, nepregătită de venirea iernii și cu o posibilă criză economică la orizont.

Dezamăgirea creată este imensă. Ne-am văzut spulberată munca de ani de zile, aici în Vrancea, dar și în întreaga țară. PNL a fost făcut praf de ambițiile nerealiste ale unor colegi, la îndemnul președintelui”, susține Ion Ștefan în mesajul său.

Postarea integrală poate fi citită aici:


Unul prin care și-a anunțat, la rândul său, retragerea din grupul parlamentar al PNL și faptul că va activa ca deputat neafiliat. Este vorba despre deputatul Alexandru Kocsis. Care a ales să își facă publică decizia, miercuri, prin intermediul unei rețele de socializare. Nu oricum, ci criticând fățiș noua conducere a Partidului Național Liberal.

„Noi, liberalii, am fost votați pentru că le-am spus oamenilor că PNL va dezvolta România cu bani europeni, într-o alianță cu partidele de dreapta și că nu vom colabora cu PSD, pe care l-am asociat frecvent cu corupția și menținerea în subdezvoltare a României, cu bună știință.

Din păcate, noua conducere a PNL i-a trădat pe românii care ne-au acordat încrederea și ne-au votat”, susține Alexandru Kocsis, pe pagina sa de Facebook.

Kocsis: Astăzi, noua conducere a PNL se milogește de PSD

Deputatul aduce în discuție situația coaliției, dar face trimitere și la negocierile privind formarea noului guvern, pe care a fost desemnat să-l alcătuiască Nicolae Ciucă.

„Astăzi, promisiunea PNL de a dezvolta România a fost transformată într-o glumă proastă de echipa lui Florin Cîțu. Coaliția de dreapta a fost ruptă, după ce Florin Cîțu a încălcat protocolul de funcționare cu bună știință. Suntem pe primul loc în Europa la numărul de morți raportat la numărul de locuitori, cresc prețurile la energie, benzină, alimente sau materiale de construcție. Și, din cauza orgoliilor politice ale unor copii bătrâni, tot nu avem un guvern cu puteri depline care să se lupte cu aceste probleme.

Astăzi, noua conducere a PNL se milogește de PSD pentru a obține voturile acestui partid considerat odată nefrecventabil, încălcând expres o rezoluție a BPN potrivit căreia PNL nu va colabora sub nicio formă cu PSD”, acuză parlamentarul.

Pleacă și din PNL?

La fel ca și Orban, de altfel, Kocsis spune că nu va pleca „încă” în PNL. „Eu nu pot să fiu părtaș la acest mod de a face politică. Nu îmi dau, încă, demisia din PNL pentru că am muncit 13 ani pentru un crez și încă mai păstrez o mică speranță că nu voi fi nevoit să abandonez acest partid minunat, cel mai vechi din România, simbolul rezistenței, al dezvoltării și întregirii națiunii române prin politicieni luminați.

Încă mai sper că această conducere ineptă va fi debarcată și că PNL va asculta, măcar în ultimul ceas, nemulțumirile oamenilor și va renunța să mai execute orbește comenzile de la Cotroceni”, susține Alexandru Kocsis în aceași mesaj transmis în 27 octombrie.

421 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger