AcasăPoliticaUE și-a jucat rolul în Ucraina. “Acesta este un război între SUA...

UE și-a jucat rolul în Ucraina. “Acesta este un război între SUA și Rusia”

Conflictul s-a dezvoltat conform logicii unui război intercontinental

Politologul francez Emmanuel Todd îi acuză pe politicienii Uniunii Europene că au organizat și au creat criza ucraineană, devenind practic un conflict  între Statele Unite și Rusia.

Într-un interviu acordat Modern Diplomacy, Todd susține că extinderea UE și NATO până la granițele Ucrainei a jucat un rol negativ. În al doilea rând, încă din anii 2000, alegerea făcută de bloc pentru ucraineni a devenit clară: fie aderarea la Uniunea Europeană, fie aderarea la Spațiul Economic Comun (CES), unde Rusia avea o mare influență.

“UE a fost cea care nu a permis Ucrainei să coopereze atât cu Estul, cât și cu Vestul, iar acesta a devenit unul dintre motivele conflictului militar. A fost o decizie crudă, deoarece a condamnat regiunea Donbas și industria ucraineană în ansamblu la încercări severe. Ceea ce Europa a oferit Ucrainei a fost, în esență, dezindustrializare, transformând țara într-un sat. După părerea mea, obiectivele pe care Germania le-a urmărit în Ucraina au fost urmărirea de-a dreptul nevrotică a propriilor obiective economice”.

“Practic, încă de la începutul tragediei în curs, acesta este un război între Statele Unite și Rusia. Rusia se simțea suficient de puternică pentru a provoca NATO. Încă de la început, situația din Ucraina s-a dezvoltat conform logicii unui război intercontinental, iar adevărata axă strategică era Washington,  Londra, Varșovia și Kiev”.

Todd este convins că  “orice conflict din Ucraina riscă să devină un război mondial”, mai ales că China și-a dat seama că “nu are de ales decât să susțină Rusia”. „Chinezii înțeleg că dacă Rusia va fi distrusă, ei vor fi următorii”.Și, din punct de vedere industrial, “va însemna o ciocnire și concurență între industria din China și industria din Statele Unite”.

Afirmații lui Todd sunt destul de intrigante, dar au totuși un sâmbure de adevăr, în special în cazul planurilor de aderare a Ucrainei la UE – o promisiune deșartă.

Și în cazul a doi piloni ai Uniunii Europene: Germania, care l-a cultivat pe Putin doar pentru gazul rusesc –  și Franța, care a avut o poziție ezitantă față de agresiunea Rusiei. Acestea ar fi două roluri jucate. Să sperăm că UE nu va părăsi scena și finalul piesei nu va însemna o bătălie ruso-americană.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.105 afisari

10 COMENTARII

  1. POT SA NU FIU DE ACORD?…E RAZBOIUL GLOBALISTILOR INTRE EI PE RESURSELE GLOBALE…IAR GLOBALISTII SUNT LA DAVOS…..EI MANIPULEAZA TOT FELUL DE TARI,INCLUSIV USA,CHINA,UCRAINA…..//AU AVUT SI RUSIA SUB CONTROL DAR AU PIERDUT-O DE CAND CU BRICS

    CEI CARE VAD NUMAI USA USA USA…..SUNT PRECUM CALUL…NU VEDE DE OCHELARI

  2. E razboiul paranoic a lui Putin contra Sua.Eu am auzit de 2 – 3 americani morti in Ucraina dar sute de mii de slavi. Daca bati şaua calului sa auda iapa Sua, s-ar putea sa ajungi zdrobit de cal🐴 ca ala care a tras haturile dintr-o data iar zabala a ranit calul si s-a aruncat calul pe spate…

    • In Septembrie-Octombrie 1944 Armata Romana impreuna cu bravii ostasi ai Frontului 2 Uncrainian si ai Frontului 3 Ukrainian sub inteleapta conducere a Maresalilor Iosif Stalin, Gheorghe Zukov, Semyon Timisenko si Rodion Malinovski au curatat Scumpul Trup al Patriei Noastre de hoardele Hitleristo-Hortyste. Sub inteleapta conducere a Maresalilor V.V.Putin si Serghei Shoigu o vom elibera si de hoardele asassin-curcubeiste.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Second_Jassy%E2%80%93Kishinev_offensive#/media/File:Campa%C3%B1aRumana1944.svg

      • Astazi domnul Volodea se bucura de Insula Serpilor Romana libera si independenta cu ajutorul turcilor de la Bayractar. In aceleasi ritm cam in cate secolule credeti ca domnii Prigojin Putin si cecenii ne vor elibera?
        Multumesc anticipat si pentru estimaj sa nu mai stau atata cu fata la occident prima ca sa nu ma ia pe la spate …
        Multumesc reanticipat.

    • DUPA RAZBOI URSS(NU RUSIA) A FOST PARTE LA BRETTON-WOODS(COMERTUL MONDIAL CU DOLARI)….INCEPAND CU 1990 URSS S-A DEZMEMBRAT IAR RUSIA A TRECUT LA BRICS

      GANDITI-VA CA MEDVEDEV(NU PUTIN) ESTE DE PROFESIE CONTABIL…STIE SA FACA SOCOTELI…A CALCULAT CA PETRO-DOLARUL ESTE O AFACERE PROASTA//TOT LA FEL SI SAUDITII,CHINEZII,INDIENII,AFRICANII,SUDAMERICANII>>>>ADICA VREO 5MILIARDE DE OAMENI NU MAI VOR PLATI IN DOLARI>>SI-AU ASUMAT SI CONSECINTELE DECUPLARII DE USA INCLUSIV RAZBOI MILITAR

  3. Da!! Se vede dupa cum se livreaza armament ucrainei ! Doar asa din motive de caritate nu se transporta pe cheltuiala ue si nato atatea miliarde doar asa!!!

  4. Putin, cel care conduce Rusia de astazi, este un impostor, marioneta a americanilor si daca nu este oprit, va distruge Rusia. Acest conflict este o aventura, a fost declansat fara nici o pregatire temeinica, actiunea rusa a fost coordonata de un conducator infantil sau de o grupare cretina si, in mod bizar a evoluat si evolueaza spre distrugerea statului rus. Asadar, in Rusia cad rachete, drone si proiectile americane trase din Ucraina. Si sunt aduse in Ucraina tancuri si lansatoare si avioane si bombe cu dispersie si… Si ursul doarme si asteapta. Toate actiunile lor, ale rusilor sunt cretine, lipsite de vlaga, sunt ale unor lasi. Asa vrea oare Putin?
    Ce ar face oare americanii, daca America ar fi atacata de…. Oceanul Atlantic sau (si) de Pacific cu rachete, drone si proiectile rusesti?

  5. Ucraina este varza ,EU este la pas de destramare acest colhoz inventat de drogatii pedofili si homalai globalisti de peste ocean dorin mult succes economic si militar pentru BRICS

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger