AcasăPoliticaUltimul sondaj Euractiv. Rezultate surprinzătoare: AUR depășește PSD

Ultimul sondaj Euractiv. Rezultate surprinzătoare: AUR depășește PSD

sursa foto: Facebook/George Simion

Sondaj cu rezultate surprinzătoare pentru mulți, date care s-au aflat cu doar câteva luni înainte de alegerile europarlamentare, programate să aibă loc în vara acestui an.

Cum se situează Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), partidul condus de către George Simion, în cadrul unei prognoze de dată recentă, realizată la comanda Euractiv?

În vreme ce partidul românesc de extrema dreaptă AUR a trecut pe primul loc în sondaje, AfD-ul german a pierdut teren în favoarea radicalilor de stânga din Alianța Sahara Wagenknecht, conform celei mai noi prognoze Europe Elect întocmită la comanda Euractiv, potrivit stiripesurse.ro.

CITIȚI ȘI: Extremismul bun și extremismul rău

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), partidul condus de către George Simion, a apărut în peisajul politic al României abia în 2019. Dar de atunci a crescut consecvent în sondaje, ajungând acum pe primul loc la alegerile europene, cu 12 locuri, estimativ, în Parlamentul European (PE), potrivit aceleiași surse.

Ce se întâmplă cu PSD și PNL

Pe de altă parte, popularitatea coaliției formate din Partidul Social Democrat (PSD, din grupul S&D din PE) și Partidul Național Liberal (PNL, din grupul PPE din PE) de centru-dreapta a continuat să scadă din cauza scandalurilor de corupție.

Se estimează acum că PSD va cădea pe locul doi, cu nouă locuri, urmat de PNL cu opt, notează sursa citată.

Dacă AUR va continua aceeași traiectorie, va ajunge în PE

Dacă Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) va continua pe aceeași traiectorie, va intra în premieră în Parlamentul European. De altfel, Simion a declarat pentru Euractiv că ar dori să adere la grupul ECR [Conservatori și Reformiști – n.trad.], pentru a fi alături de premierul italian Georgia Meloni, pe care el o consideră un model demn de urmat.

ECR va deveni probabil al treilea, al patrulea sau al cincilea grup din PE, fiind într-o cursă extrem de strânsă cu grupul ID [Identitate și Democrație (naționalist/eurosceptic) – n.trad.] și cu grupul liberal Renew.

AUR, în discuție cu politicieni români de stânga și centru-dreapta

Mai mult, Simion a declarat că AUR e în discuție cu numeroși politicieni români de stânga și centru-dreapta, cum ar fi parlamentari și primari, care ar vrea să adere la partid, ceea ce i-ar cimenta dominația în peisajul politic.

Cu un scor atât de ridicat, AUR se gândește acum să participe la guvernare, iar Simion nu ascunde faptul că e pregătit să zdruncine PE și să se lupte cu „birocrații” Comisiei.

Ce se întâmplă în Germania

În Germania noul partid de stânga scindat din tradiționalul Die Linke, Alianța Sahra Wagenknecht (BSW), își atrage simpatizanți din baza electorală a AfD, de extrema dreaptă. Ultimele sondaje arată că cele două partide evoluează într-o manieră invers proporțională: când unul crește, celălalt automat descrește.

Dacă AfD dominase sondajele luni la rând, după apariția BSW el a scăzut de la 22 de locuri în ianuarie la 16 acum. În ianuarie, BSW era cotată cu trei locuri, dar acum a ajuns tocmai la opt.

author avatar
Andrei Coman
1.329 afisari

3 COMENTARII

  1. Pozitionarea extrem de lasa, ticaloasa a lui Ciolacu fata de interdictiile impuse de R.Moldova si Ucraina, lui George Simion, mai dau un plus de procente pentru AUR. George Simion, cu bune si cu rele, este nationalist si unionist, nicidecum extremist. Pozitiile sale unioniste au determinat autoritatile din Moldova si Ucraina sa instituie aceasta masura. ,,Romanasii” nostri ce fac ?! Aplauda. Inflatie de cozi de topor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger