AcasăPoliticaUltima zi de campanie electorală. Peste 100 de candidați pentru primăriile din...

Ultima zi de campanie electorală. Peste 100 de candidați pentru primăriile din București

Campania electorală a ajuns la final, vineri fiind ultima zi în care cei peste 100 de candidați, care râvnesc la fotoliile de primar din Capitală, mai au posibilitatea de a convinge electoratul să-i voteze.

Anul acesta a fost marcat de condițiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus, lisind acele mitinguri și băi de mulține, obișnuite în astfel de ocazii.

O campanie electorală desfășurată în stare de alertă nu a fost ușoară, luptele între candidați desfășurându-se în mediul online și prin mijloacele mass-media.

103 candidaturi la funcţiile de primar din Bucureşti

În campania electorală, care a început pe data de 28 august, Birourile Electorale de Circumscripţie au aprobat candidaturile a 103 persoane la funcţiile de primar din Bucureşti.

18 candidaţi – la funcţia de primar general al Capitalei

* 20 de candidaţi – la funcţia de primar al Sectorului 1

* 16 candidaţi – la funcţia de primar al Sectorului 2

* 13 candidaţi – la funcţia de primar al Sectorului 3

* 9 candidaţi – la funcţia de primar al Sectorului 4

* 11 candidaţi – la funcţia de primar al Sectorului 5

* 16 candidaţi – la funcţia de primar al Sectorului 6
Cei mai importanți candidați pentru Primăria Capitalei

Anul acesta patru persoane s-au remarcat în lupta pentru funcția de primar general la Primăria Capitalei.

Este vorba despre Gabriela Firea, actualul primar general, europarlamentarul Traian Băsescu, Nicușor Dan și liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Actualul edil general, Gabriela Firea, candidează pentru un al doilea mandat. Şi fostul preşedinte al României Traian Băsescu vrea să revină la Primăria Generală, el mai ocupând această funcţie înainte de a fi ales şef al statului. Principalul lor contracandidat este independentul Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi Alianţa USR PLUS.

De asemenea, în cursa electorală a intrat şi liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, fost prim-ministru şi fost preşedinte al Senatului.

În afară ce aceștia s-au mai „bătut” și alți candidați cunoscuți publicului, și anume, actorii Florin Călinescu şi Bogdan Stanoevici, dar şi Ilan Laufer şi Alexandru Coita.

author avatar
Eli Dan Davidescu
52 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger