AcasăPoliticaULTIMA ORĂ. AUR inițiază procedurile pentru suspendarea lui Iohannis: „Nu este o...

ULTIMA ORĂ. AUR inițiază procedurile pentru suspendarea lui Iohannis: „Nu este o mişcare de marketing politic” – VIDEO

În prima zi a lunii noiembrie, liderii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au ieșit la rampă cu un anunț ce îl vizează pe primul om în stat, Klaus Iohannis. Totul, cu doar două zile înainte să se dea votul decisiv în Parlament, în privința Guvernului Ciucă.

„Anunțăm astăzi inițierea procedurilor pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Am început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor. Ne-au promis mai mulți parlamentari de la mai multe partide că vor semna această procedură de suspendare”, a anunțat Simion, de la Parlament, flancat de mai mulți colegi, care aveau în mână pancarte.

Strângere de semnături

Co-președintele formațiunii cu reprezentare în Parlament a declarat că se vor adresa românilor, pentru a-i ruga să semneze pentru acest demers.

„AUR va strânge semnături în fiecare localitate din țară și în diaspora – pentru că și acolo a primit foarte multe voturi Klaus Iohannis (…) vom merge până la capăt și sperăm că celelalte partide parlamentare nu se vor lăsa intimidate și vor achiesa la acest demers, pentru ca postul de la Palatul Cotroceni să devină cât mai repede vacant”, a declarat Simion.

Târziu: Nu este o mişcare de marketing politic

La rândul său, celălalt lider al AUR a declarat că demersul început astăzi „nu este vreun moft”.

”Este o datorie a noastră, în situaţia dată, la care sunt chemaţi şi parlamentarii celorlalte grupuri parlamentare. Nu este un joc politic, nu este o mişcare de marketing politic, este un gest de mare responsabilitate”, a susținut Claudiu Tîrziu, în fața presei.