AcasăPoliticaULTIMA ORĂ! Piedone suspendă restricțiile recent anunțate pentru sectorul 5

ULTIMA ORĂ! Piedone suspendă restricțiile recent anunțate pentru sectorul 5

ULTIMA ORĂ! Piedone suspendă restricțiile recent anunțate pentru sectorul 5 (foto: Facebook)

Măsurile restrictive anunțate de la nivelul Primăriei sectorului 5, înainte ca la nivelul Capitalei să se ia decizii unitare, se suspendă. De altfel, prefectul Capitalei reacționase ferm după aflarea acestei hotărâri – VEZI AICI.

”Primarul sectorului 5 suspendă pentru moment dispoziție privind unele măsuri pe raza sectorului” – sună anunțul transmis în urmă cu scurt timp de către reprezentanții administrației locale.

Decizia vine ca urmare a unei discuții pe care edilul Cristian Popescu Piedone a avut-o, joi dimineață, cu Alin Stoica, prefectul Capitalei. Cei doi oficiali au avut un dialog telefonic, pe fondul căruia ”Primăria Sectorului 5 a decis să suspende pentru moment dispoziția dată ieri, 24 martie, privind unele măsuri pentru limitarea răspândirii Covid-19 pe raza sectorului. La solicitarea Prefectului, Primarul a fost de acord să aștepte deciziile care urmează să fie luate la nivel de Guvern și care presupun adoptarea unor măsuri unitare la nivelul Capitalei”, din câte se transmite într-un comunicat transmis din direcția PS5.

Ce se anunțase inițial

În cursul zilei precedente, Primăria sectorului 5 anunța că edilul ”a dispus mai multe măsuri, pentru a limita răspândirea COVID-19 și pentru preveni o carantinare totală a Capitalei”, care ar fi urmat să se aplice din 25 martie și până în 11 aprilie. Acestea includeau reducerea programului supermarketurilor, a teraselor, dar și a mall-urilor de pe raza sectorului 5.

”Pentru a proteja sănătatea cetățenilor din Sectorul 5 și nu numai, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus ca începând de mâine, 25 martie 2021 și până în 11 aprilie 2021 să se reducă programul agenților economici de pe raza sectorului, după cum urmează:

– LUNI – VINERI – mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00

– SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 15.00.

Programul farmaciilor nu va fi afectat. Acestea vor funcționa după programul normal, iar farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 din 24. De asemenea, și benzinăriile vor funcționa după programul normal.

Programul piețelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5 se va modifica după cum urmează:
– LUNI – VINERI – 07.00 – 17.00
– SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – 07.00 – 15.00

Locurile de joacă vor rămâne deschise zilnic până la ora 19.00”, se transmisese, între altele, în cursul zilei de miercuri, pe pagina de Facebook a Primăriei sectorului 5.

168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger