AcasăPoliticaULTIMA ORĂ: Guvernul Ciolacu a trecut de votul Parlamentului. Rezultatul votului/Primele declarații...

ULTIMA ORĂ: Guvernul Ciolacu a trecut de votul Parlamentului. Rezultatul votului/Primele declarații ale premierului – VIDEO

sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu

O informație de ultimă oră vine din Parlament. Guvernul Ciolacu a trecut de votul Legislativului.

Au fost înregistrate 290 de voturi „pentru” și 95 „împotrivă”.

UPDATE: Marcel Ciolacu a făcut primele declarații, după anunțarea rezultatului votului. „Aş dori să mulţumesc colegilor mei care m-au votat – atât din PSD, cât şi din PNL, cât şi de la grupul minorităţilor şi alţi colegi din Parlament. Sper că i-am convins astăzi.

Aş dori să mulţumesc şi celor care nu m-au votat. Este un exercițiu democratic. (…) O să încerc să mă ridic la nivelul aşteptărilor – atât ale dumneavoastră, cât şi ale românilor, în următoarea perioadă, un an şi şase luni. (…) Nu pot realiza acest lucru fără susţinerea dumneavoastră. Vă mulţumesc încă o dată”, a declarat Marcel Ciolacu de la tribuna sălii Parlamentului.


Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, joi, în ședință, pentru a da votul de învestire în cazul Guvernului propus de premierul desemnat, Marcel Ciolacu. A fost un vot secret, cu bile.

Pe lista miniștrilor se regăsesc propuneri de la PSD și PNL. Unii dintre miniștrii din Cabinetul Ciolacu au făcut parte din Executivul Ciucă, însă sunt și nume noi – citiți mai multe AICI.

Urmează ca premierul Ciolacu și miniștrii care vor face parte din noul Guvern să ajungă la Cotroceni pentru a depune jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis.

Învestirea Executivului Ciolacu va finaliza rotativa guvernamentală, o procedură realizată în premieră în România.