AcasăPoliticaULTIMA ORĂ! Consultări, luni, la Cotroceni. Iohannis cheamă PNL, PSD și UDMR...

ULTIMA ORĂ! Consultări, luni, la Cotroceni. Iohannis cheamă PNL, PSD și UDMR împreună. Programul oficial

ULTIMA ORĂ! Consultări, luni, la Cotroceni. Iohannis cheamă PNL, PSD și UDMR împreună. Programul oficial (sursa foto: Facebook)

O informație de ultimă oră indică faptul că în prima zi a săptămânii viitoare, liderii PNL, PSD și UDMR sunt așteptați la Cotroceni. Totul, după ce Klaus Iohannis a decis să convoace consultări pentru desemnarea candidatului de prim-ministru.

Vestea, venită de la Președinție, este însoțită și de programul oficial al consultărilor, din care reiese că reprezentanții PNL, PSD și UDMR sunt așteptați la discuțiile cu șeful statului la aceeași oră, respectiv la 12.

„În temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) și ale art. 103 alin. (1) din Constituția României, Președintele României, Klaus Iohannis, a invitat la Palatul Cotroceni președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru”, se menționează în comunicatul remis din direcția Cotrocenilor.

Iată programul consultărilor din 22 noiembrie, după cum a fost anunțat de Președinție:

– Ora 12:00:

Partidul Național Liberal (PNL)
Partidul Social Democrat (PSD)
Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR)

– Ora 12:30 – Uniunea Salvați România (USR);

– Ora 13:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);

– Ora 13:30 – Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale.

Anunțul venit de la Cotroceni presupune că până luni, reprezentanții celor trei formațiuni, respectiv PSD, PNL și UDMR ar trebui să finalizeze negocierile politice. Și să ajungă la un acord în ceea ce privește împărțirea ministerelor. Până atunci, se așteaptă să se afle și deciziile oficiale inclusiv cu privire la propunerea de premier cu care vor merge la Cotroceni, la discuțiile cu Klaus Iohannis.

123 afisari

3 COMENTARII

  1. & Politicienii actuali, o minoritate agresivă în căutare de simpatizanți, așa cum arată și participarea la vot, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger