AcasăPoliticaUE s-a trezit din pumnii lui Putin. Compromis și frică la Bruxelles.

UE s-a trezit din pumnii lui Putin. Compromis și frică la Bruxelles.

Mai e puțin și Ucraina va fi sfârtecată de Maica Rusie. De 25 de zile, liderii UE n-au fost în stare să ajungă la un acord privind interzicerea importurilor de petrol rusesc, care ar crește și mai mult prețurile de consum. Acum s-au trezit din pumnii lui Putin și merg pe un embargo progresiv, până la sfârșitul anului,  cu o derogare pentru livrările prin conducte. Cam la spartul târgului, țițeiul Rusiei și-a găsit alți cumpărători, mai ales în India și China.

Întârzierea de aproape o lună de a adopta o decizie arată frica șefilor de stat și de guvern din UE: armatele lui Putin pot distruge sau nu Ucraina, dar mânia crescândă a alegătorilor față de creșterea prețurilor la energie putea  să-i scoată din funcție. Prețul petrolului Brent a crescut marți cu 1,13 dolari, până la 122,80 dolari, cea mai ridicată valoare din ultimele două luni. Barilul U.S. West Texas Intermediate (WTI)  se tranzacţiona la 1118,25 dolari, în creştere cu 3,18 dolari față de valoarea înregistrată vineri.

Incapacitatea UE de a conveni de la începutul invaziei ruse asupra întreruperii unuia dintre cele mai vitale fluxuri de venituri folosite de Kremlin pentru a finanța războiul din Ucraina a survenit pe măsură ce forțelele lui Putin avansează încet, dar sigur, în încercarea lor de a cuceri toată regiunea Donbas și a nimici restul Ucrainei, cu orice preț.

Civili nevinovați mor în fiecare zi, în timp ce oficialii europeni oficialii se ceartă cu privire la modul în care se vor împărți cele aproximativ 2 miliarde de euro puse deoparte pentru “tranziția energetică” și în timp ce țările se acuză reciproc că exploatează războiul pentru a obține avantaje economice.

Germania și Franța cobzăresc Moscova în continuare: cancelarul Scholz și președintele Macron toacă vorbe cu Vladimir Putin sperând la negocieri care vor soluționa războiul după propriile interese.

La Bruxelles se sugerează deja că Ucraina ar trebui să fie dispusă să facă anumite concesii, eventual chiar să predea anumite teritorii armatei lui Putin – chiar Macron a avertizat că Rusia nu trebuie să fie „umilită”.

Un diplomat ucrainean a spus că UE ar trebui să revină la rădăcinile și principiile sale de bază – nu numai prin reducerea tuturor veniturilor energetice rusești prin interzicerea petrolului și gazelor, ci și prin acordarea rapidă a statutului de candidat al Ucrainei.

Uniunea Europeană a pritocit nu mai puțin de șase pachete de sancțiuni împotriva Rusiei – și toate împotmolite s-au dovedit o frecție la piciorul de lemn. Politica unsuroasă față de Kremlin a fost mai rentabilă.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
13.635 afisari

8 COMENTARII

  1. CE-MI PLACE CAND LOVITI EXACT IN PLIN : Civili nevinovați mor în fiecare zi, în timp ce oficialii europeni oficialii se ceartă cu privire la modul în care se vor împărți cele aproximativ 2 miliarde de euro puse deoparte pentru “tranziția energetică” și în timp ce țările se acuză reciproc că exploatează războiul pentru a obține avantaje economice.
    Bden senilul si Administratia lui jubileaza ca au reusit sa destabilizeze Europa si UE

  2. ,,Sase pachete de sanctiuni impotriva Rusiei” care, ce sa vezi, s-au intors mai mult impotriva statelor UE ! Cum altfel sa fie cu politrucii de la Bruxelles ?!

  3. Bai politrucilor nazisti de la Bruxxelistan, dar nu era vorba ca rusnacii aia salbatici o sa moara de foame, iar voi, astia din Occidentul ateu si decadent veti merge in Paradis ? Ha ha ha 🙂 Multumim, Ursulla, taie-le gazul de tot la clovnii tai de sclaveti si drone corporatiste, la iarna, sa fie si ei fericiti ca pinguinii, ca nu au nimic !! Ha ha ha 🙂 Bai, e clar ca vine in curand si Iarna Nucleara, vedeti bai ca anumite zone din munti sunt deja rezervate, asta ca sa nu avem neintelegeri cand o sa vina vremea !!

  4. S-a trezit pe dracu.Ursula are alte fumuri in cap ,energia verde sau vaccinarea obligatorie.Ii mananca Putin ca pe potarnichii.

  5. Putin trebuie sa puna la punct aceste gunoaie de la Bruxelles care distrug Europa

  6. Ucraina creata de Stalin va dispare datorita Rusieei. Rusine nazistilor occidentali si neostalinistilor americani care se opun.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger