AcasăPoliticaUE se bate pentru un buget de 86 de miliarde de...

UE se bate pentru un buget de 86 de miliarde de euro. Până când vom finanța Ucraina?

Cum era de așteptat, finanțarea Uniunii Eurpene pentru Ucraina este blocată de dezacorduri fracționare între statele membre, îngrijorările legate de bugetele naționale tensionate și de creșterea costurilor la Bruxelles amenințând fluxul de sprijin către Kiev.

Solicitările Bruxelles-ului pentru un total de 86 de miliarde de euro în fonduri suplimentare, menite să atenueze tensiunile asupra bugetului UE, au divizat statele membre și au dus la un calendar de aprobare mai lung.

Dezbaterea este un test-cheie al hotărârii occidentale cu privire la Ucraina, notează Financial Times,  în timp ce din ce în ce mai mulți politicieni din Europa și SUA încep să evidențieze câștigurile limitate obținute de contraofensiva de vară a Kievului împotriva Rusiei.

Cea mai recentă rundă de finanțare americană pentru Ucraina ar putea, de asemenea, să se confrunte cu un drum dificil prin Capitoliu, pe fondul preocupărilor crescânde legate de război și al unor dispute mai largi privind cheltuielile guvernamentale.

În UE, negocierile de finanțare au fost complicate –  Comisia Europeană a asociat sprijinul pentru Ucraina cu cerințe suplimentare pentru bugetul comunitar, inclusiv cu dispoziții pentru acoperirea costurilor dobânzilor la datorie.Țări precum Germania și Olanda au condus rezistența, argumentând că restricțiile bugetare naționale datorate creșterii ratelor dobânzilor și cererilor salariale ar trebui să se reflecte și la Bruxelles.

Disputa pregătește terenul pentru ceea ce se așteaptă să fie una dintre cele mai tensionate negocieri europene din restul acestui an. În iunie, Comisia a prezentat un supliment de 66 de miliarde de euro pentru bugetul 2021-2027, finanțat de statele membre. Bruxelles-ul a propus separat 20 de miliarde de euro pentru furnizarea de arme către Ucraina.

Suma de 66 de miliarde de euro include aproape 19 miliarde de euro pentru a acoperi costurile neașteptat de ridicate ale dobânzilor la împrumuturile comune ale UE, aproximativ 2 miliarde de euro pentru creșterea costurilor administrative, inclusiv majorarea salariilor funcționarilor, 15 miliarde de euro pentru cheltuieli legate de creșterea migrației și finanțarea țărilor externe și 10 miliarde de euro pentru inițiative, inclusiv un nou fond de inovare.

Această completare a cadrului financiar multianual (CFM) include, de asemenea, 17 miliarde de euro sub formă de granturi pentru Kiev și este completată de un pachet de împrumuturi în valoare de 33 de miliarde de euro.

Țările mari ale UE discută în prezent aspecte legate de suplimentarea CFM cu scopul de a ajunge la o poziție de consens, au declarat doi oficiali, menționând că este probabil ca dezbaterea să se prelungească până la sfârșitul anului.

În același timp, celor 27 de state membre ale UE li se cere să contribuie împreună cu încă 20 de miliarde de euro pentru un fond de armament administrat de Bruxelles, menit să garanteze sprijinul militar acordat Ucrainei în următorii patru ani.

358 afisari

13 COMENTARII

 1. Bun venit la National.ro. Va introducem personajele principale:

  Barbu Gh. – nationalist, victima a furtului de identitate
  „Barbu Gh.” – geniu literar poponar, mai talentat decat Rares Prisacariu
  ALOOOO , Barbu Gh. SPANZURA-TE EXCREMENTULE – ratat, nu apreciaza literatura
  Constantinescu Valentin-Ionut – fost-spammer prolific, 44 ani, s-a cumintit
  El Pistolero de Barrio Azteca y Gazprom – securist pro-rus, anti-occidental, a laut-o razna in ’99
  Kostea Sugiuk Tiraspol – Moldovean pro-rus, uraste litera „e”, halisti k.kat pi National di 10 ani
  livia – interesul amoros al lui Kosty si Gica contra sistemului
  Vlad Tepes – nationalist extremist, pro-rus, poarta numele strabunicului din sec. 15
  Scârbit de PNL și Werner AKA Scârbit de USR AKA Ciocoiul parvenit- nationalist, se deduce ca voteaza AUR
  Arafat – salvator sirian, isi apara reputatia
  Alex – nationalist, anti-rus
  IQ100 – nationalist, pro-rus
  iobag – nationalist, pro-rus
  Eugen – nationalist, anti-globalist
  „Eugen” – troll, se combate cu nationalisti si le fura numele
  Dan – pro-EU, pro-NATO, pro-occidental
  Badila Cristian – nazist rasist antireligios notoriu (autodescris)
  X – grammar nazi anti-globalist. Se combate cu analfabeti
  Y – „iubi” lui X
  V, W, Kjw – inamicii lui X
  Ioana M. – anti-USR, anti-canabis

  • M-ai ghicit bine dar incomplet. Sint si Nationalist si Anti-Globalist dar mai ales Anti-Vaccinist. Vaccinul este semnul de pe brat si de pe frunte fara de care nimeni nu va punea nici vinde si nici cumpara asa cum scrie la Carea Apocalisei. Decit sa traiesc vaccinat, mai bine mor nevaccinat!

    • Si anti-O.T.A.N. pentru ca acesta organizatie blestemata este cea mai mare amenintare la adresa Securitatii si Pacii in Lume. Dar asta nu inseamna ca sint si anti-occidental asa cum ai scris. Nu sint nici ani-Bach si nici anti-Victor Hugo … Si inca ceva : organizatia blestemata OTAN este si impotriva doctrinelor de politica esterna ale SUA formulate de Parintii Fondatori George Washington (impotriva aliantelor permanente) si James Monroe (impotriva implicarii SUA in Emisfera Estica). Data viitoare sa fii mai atent ca procesele de calomnie pot fi costisitoare.

 2. Asta inseamna jocul american unde handicapatii de la conucerea ue le paseaza pentru finantari din banii cetatenilor ue!!!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Spaimă într-un bloc din Galați. O femeie a fost dusă la spital, în urma unei explozii produse într-o garsonieră

Au fost momente de spaimă pentru locuitorii unui bloc din municipiul Galați. O femeie a ajuns în grija cadrelor medicale.Pompierii au fost chemați să...

Supărare mare la o biserică din Târgu Jiu, chiar de Sfântul Andrei. A fost chemată poliția

În timp ce în alte lăcașuri de cult din țară s-au ținut slujbe în tihnă încă de la primele ore ale zilei de joi,...