AcasăPoliticaUltimele calcule în cazul moțiunii prin care PSD-ul vrea să dărâme Guvernul...

Ultimele calcule în cazul moțiunii prin care PSD-ul vrea să dărâme Guvernul Cîțu. S-au aflat cifrele – VIDEO

Ultimele calcule în cazul moțiunii prin care PSD-ul vrea să dărâme Guvernul Cîțu. S-au aflat cifrele - VIDEO (sursa foto. Facebook/Daniel Suciu)

Cu doar câteva zile înainte ca demersul inițiat în Parlament de principala formațiune de Opoziție să ajungă să fie supus votului, s-a aflat că moțiunea de cenzură depusă de PSD ar mai avea nevoie de puțin sub 30 de voturi pentru a trece, iar Guvernul Cîțu să plece de la Palatul Victoria.

Mai exact, de 29 de voturi. Cifra a fost anunțată vineri, 25 iunie, de către deputatul social-democrat Daniel Suciu, fost ministru al Dezvoltării. ”Ce pot să vă garantez este că toţi parlamentarii PSD vor fi acolo şi vor vota această moţiune de cenzură. Până nu se numără ultima bilă, nu putem şti care sunt şansele acestei moţiuni. Ca să citez clasici în viaţă, şansele sunt 50-50. Este adevărat că ne lipsesc 29 de voturi, pe matematica parlamentară, ca această moţiune să treacă.

În schimb, luni vom avea dezbaterea, marţi – votul şi după ce se încheie numărătoarea vom putea vedea dacă această moţiune a avut şanse sau nu”, a declarat Suciu, într-o conferință de presă ce a avut loc la sediul PSD Bistrița-Năsăud.

Suciu: Există nemulţumiri foarte mari în rândul parlamentarilor PNL vizavi de activitatea miniştrilor USR

Voturile care mai lipsesc ar putea veni inclusiv de la liberali, a susținut social-democratul, răspunzând unei întrebări în acest sens. ”Chiar şi de la PNL. Chiar şi de la USR, chiar şi de la grupul minorităţilor naţionale. În ultima perioadă, au fost discuţii cu parlamentari, începând de la cei ai minorităţilor naţionale şi, în Parlament, te mai întâlneşti cu unul altul și pe holuri şi te mai poţi muta cu unul altul în bancă”, a declarat Suciu.

Totul, ca urmare a nemulțumirilor existente în rândul aleșilor PNL, la adresa unor miniștri useriști, a dat de înțeles deputatul PSD. ”Există nemulţumiri foarte mari în rândul parlamentarilor PNL vizavi de activitatea miniştrilor USR şi nemulţumiri ale parlamentarilor USR vizavi de activitatea miniştrilor PNL. Şi, dacă toate aceste nemulţumiri sunt exprimate pe la colţuri sau chiar şi public, pentru că unii şi-au asumat acest lucru, mă gândesc, ca un act de responsabilitate şi de curaj politic, ar putea vota unii dintre ei această moţiune”, a susținut Daniel Suciu.

Ciolacu: Cu toții au spus, foarte clar, că este oportun să depunem moțiunea de cenzură și acest guvern să plece

De altfel, zilele trecute, însuși liderul PSD, Marcel Ciolacu, anunțase, într-o emisiune la un post TV de știri, că ”există astfel de semnale” cum că parlamentari din PNL ar vrea să voteze moțiunea de cenzură pe care social-democrații au pus-o la punct, pentru a vedea plecat Guvernul Cîțu.

”Am terminat negocierile cu partenerii sociali, deoarece am vrut să vedem în primul rând de la patronate, de la IMM-uri, de la sindicate, dacă este oportun să depunem o astfel de moțiune de cenzură. Cu toții au spus, foarte clar, că este oportun să depunem moțiunea de cenzură și acest guvern să plece. (…) Am negociat textul moțiunii, l-am finalizat (…) cu partenerii sociali, cu ceilalți parteneri și cu grupul AUR, cu grupul minorităților. Se vor regăsi pasaje de la fiecare prinse în moțiune”, a susținut Ciolacu, în aceeași emisiune, înainte ca moțiunea să fie depusă.

432 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bun ; si ce se intampla ??? Se va forma o alta coalitie ??? Nu. Categoric nu. Vin altii??? Da. Au mai buni. Zic ca nu . Atunci ce castiga poporul raman?? Povesti, interminabile discutii si iar o buna scuza ca nu s-a putut face nimic din cauza „cuielor in talpa” batute de PSD. Oare n-ar fi mai bine sa- fie intrebat artizanul „guvernul meu” de ce acesta nu functioneaza acesta??? Cred ca exista o modalitate de al „musca de dos”…Cred ca ar fi mai eficient, ca sant sigur ca se teme de zavera in ograda.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger