AcasăPoliticaUltima oră: UDMR, gata să meargă cu o propunere de premier la...

Ultima oră: UDMR, gata să meargă cu o propunere de premier la consultări, la Cotroceni

(sursa foto: Facebook/Kelemen Hunor)

Cu scurtă vreme înainte ca liberalii în frunte cu Florin Cîțu să ajungă să discute, miercuri, cu USR-ul, fiind vorba de negocieri cu un mandat flexibilizat, din câte s-a aflat după ședința de marți seară a conducerii PNL-ului, președintele UDMR a făcut un anunț.

Și anume a transmis ce s-a hotărât la nivelul formațiunii pe care o conduce, în așteptarea unei noi runde de consultări ce ar urma să fie convocate de către președintele Klaus Iohannis, la Cotroceni, după ce Nicolae Ciucă și-a depus marți mandatul de premier desemnat.

„UDMR va avea propunere de premier cu care vom merge în fața președintelui, dacă ne va chema la consultări”, a transmis Kelemen Hunor, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook.

„Nu consider că este o propunere deplasată”

Liderul UDMR a venit și cu câteva explicații pentru o astfel de decizie. „Nu consider că este o propunere deplasată ca într-o următoare coaliție – indiferent că va fi o coaliție PNL-USR-UDMR sau PNL-PSD-UDMR – primul-ministrul să fie dat de cea mai mică formațiune, cea care reprezintă stabilitatea. Se poate vorbi despre faptul că UDMR are doar 6-7% în parlament, dar nu acesta este important!

Este mai important să abordăm problema formării guvernului din perspectiva faptului că premierul ar trebui desemnat din partea acelei formațiuni politice, care a fost vocea rațiunii și a consecvenței în ultima perioadă și a cărei propunere este o persoană integratoare, care să coaguleze toate forțele politice responsabile”, a mai punctat Kelemen Hunor, în același mesaj transmis miercuri, 3 noiembrie.

Ciolacu: PSD va merge la Palatul Cotroceni cu o propunere de prim-ministru

Orele trecute, un anunț similar, cum că PSD-ul va merge cu o nominalizare pentru postura de prim-ministru, venise și din partea lui Marcel Ciolacu. Totul, după ce, vă amintim, la precedentele două runde de consultări, convocate de Klaus Iohannis, social-democrații nu făcuseră un astfel de pas. ”PSD va merge la Palatul Cotroceni cu o propunere de prim-ministru”, a precizat, miercuri, Marcel Ciolacu.

Liderul PSD nu a făcut public și un nume în dreptul acestei propuneri de premier cu care se intenționează să se meargă la sediul Președinției. ”PSD este dispus să îşi asume actul de guvernare, să reușim să scoatem România din criza în care a fost trimisă de către guvernările de dreapta”, a susținut Ciolacu în fața presei.

79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger