AcasăPoliticaUltimatum pentru Iohannis și Orban, după decizia CCR. Ciolacu: „Vă măturăm guvernarea!”

Ultimatum pentru Iohannis și Orban, după decizia CCR. Ciolacu: „Vă măturăm guvernarea!”

Ca reacție la recenta hotărâre a judecătorilor constituționali, liderul interimar al principalei formațiuni de opoziție le-a cerut public, pe un ton categoric, atât președintelui, cât și șefului Guvernului să dubleze alocațiile copiilor.

„Am un singur mesaj pentru Iohannis și Orban: nu dublați alocațiile, vă măturăm guvernarea! Sunteți un pericol pentru viitorul țării! Președintele Iohannis nu mai poate amâna dublarea alocațiilor pentru copii. Curtea Constituțională demonstrează prin decizia de azi că PNL n-a avut, practic, argumente, ci a vrut doar să blocheze aplicarea legii”, cere Marcel Ciolacu, într-o postare pe pagina personală de Facebook, distribuită și pe cea oficială a PSD-ului.

Amenință cu moțiunea

Liderul interimar al formațiunii social-democrate nu uită să menționeze că inițiativa măririi cuantumului alocațiilor aparține PSD-ului, partid care – mai nou – se declară gata să inițieze o moțiune care să dărâme actualul Executiv, chiar dacă până de curând pesediștii au tot subliniat că nu vor face un astfel de pas câtă vreme România e în stare de alertă.

„Pentru milioane de românii cu copii această măsură initiată de PSD este o mare gură de oxigen pentru bugetul lunar al familiei. De ceea, îi solicit președintelui să promulge legea în regim de urgență, iar Guvernului Orban să o aplice de la 1 august. Dacă nu fac asta, depunem moțiunea de cenzură în august – indiferent că România va fi sau nu atunci în stare de alertă. O guvernare care se opune cu toate forțele creșterii veniturilor a milioane de copii nu poate construi vreun viitor pentru România!”, susține politicianul aflat în cea de-a treia funcție în stat.

Mesajul lui Marcel Ciolacu vine după ce, orele trecute, Klaus Iohannis anunțase prelungirea, cu 30 de zile, a stării de alertă la nivel național. În aceste condiții, în care nu doar că nu scade numărul bolnavilor, ba crește iarăși, este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile (…) Însă se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare. Deci, nu se prevede acum introducerea de noi restricții, cum, din păcate, având această evoluție, nu poate fi vorba de a introduce noi relaxări”, a precizat Klaus Iohannis.

443 afisari

8 COMENTARII

  1. Cred ca in septembrie. Psd joaca tare cartea pensiilor iar Pnl e practic nepregatit de 1 an iar cu o luna inainte de mariri nu stiu de ei zic ca la manele dupa acord si nu odata cu nota muzicala. Problema Psd e ca nici ei nu sunt pregătiți de guvernare si nici reformati intr-un an teribil de greu 2021.

  2. Suciu , daca PSD ” nu sunt pregatiti de guvernare si nici reformati ” , atunci la ce bun sa ” mature guvernarea ” , DE AMORUL ARTEI si sa duca tara in haos ? Astia joaca alba-neagra cu Romania ?

  3. Pai cam de 80 de ani suntem in alba neagra. De cand a fost abdicat regele Mihai.
    Numai ca spre deosebire de voi eu pricep si ghicesc jocul.

  4. Ciolacu este „purtător de mesaj” al celor ce mătură și așteaptă dublarea alocațiilor, ?

  5. Sanchi! Nu face nimic aceasta mamaliga. PSD trebuie , de urgenta, sa-si aleaga un conducator energic, daca il lasa serviciile si daca mai vrea sa supravietuiasca.

  6. cine mai crede in ce zice Ciolacu?de juma de an tot depune motiuni de cenzura..e clar „pe o laba” cu Joianus…sper sa nu fie ales presedinte PSD

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger