AcasăPoliticaUE vrea să plătim la comun pentru Ucraina

UE vrea să plătim la comun pentru Ucraina

Comisia Europeană ia în considerare emiterea de datorii comune de către blocul comunitar, pentru a acoperi deficitul de lichiditate al Ucrainei, de 15 miliarde de euro, în următoarele trei luni.

Propunerea CE va fi publicată pe 18 mai. Noul mecanism, dacă va fi convenit, se va baza pe schema SURE a UE pentru finanţarea ajutoarelor de şomaj în timpul pandemiei,  au declarat pentru Reuters surse UE care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Aceasta ar însemna că Ucraina ar primi împrumuturi foarte ieftine de la Uniunea Europeană și că guvernele UE ar trebui să garanteze că împrumuturile comune vor fi rambursate.„Este unul dintre modelele luate în considerare, dar încă nu s-a decis nimic”, a spus un înalt oficial al UE.

Ideea va fi discutată la reuniunea miniştrilor de Finanţe ai G7, care se va desfăşura la Bonn, în perioada 18-20 mai, susţin sursele.

UE se aşteaptă ca SUA să se alăture efortului şi să furnizeze aproximativ cinci miliarde de euro, astfel încât UE să obţină zece miliarde de euro prin emiterea de datorii comune.

Luna trecută, președintele Joe Biden a propus un pachet de asistenţă de 33 de miliarde de dolari pentru Ucraina, dintre care peste 20 de miliarde de dolari în ajutor militar.

Statele Unite au acordat Ucrainei armament în valoare de 3,4 miliarde de dolari de la începutul invaziei ruse, inclusiv obuziere, sisteme antiaeriene Stinger, rachete antitanc Javelin, muniţie şi drone Ghost.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
933 afisari

9 COMENTARII

  1. Ăștia sunt normali? De ce să plătim, noi românii, datoriile dușmanilor noștri!? Că ciolovecii aia sunt, ei nu sunt prietenii noștri.

  2. Ucraina e in UE?
    Romania nu ia banii UE, nici cand e in UE…
    Fiind fonduri comunitare care.vor finanta un stat extracominitar, ar trebui un referendum.

  3. Idioți! Ukraina tocmai a anunțat că nu va mai permite tranzitul gazelor rusești spre Ieoropa prin teritoriul ukhrainian și noi pompăm la greu bani în kurul lor. Acțiunile descreieraților homalăi de la brusel sfidează orice logică. Parcă suntem masochiști.

  4. NU, NU , CATEGORIC NU! NU MAI POT CU GOLANII ASTIA SI CU TARA ASTA PLINA DE ….SOBOLANI !!!TOT MAPAMONDUL S A MOBILIUZAT PTR …JUCARIA LUI BIDEU ….ASA NU SE MAI POATE ,DECI , IN STRADA !!!!!

  5. Prostii si naivii platesc unul drogat de la Kiev care sustine nazismul ,putregaiul de UE condus de pedofili drogati ,fatalai si tranvestiti libidinosi ,Victorie pentru Rusia

  6. Ce treaba are UE sa forteze cetatenii sa plateasca pentru o tara non ue???
    Cu ce drept fac asta? De unde, ca ei isi tot voteaza salarii si beneficii cat mai mari si pensii uriase si daca au lucrat un mandat acolo, sau au avut alte functii pe perioada unui mandat.
    Vor sa ne saraceasca si sa ne infometeze si fac tot posibilulk, cu orice ocazie.
    âintrebarea este: de ce ii lasam?
    In cazul in care UE devine un imperiu abuziv – abuziva este ue si acum, dar daca schimba statutul si tratatele va fi si mai si, mai bine sa fie un ROEXIT

    Nu cred ca este vreun roman care sa vrea sa platim pentru politica lui Zelenski, iar cei care vor sunt cei care primesc bani din tradarea de tara, asa ca nu conteaza, ar trebui alergati cu furcile

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger