AcasăPoliticaBREAKING NEWS: Marius Budăi a cedat! Ministrul Muncii a demisionat din funcție!...

BREAKING NEWS: Marius Budăi a cedat! Ministrul Muncii a demisionat din funcție! Ciolacu a confirmat plecarea

marius budai

Marius Budăi (PSD), ministrul Muncii, a demisionat joi din funcție ca urmare a scandalului azilelor de bătrâni din Ilfov. El a luat decizia după ce a avut o discuție în acestă dimineață cu premierul Marcel Ciolacu.

UPDATE: Marcel Ciolacu a confirmat plecarea ministrului.

Marcel Ciolacu confirmă demisia lui Marius Budăi de la Ministerul Muncii: „Este un gest de onoare”.

„Am avut azi dimineață o discuție cu domnul ministru al Muncii care m-a anunțat de decizia de a-și depune demisia la sfârșitul acestei ședințe. Este reacția firească a unui decident politic într-o situație de criză, într-o democrație consolidată a Europei”, a spus Ciolacu în ședința de Guvern de joi.

 

_____________________________

Ştirea iniţială:

Demisia va fi făcută publică în ședința de guvern de joi, programată pentru ora 11.00, conform unor surse citate de g4media.

Vinovat pentru scandalul azilelor?

De ce îşi prezintă Budă demisia? Pentru că el şi cu Gabriela Firea sunt considerați în interiorul PSD drept principali responsabili politici pentru scandalul care provoacă mari probleme de imagne pentru partid.

Budăi are în subordine mai multe instituții de verificare și control acuzate că nu au verificat modul în care azilele din Voluntari i-au tratat pe bătrâni.

Şi-a planificat Budăi demisia?

Potrivit unor surse oficiale, Marius Budăi își pregătise deja această ieșire din guvern, încă de zilele trecute, de când a început scandalul căminelor groazei.

Ministrul Muncii ar fi purtat mai multe discuții, zilele trecute, cu premierul, însă decizia a fost luată abia în această dimineață. Marcel Ciolacu ar fi fost cel care i-a cerut demisia ministrului Muncii.

Liderii PSD au făcut presiuni, în ultimele zile, pentru găsirea unui vinovat în cazul azilelor groazei.

author avatar
Andreea Vlad