AcasăPolitica„Uite-așa un obraz gros avem!”. Firea trimite echipa Orban-Dan să viziteze și...

„Uite-așa un obraz gros avem!”. Firea trimite echipa Orban-Dan să viziteze și spitalele din subordinea lui Tătaru

”Uite-așa un obraz gros avem!”. Firea trimite echipa Orban-Dan să viziteze și spitalele din subordinea lui Tătaru (foto: Facebook)

Fostul primar social-democrat al Capitalei a luat la tocat recentul demers al premierului Orban și al edilului Bucureștilor Nicușor Dan, care au mers să evalueze situația din mai multe spitale bucureștene, după tragedia de la Piatra Neamț.

Gabriela Firea pune accent că vizita de luni a vizat spitale aflate în administrarea Primăriei pe care a condus-o în ultimii patru ani. <<“Ludovice, uite-așa un obraz gros avem! Dar să nu mai zici cuiva! Să rămână între noi!” Asta-i zice primarul dreptei unite în rele premierului dreptei care a falimentat economia și a dat de gard lupta cu pandemia! Azi s-a consumat episodul : plimbat de mână prin spitalele din București, administrate de Primărie. Cu scopul de a găsi ceva greșit – prilej să mai dea o declarație anti-Firea. Surpriză! Totul este lăsat în bună regulă și organizare, investițiile în sănătate din ultimii 4 ani se simt.>>, a notat Firea, luni seară, pe pagina sa de Facebook, în dreptul unei fotografii în care Dan apare vorbind cu premierul Orban.

(foto – Facebook/Gabriela Firea)

Firea: ”Vă dau eu, puișorilor, lista spitalelor de sub Tătaru”

Social-democrata le sugerează celor doi oficiali, dacă tot s-au apucat de evaluări în unități spitalicești, să aibă în vedere și spitale aflate sub oblăduirea ministerului condus de către liberalul Nelu Tătaru. Totodată, a pus accent pe fondurile alocate Sănătății. ”Pe când o vizită la spitalele din subordinea ministerului? Vă dau eu, puișorilor, lista spitalelor de sub Tătaru care sunt adevărate pericole pentru pacienți! Fără avize ISU, fără încercare de remediere, fără progres, fără respectarea măsurilor primite. Și nu, nu vă grăbiți să dați vina pe medici și manageri! Ei au făcut tot ce este omenește posibil! Voi sunteți vinovați, pentru că ați tăiat mereu banii de la Sănătate!”, susține Firea.

Fostul edil al Bucureștilor arată cu degetul în direcția unor consilieri generali, din perioada mandatului său de primar. ”Și când eu am investit 4 ani în spitalele Primăriei, am făcut-o doar cu votul consilierilor generali social democrați. Cei de dreapta s-au opus, au votat împotriva, în dispreț față de nevoile bucureștenilor!”, mai notează Gabriela Firea.
Candidatul PSD pentru un loc în viitorul Senat nu îl iartă nici pe șeful Guvernului, pe care îl acuză că își face campanie electorală pe seama realizărilor sale din perioada în care a condus Primăria Capitalei. <<“Uite-așa un obraz gros avem, Nicușoare! Mâine mergi cu mine în campanie electorală, să mă aleg deputat de București, la cantinele sociale, creșele, centrele pentru persoanele vulnerabile din Capitală! Da, alea deschise sau în care a investit masiv Firea. Am auzit că-s bune pentru o poză de campanie!” – zice Orban, cocoțîndu-se obraznic pe munca altora.>>, conchide Firea.

Ce spusese Orban

Întrebat, la finele evaluării din teren, dacă s-au găsit nereguli în spitalele vizitate, șeful Guvernului a răspuns că nu. ”Pot să vă spun, de exemplu: la Colentina, situația este în regulă, la Spitalul Sfântul Ioan, de asemenea, în regulă, la Malaxa, am înțeles că în cursul acestui an sau anul trecut a fost investiția de realizare a tuturor… și la Sfântul Ioan este o instalație extrem de modernă și de bine pusă la punct – cel puțin în spitale. Aici, sigur că neexistând încă o secție de terapie intensivă, dacă se ia decizia de înființare, ea va fi făcută în conformitate cu toate standardele”, a declarat Ludovic Orban.

222 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger