AcasăPoliticaUn cunoscut senator PSD, replică usturătoare pentru Cîțu: „Mai bine să tacă”

Un cunoscut senator PSD, replică usturătoare pentru Cîțu: „Mai bine să tacă”

(sursa foto: Facebook)

După ce recent fostul premier, actualmente lider al PNL, dăduse glas unor nemulțumiri pe tema bugetului pe anul viitor, anunțând că Nicolae Ciucă va trebui să vină „să prezinte bugetul colegilor din PNL”, un cunoscut parlamentar din rândul PSD i-a dat o replică tranșantă lui Florin Cîțu.

E vorba despre senatorul Daniel Zamfir, care a subliniat, marți, într-o declarație acordată unui post de radio, că Florin Cîțu ar fi singurul nemulțumit de buget. „Domnul Cîțu nu are dreptul să vorbească în momentul ăsta despre investiții. Eu l-am auzit pe primul-ministru, care este domnul Ciucă și care este de la PNL, vorbind despre acest buget.

De asemenea, am văzut, practic, toți vicepreședinții PNL care sunt miniștri vorbind în termeni corecți despre acest buget. Singurul care este nemulțumit de acest buget este domnul Cîțu”, a declarat Zamfir, citat de rfi.ro.

Senatorul PSD a găsit o explicație pentru recentele afirmații ale fostului prim-ministru, aflat actualmente la șefia PNL-ului – și anume că Florin Cîțu ar avea „frustrări personale”.

Acuma, sigur, domnul Cîțu are frustrările personale și în această cheie interpretez declarațiile domniei sale, pentru că altfel cifrele îi sunt net defavorabile atitudinii domnului Cîțu. În acest buget sunt prevăzuți 6,71% din PIB, asta înseamnă aproape 90 de miliarde de lei, care vor fi investiți în acest an și vorbim despre investiții reale”.

Senator: „Domnul Cîțu mai bine să tacă”

Senatorul Zamfir a făcut referire și la bugetul prevăzut pentru anul în curs, când Cîțu se afla la cârma Guvernului. ”Domnul Cîțu a prevăzut în anul 2021 un buget de 55,9 miliarde, ăștia sunt banii pe care a reușit să-i investească.

Așadar, este o creștere cu mai bine de 20% a bugetului pe care chiar domnul Cîțu ca prim-ministru l-a prevăzut (…). Domnul Cîțu mai bine să tacă”, a conchis Daniel Zamfir.

Ciucă a anunțat „cea mai mare alocare pentru investiții din ultimii 32 de ani”

La începutul ședinței de guvern din 20 decembrie, în cadrul căreia a fost aprobat bugetul pentru anul 2022, care va ajunge în dezbaterea Parlamentului, înainte de a fi suspus votului, premierul Nicolae Ciucă a făcut unele precizări cu privire la acest proiect, dar și referitor la alocarea pentru investiții.

„Bugetul pentru 2022 răspunde atât așteptărilor imediate, cât și unei viziuni de dezvoltare și oportunităților viitoare, ce au ca scop o viața mai bună pentru cetățenii României. Elaborarea bugetului este rezultatul unui proces responsabil, care ține cont de situațiile dificile cu care se confruntă România, asemenea multor alte state.

Mă refer la criza sanitară provocată de COVID-19, șocul prețurilor la energie, respectând însă nevoia de consolidare bugetară, atât de importantă pentru creșterea sănătoasă si sustenabilă a economiei. În acest context, am reușit, prin bugetul pentru anul viitor, sa menținem o serie de pârghii care păstrează atractivitatea investitorilor pentru economia românească, dar și să pregătim investiții majore finanțate din fonduri naționale și europene. (…)

Așa cum ne-am angajat, nu vom crește taxe și impozite, nu vom pune presiune asupra mediului de afaceri. Vom menține regimul fiscal actual al IMM – urilor, schemele de ajutor de stat pentru încurajarea investițiilor si toate măsurile aflate în vigoare pentru susținerea antreprenorilor. (…)

Avem pe masa ședinței de Guvern bugetul ce include cea mai mare alocare pentru investiții din ultimii 32 de ani. Fondurile însumează aproximativ 88,8 miliarde lei. Reprezintă practic dublul sumei investițiilor realizate în România în anul 2019. Valoarea acestor bani constă în beneficiile pe care le vor aduce pentru oameni proiectele realizate”, a anunțat Ciucă, la începutul ședinței de luni a Executivului pe care îl conduce.

308 afisari

3 COMENTARII

  1. sa taca si psd si pnl , datorita acestor doua partide se afla Romania in situatia de azi . imi doresc sa dispareti cu totul .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger