AcasăPoliticaULTIMA ORĂ. Noua ofertă a Guvernului. Anunțul vine după discuțiile avute de...

ULTIMA ORĂ. Noua ofertă a Guvernului. Anunțul vine după discuțiile avute de Ciucă și Ciolacu cu sindicaliștii din EDUCAȚIE

sursa foto: Fsli Romania/Facebook

După ce au fost, miercuri, la Cotroceni, unde au discutat cu președintele Iohannis, premierul Ciucă și liderul PSD, Marcel Ciolacu, viitorul prim-ministru, după rotativă, au avut, la sediul Guvernului, discuții cu liderii sindicatelor din Educație.

La finalul acestei întrevederi de la Palatul Victoria, la care au fost prezenți premierul Nicolae Ciucă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și ministrul Educației, Ligia Deca, și liderii sindicatelor din Educație de la Guvern a venit un scurt comunicat.

Oferta Guvernului pentru profesori și personalul nedidactic

Mai exact, de la Palatul Victoria s-a anunțat faptul că „în urma întrevederii, au fost prezentate următoarele măsuri:

Guvernul României va adopta, mâine, prin Ordonanță de Urgență, creșterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1000 lei brut lunar, care reprezintă pentru personalul didactic un avans din creșterea pe viitoarea grilă, care se va regăsi în viitoarea lege de salarizare, aplicabilă de la 1 ianuarie 2024.

Măsurile incluse în Ordonanța de urgentă se vor aplica începând cu 1 iunie 2023.
Pentru personalul nedidactic din învățământ, creșterea salarială va fi de 400 de lei brut lunar.

În noua grila de salarizare, salariul profesorului debutant/asistent universitar se va raporta la salariul mediu brut din economie și va reprezenta punctul de referință al grilei de salarizare din educație. Majorările salariale potrivit noii grile se vor face etapizat, în maxim trei ani de la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, prima tranșă reprezentând 40 la sută din valoarea totală a majorărilor”.

Liderii sindicali din Educație urmează să prezinte sindicaliștilor aceste propuneri, urmând să se comunice și un răspuns oficial. Așadar, rămâne de văzut cum vor primi cadrele didactice noua ofertă a guvernanților și dacă aceasta va duce la încetarea grevei, intrare deja în a doua săptămână. Greva generală a început pe 22 mai.

Ce s-a anunțat de la Cotroceni, după discuțiile avute de Iohannis cu liderii coaliției

Orele trecute, la Cotroceni a avut loc o întrevedere a președintelui Iohannis cu liderii coaliției de guvernare, președintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, și președintele PSD, Marcel Ciolacu, pe tema grevei din sistemul de învățământ. La întâlnire a mai participat și ministrul Educației, Ligia Deca.

După discuțiile de la Cotroceni, Președinția a transmis un comunicat. Din care reiese că președintele Iohannis le-a cerut liderilor coaliției să prezinte public, în cel mai scurt timp posibil, concluziile negocierilor cu sindicatele.

„În cadrul discuțiilor au fost analizate revendicările Federațiilor sindicale din educație și posibilele soluții care să conducă la încetarea grevei profesorilor și la reînceperea cursurilor.

Președintele Klaus Iohannis a accentuat importanța menținerii dialogului, singura cale prin care se poate debloca situația actuală. Astfel, negocierile vor fi reluate imediat și vor continua până la identificarea măsurilor menite să răspundă cerințelor cadrelor didactice.

Președintele României le-a solicitat liderilor coaliției să prezinte public, în cel mai scurt timp posibil, concluziile negocierilor cu sindicatele și măsurile pe care Guvernul le poate adopta astfel încât anul școlar să fie încheiat în bune condiții, iar calendarul susținerii examenelor naționale să nu fie afectat”, s-a transmis în comunicatul de la Cotroceni.

author avatar
Andrei Coman
261 afisari

6 COMENTARII

  1. Noi militienii nu ne cerseam cu ministrul de interne. Mergeam echipati frumos la el in birou si-i explicam ce-i puteam face daca nu ne majoreaza salariile. Ultima functie cea de comandor era retribuita in lei cu echivalentul a 3200 euro. Ce salariu mediu? Atunci era cam 150 de euro sigur transformati in lei.
    Puneti mana pe tomfe, bete, orice obiect si cereti-va drepturile.
    Daca vreti va ofer lectii de tortura.

  2. Bai ciuka-nezule ipocrit si ratat, bai politrukule umflat, si la propriu si la figurat, vezi ce miscari bruste faci pe acolo, pe la negocieri, ca nu se stie care intra cu ceva ustensile ajutatoare in plus, sa va faca ceva caldura cu plu-mb imbunatatit !! Ha ha ha 🙂 Bai maciuca, tu stii de cand nu ai mai fost fw-utut in gu-ra ? Cam de fix 1 saptamana, ca ceilalti de pe aici le e frica sa ti-o zica in fata, astia sunt niste sclaveti seriosi, o sa se incoloneze si intepe cu noile vaxxinuri fermecate la urmatoare Plandemie, pe care nazistii globa-listi jid-ani o sa il porneasca in octombrie !! Vine raz-boiul civil, bai purcelusilor de lapte, s-a cam temrinat cu democratia, si oficial, din martie 2020, acum o sa bage si cenzura la greu din august, asa ca mai aveti putin timp sa le transmiteti tot ce simtit pentru minunatii kondukatori trada-tori de neam prost si naz-isti ukro-na-zi din Bukale, sa stie si ei cam ce ii asteapta !! Bai ciorlakule, bai tarane din Buzau, vezi sa ai ceva crema din aia, cu care sa te faci neg-ru pe mek-la, daca vrei sa scapi, cand incepe distractia finala, pe la toamna !! Scapa numai care poate !!

  3. @ După greve ,de regulă , s-au format parteneriate public-private, în care statul a pus la dispoziția celor promovați de liderii greviștilor obiectivele social-economice, ca liderii să găsească surse de finanțare care să asigure funcționarea obiectivelor social-economice, conforme cu doleanțelor promotorilor de reforme și revendicări, ?

  4. & Se inițiază și probabilitatea ca lideri ai greviștilor ca, Hadăr, Hăncescu, Nistor, Hossu, Costin, Bărăscu, Baciu, etc., să fi acumulat mai multe resurse și ca lideri cu potențial financiar și de manageriere superior și nesatisfăcuți de oferta bancherilor de valorificare, fructificare a capitalurior obținute, prin valorificarea negocierilor, să își dorească să se exprime la adevăratul potențial creativ și administrativ prin preluarea de responsabilități organizatorice și administrative pentru ”turmele pe care le păstoresc”, ?

  5. & Acei lideri care obțin randamente superioare din formarea de revendicări și din negocieri, probabil că solicită să fie valorificați mai bine și ca aspectele intelectuale în activitatea educațională, de ce nu, să fie studiați ca formatori de școli de negociatori superiori, eficienți, rentabili, etc., fiind totuși și lideri sindicali cu stabilitate, curriculum, portofoliu, de negocieri cu, reprezentați de doctrine politice diversificate, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger