AcasăPoliticaULTIMA ORĂ: S-a votat moțiunea împotriva ministrului Tătaru. Rezultatul anunțat în Parlament -...

ULTIMA ORĂ: S-a votat moțiunea împotriva ministrului Tătaru. Rezultatul anunțat în Parlament – VIDEO

Tătaru, declarații de ultimă oră: ”Eu nu mă aştept la un nou lockdown, eu mă aştept...” (sursa foto: Facebook)

Încă un reprezentant al Guvernului Orban a picat testul moțiunii simple în Parlament. În urmă cu doar câteva minute, s-a aflat că moțiunea care îl viza pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a trecut de votul aleșilor neamului.

Moțiunea inițiată de deputații din cadrul grupului parlamentar al PSD, denumită „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre!”, a trecut cu 164 de voturi „pentru”, 85 împotriva, 48 abțineri. Doi parlamentari fost prezenți, dar nu au votat, din câte a anunțat Florin Iordache. Ca urmare a rezultatului votului, moțiunea a fost adoptată.

La o zi după ce Nelu Tătaru fusese în Parlament, pentru a demonta acuzațiile pe care i le aduc cei 93 de semnatari ai moțiunii simple, inițiativa parlamentară a fost supusă, miercuri, votului deputaților, într-o ședință condusă de social-democratul Iordache.

Tătaru anunțase, la dezbaterea moțiunii, că nu își va da demisia, amintind, totodată, și despre situația medicilor din prima lunie în lupta contra noului coronavirus. „Nu am crezut că vom ajunge în momentul în care (…) un personal medical aflat în prima linie, expus să fie arătat cu degetul. Nu este mult de când erau eroii în halate albe, acum sunt eroii care au furat ore suplimentare”, a susținut ministrul, de la tribuna sălii Parlamentului.

Reamintim că și moțiunile simple la adresa miniștrilor Marcel Vela, Violeta Alexandru, Monica Anisie sau Florin Cîțu au trecut de votul Parlamentului, în săptămânile precedente.

author avatar
Cristina Stefan
595 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger